آیا نقاشی چهره حضرت محمد (ص) واقعی است؟/ تصاویری که شاید ندیدید!

ایرنا نوشت:سال‌هاست نقاشی منتسب به دوران نوجوانی پیامبر اکرم (ص) در ایران منتشر شده که گفته می‌شود در زمانی که به همراه عمویش ابوطالب به شام سفر کرده، توسط یک راهب مسیحی نقاشی شده است؛ این گزارش به راستی‌آزمایی این فرضیه می‌پردازد.

ادعا شده است که این تصویر در موزه روم نگهداری می‌شود درحالی که موزه ملی روم Museo Nazionale Romano که نام یک سری از موزه‌های بهم پیوسته‌ای است که در شهر روم و در کشور ایتالیا قرار دارند چنین اثری را در خود جای نداده است و این ادعا از اساس دروغ است.

هر چند هیچ منبع تاریخی چنین ادعایی را ثابت نکرده است حتی پرتره نگاری ها در دوران زندگی پیامبر سفارش هایی بسیار گران محسوب می شد که تنها توانایی پرداخت دستمزد نقاشان از طبقه اشراف و سلطنتی برمی آمد.

از طرف دیگر نقاشی چهره نگاری با تعالیم و شریعت اسلام انطباق نداشته است و همین امر سبب شده است که این نقاش این نقاشی در این شایعات راهب مسیحی عنوان شود که به عبارتی رنگ واقعی تر به خود بگیرد.

با استفاده از هوش مصنوعی می توان این تصویر را چنین راستی آزمایی کرد که این نقاشی کپی برداری شده از عکسی است که توسط عکاسی با نام رودولف فرانز لنرت Rudolf Franz Lehnret بین سالهای ۱۹۰۴ و ۱۹۰۶ در تونس از پسربچه‌ای گرفته شده است که اولین بار برای اهداف تجاری توسط یک موسسه که در اوایل قرن نوزدهم کارت پستال چاپ می کرد در اروپا منتشر شد.

در واقعیت این نقاشی الهام گرفته از کارت پستالی اروپایی است که هیچ ارتباطی با حضرت محمد (ص) ندارد و در واقع نقاشان ایرانی عکسی با توجه به روایات که حضرت محمد(ص) را با پوستی سفید و چشمانی سیاه و گونه‌هایی صاف و ابروان پرپشت و کمان‌گونه که دندانهایی مرتب با موهایی کمی موجدار ترسیم کرده است را انتخاب کردند تا نمایانگر زیبایی، جوانی و توازن حضرت محمد باشد.

آیا نقاشی چهره حضرت محمد (ص) واقعی است؟/ تصاویری که شاید ندیدید!

رودولف فرانز لنرت عکاس اتریشی مجارستانی بود که بیشتر به خاطر عکس‌های شرق شناسانه شناخته می شود و برخی از عکس های این عکس در آرشیو گیتی ایمیج نگهداری می شود.

آیا نقاشی چهره حضرت محمد (ص) واقعی است؟/ تصاویری که شاید ندیدید!

او در ابتدا در سال ۱۹۰۴ به تونس سفر کرد و در آنجا با ارنست هنریش لندراک آشنا شد و بت همکاری هم استودیو عکاسی در تونس راه اندازی کردند و برای ۴۰ سال با هم در آنجا همکاری داشتند و عکسهایشان که شامل مناظر طبیعی، بیابان، تپه‌های شن روان، بازارها و مناطق محلی، پسران و دختران جوان بود به عنوان کارت پستال توسط شرکتی به نام ال اند ال (L&L) چاپ و منتشر می شد.

آیا نقاشی چهره حضرت محمد (ص) واقعی است؟/ تصاویری که شاید ندیدید!

نوع عکاسی آنها با اهداف اروتیک و بازنمایی شرق شناسانه شکل گرفت که به گفته پاسکال باتنز عکاس بلژیکی عکاسی آنها سمت و سوی نژادگرایانه داشت.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1820593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۲۱:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
    میشود با هوش مصنوعی چهره مبارک پیامبر اکرم را ترسیم کرد
  • IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
    عذرخواهم دوران نوجوانی پیامبر ، شریعت اسلام هنوز وجود نداشته تا بر اساس این شریعت " نقاشی چهره نگاری با تعالیم و شریعت اسلام انطباق نداشته است" ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • مسلمان IR ۲۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
    سلام بر پیامبر مهربانیها و خوبیها حضرت محمد (ص)
  • مینا IR ۲۳:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۱
    95 38
    اسلام‌ علیک‌ یاحضرت‌ محمد(ص)
  • IR ۰۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    ای تف تو روشون بیاد ، فرنگی های لجن که هرچی کثافت کاریه زیر سر اوناست
  • سید محسن هاتف. PL ۰۴:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    26 62
    با سلام .عکس واقعی نوجوانی حضرت رسول هیچ کدام اینها نیست ولی یکی از آنها شباحت هایی دارد .هر طوری شده دشمنان اسلام می خواهند عکس آن حضرت را به کس دیگری نصبت دهند و بگویند که آن عکس پیامبر اسلام ص نیست .البته آن عکس اصلی نوجوانی خود حضرت رسول ص است ولی آن عکس درمیان این عکس ها نیست
    • احمد IR ۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
      153 9
      فک نکنم اهمیتی داشته باشه که چهره ایشان به چه شکل بوده باشد. راه و روش زندگی ایشان مهم است.
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    128 8
    سیاه مگه چه اشکالی داره مگه همه باید سفید باشن🤬یعنی ما که سیاه هستیم باید خار تو چشم همه باشیم این چه رسمیه هرجا می ریم میگن سیاه زشت برزنگی...تو اول خودتو اصلاح کن...
  • Matina IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    49 18
    نه این اصلا چهره ی حضرت نیست و دروغ
  • IR ۰۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    41 74
    کسی حق ندارد وارد این مسایل شود
  • سوسن IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    19 12
    من تصویر قبلی رو دیدم ودارم شبیه هست اما اون تصویر نیست
  • IR ۱۱:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    13 24
    مگرخودتان این تابلوراکه کشیش مسیحی کشیده رادرموزه روم ایتالیانگهداری نمیکنیدوکسانیکه متخصص آثارباستانی استندباموادرادیواکتیوآنراآزمایش نکرده اند‌وسن تابلورا درحدود1435سال پیش تخمین نزده اند وقتی که پیامبرفقط 17سال داشته؟حالادیگربه چه شک دارید؟...
  • IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    15 16
    اگر1402شمسی بعلا وه سن محمدهنگام هجرت کنیم میشودتقریبا1452واگر17سالگی راازآن کسرکنیم میشود1435سال پیش وقتی پیامبر17ساله بوده پس باموادرادیواکتیوتابلورادرموزه ایتالیاآزمایش کنیداگرباهم درتضادنبوداینتابلومتعلق به حضرت محمداست...
  • محمد IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    24 10
    👍👌🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹💕
  • محمد IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۷/۱۲
    37 19
    آفرین بر خدیجه وانتخابش ،عالی بود.