امید سلیمی بنی :سازمان حسابرسی کشور اعلام کرد به موضوع فساد مالی اخیر در تامین اجتماعی، شستا و صندوق بازنشستگی کل کشور رسیدگی می کند. مطابق اساسنامه سازمان حسابرسی، مجمع عمومی یا بالاترین رکن تصمیم گیرنده نهادهای عمومی غیر دولتی و دستگاه هایی که توسط مدیریت منتخب دولت اداره می شوند، باید مجوز این حسابرسی را بدهد، ولی تاکنون شورای عالی بیمه یا هیات مدیره مدیرعامل تامین اجتماعی، شستا یا صندوق بازنشستگی درباره این مجوز چیزی نگفته اند.
کمیسیون اجتماعی مجلس، به عنوان عالی ترین قوه نظارتی، راسا وظیفه تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی، شستا و صندوق بازنشستگی کشور را بر عهده داشته اند و رئیس کمیته تحقیق و تفحص از این نهادها اعلام کرده بود که فساد و سوءاستفاده مالی در شستا و صندوق بازنشستگی اثبات شده است.
اکنون مدیرعامل سازمان حسابرسی کشور می گوید بررسی سوءاستفاده مالی در سازمان تامین اجتماعی و شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) آغاز شده است.
اکبر سهیلیپور در گفتوگو با ایسنا گفته است شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) توسط سازمان حسابرسی مورد بررسی دورهای قرار میگیرد و یک نهاد نظارتی نیز بر کار تامین اجتماعی، نظارت می کند.
وی درباره آنچه سوء استفاده مالی یکهزار میلیارد تومانی در شستا و سازمان تامین اجتماعی خوانده شده معتقد است: "ما بر این سازمانها نظارت داریم، اما درباره آنچه ادعا شده باید بررسیهای لازم از سوی سازمان صورت بگیرد."
شستا: تخلفات را خودمان کشف کردیم و به دادگاه فرستادیم
با وجودی که جعفرزاده، رئیس سابق کمیسیون اجتماعی و رئیس هیات تحقیق و تفحص از سه نهاد عظیم مالی و حمایتی، تامین اجتماعی، شستا و صندوق بازنشستگی به مهر گفته هزار میلیارد تومان تخلف و سوءاستفاده مالی از جمله پاداش 450 میلیون تومانی به مدیران را کشف و در جریان تحقیق و تفحص از این نهادها اثبات کرده اند، اکثر اعضای کمیته های سه گانه تحقیق و تفحص معتقدند رسانه ای کردن این موضوع، اشتباه بوده است.
هادی مقدسی، رئیس فعلی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره این اظهار نظر که با واکنش شدید شستا، صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی مواجه شد، گفت: "آقای جعفرزاده بر خلاف آئین نامه و توافقی که انجام شده بود عمل کرد و پیش از اثبات این تخلفات، آنها را با شتابزدگی در رسانه ها مطرح کرد."
یک عضو دیگر کمیته تحقیق و تفحص از شستا نیز معتقد است در حال حاضر نباید درباره سرنوشت تحقیق و تفحص از این نهادها، قضاوت زودهنگام کرد، زیرا باید همه گزارشها به دست اعضای هیاتهای تحقیق برسد تا بتوان در گزارش نهایی، موارد در صحن علنی مجلس، قرائت شود.
تمام این حرف و حدیثها در شرایطی عنوان می شود که رئیس هیات مدیره شستا و جانشین وی در مصاحبه های متعددی به کشف تخلفات مالی در شستا، اذعان کرده اند. آنها می گویند تخلفات مالی در مجموعه این شرکتها، توسط حراست، کشف و به دادگاه سپرده شده است. همچنین مسئولان شستا معتقدند تخلفاتی که کشف شده، بسیار کمتر از هزار میلیارد تومان است و به گفته رئیس هیات مدیره شستا "یک هزارم مبلغی که عنوان شده هم نمی شود."
مهلت تمام شد، گزارش مجلس تمام نشد
مطابق آئین نامه داخلی مجلس، فعالیت هیات های تحقیق و تفحص، نباید از 6 ماه بیشتر باشد. پس از 6 ماه از تصویب تحقیق و تفحص در صحن علنی، گزارشهای این کار باید در کمیسیون به تصویب رسیده و در صحن علنی قرائت شود. با این وجود، آئین نامه در شرایطی استثنایی، به هیاتهای تحقیق و تفحص اجازه می دهد برای 6 ماه، مهلت کار خود را تمدید کنند.
در موضوع تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی، شستا و صندوق بازنشستگی با وجودی که این سه نهاد، ارتباط مالی با نزدیک به نیمی از جمعیت کشور دارند، اعضای کمیته، بارها از کمبود وقت، عدم همکاری مسئولان ذیربط و همچنین حجم گسترده مواردی که باید مورد بررسی قرار گیرد، خبر داده بودند.
چالش میان مدیرعامل عامل تامین اجتماعی با اعضای هیات تحقیق و تفحص تاجایی بالا گرفت که اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس، مجبور شدند در تذکری، خواستار همکاری کامل حافظی و مجموعه تحت مدیریتش شوند تا از ارجاع وی به مرجع قضایی، صرف نظر کنند.
پیچ و خمهایی که هیات تحقیق و تفحص از سه ارگان مهم اقتصادی و حمایتی در کشور از سر گذرانده، نشان می دهد شش ماه مهلت عادی و شش ماه مهلت فوق العاده برای تحقیق به سر رسیده. یعنی از مردادماه سال گذشته تاکنون، هیاتهای تحقیق و کارشناسان در نهادهای یادشده، حاضر بوده اند ولی هنوز نمایندگان نتوانسته اند برای ارائه گزارش به صحن علنی مجلس، به تفاهم برسند. به همین دلیل، گاهی اظهار نظرهای رسانه ای، باعث حرف و نقلهایی در سطح جامعه می شود و پس از چندی، موضوع به فراموشی سپرده می شود. خصوصا اکنون که بحث مفاسد مالی چند هزار میلیاردی در مجلس، رسانه ها و فضای اقتصادی کشور داغ است، جامعه چندان پیگیر نتایج نهایی تحقیق و تفحص از سرمایه های خود در این سه نهاد بااهمیت نیست.
45/233
نظر شما