به گزارش خبرآنلاین، ماده 24 طرح مذکور از جمله موارد بحث برانگیز در مجلس بود که شرایط استیضاح وزرا را سختتر میکرد. بر اساس این ماده پس از درخواست استیضاح، کمیسیون تخصصی مرتبط باید با استیضاح کنندگان و وزیر مربوطه و نایب رئیسه مجلس ظرف ده روز جلسه بگذارد و موضوع استیضاح را بررسی کرده و نتیجه آن را به هیات رئیسه ارائه دهد.
جمشید انصاری نماینده زنجان خواستار حذف این ماده بود و گفت: با این ماده دیگر هیچ استیضاحی انجام نمیشود. چون هیات رئیسه رسما مانع از برگزاری آن میشود. مضاف بر اینکه کمیسیونها میتوانند بگویند که سوالات استیضاح شفاف نیست و هیات رئیسه هم به استناد آن از استیضاح ممانعت کند. وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون اساسی، با امضای 10 نفر از نمایندگان می توان وزرا را استیضاح کرد، گفت: چرا اختیاراتمان را خودمان محدود کنیم و اصول مصرح در قانون اساسی را نادیده بگیریم؟
عماد حسینی نماینده قروه هم این ماده را مغایر ماده 89 قانون اساسی خواند که حق نمایندگان در استیضاح وزرا را محدود می کند.
مصطفی کواکبیان هم با بیان اینکه معمولا کمیسیونهای تخصصی با وزرای مرتبط با خودشان رودربایستی دارند، گفت: هیچ کمیسیونی با استیضاح وزیر مرتبط با خود موافقت نمیکند. چرا اختیارات مجلس را محدود میکنید؟
با وجود این تذکرات و مخالفتها، علیاصغر یوسفیان ملا سخنگوی کمیسیون آییننامه گفت: این روال در حال حاضر در دست انجام است و چنین جلسات و رایزنیهایی انجام می شود. کمیسیون آییننامه به این مذاکرات جنبه قانونی داده و آن را در آییننامه گنجانده است. پس نیازی به حذف آن نیست.
جهانبهخش محبینیا عضو هیات رئیسه مجلس هم از منتقدان این ماده بود که به شوخی به لاریجانی گفت: البته هیبت شما مانع از حذف این ماده است اما مغایرتش با قانون اساسی مشخص است.
اما رئیس مجلس معتقد بود چون این مراحل قبل از اعلام وصول طرح استیضاح است،مغایرتی با قانون اساسی ندارد. با این حال تذکرات ادامه داشت. حسین نقوی نماینده ورامین هم آن را مغایر قانون اساسی و منجر به تضعیف حق نمایندگان خواند و گفت: حقوق مجلس را ضعیف نکنید. همین حالا که چنین چیزی در آییننامه مجلس نیست، میبینید که بر سر هر استیضاح چه موانعی وجود دارد؟ چرا یان موارد را میخواهید سخت گیرانه تر کنید؟
نهایتا نمایندگان آنگونه این ماده را اصلاح کردند تا حقوقشان در استیضاح وزرا حفظ شود. به این ترتیب طرح اسیضاح بعد از ارائه به هیات رئیسه باید ظرف همان جلسه یا جلسه بعد اعلام وصول شود.
جالب آنکه نمایندگان با تصویب تبصره های این ماده شرایط استیضاح را سهل تر هم کردند. چرا که تا قبل از طرح استیضاح در مجلس،می توان بر تعداد امضاهای آن افزود اما خروج از دستور یک استیضاح تنها با درخواست مکتوب تمامی استیضاح کنندگان امکان پذیر است.
/2929
نظر شما