محمود عزیزی:روایت هایی که نشان می داد تمایل دولت برای حضور تاثیر گذار در انتخابات تنها حرفی برای محافل سیاسی نیست و در عمل هم محمود احمدی نژاد و حلقه نزدیکانش برای مجلس نهم برنامه دارند.
نشست انتخاباتی رئیس جمهور با حامیانش که خبرگزاری فارس در خبر منتشرخود اعلام کرد با هماهنگی اسفندیار رحیم مشایی ترتیب داده شده بود، موجب دلخوری حامیانش شد. اسماعیل کوثری از نمایندگان حامی دولت و نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس که نزدیک زیادی به رئیس جمهور هم دارد یک روز بعد از این نشست به خبرآنلاین گفت که« نشست رئیس جمهور با حامیانش، جلسه کاری جریان انحرافی بود.»
خیز دولت برای کسب کرسی های مجلس و حضور علاقمندانش در بهارستان اگر چه سنتی است که همه دولتها به آن علاقه داشته و به دنبالش بوده اند، اما به نظر می رسد این امر برای دولتمردان کنونی بیش از پیش مهم می نماید.
دلخوری ولایتی و تصمیم برای کناره گیری
تشکل کمیته سه نفره که در سال 89 که آن هم در یک آخر هفته پائیزی با حضور چهره های شهیر اصولگرا با ابتکار رئیس جمهور انجام شد، اگر چه در ابتدا با حمایت بخشی از اصولگرایان همراه شد، ولی چندی بعد اظهارات غلامرضا مصباحی مقدم درباره اینکه« کمیته سه نفره طراحی جریان انحرافی بوده» و با هدف دور کردن روحانیت از موضوع انتخابات انجام شده، موجب دلخوری علی اکبر ولایتی شد و دیپلماتک 66 ساله اهل شمیران تا مرز جدایی ازحضور در جمع جبهه متحد اصولگرایان هم پیش رفت.
اگر برخی اخبار درباره تلاش دولت و رئیس جمهور برای ادامه حضورش در قدرت بعد از پایان دوران ریاست جمهوری درست باشد، چندان عجیب نیست که گروه های نزدیک به دولت تلاش کنند بخشی از کرسی های سبز بهارستان را از آن خود کنند تا از این طریق در انتخابات آینده ریاست جمهوری تاثیر گذار باشند.
راست سنتی و جریان مشایی
همان روزهایی که در اردیبهشت 90 عباس امیری فر روحانی حامی رئیس دفتر رئیس جمهور که تشکل جامعه وعاظ ولایی را با حمایت دولت ایجاد کرده بود، در گفت وگو با یکی از خبرگزاری ها از حضور مستقل حامیان دولت در انتخابات سخن گفت وتاکید کرد که« جریان اصولگرا و جریان راست سنتی خاصیت سیاسی خود را از دست داده است.»شاید خودش هم پیش بینی نمی کرد که خیلی زود عنوان« جریان انحرافی» او و دوستانش را از صحنه سیاسی دور کند. به یک باره پرده کنار رفت و اغلب سیاسیون اصولگرا هر کدام به طریقی از جریان انحرافی سخن می گفتند و تخلفات آنان در بخش های اقتصادی برملا کردند.
فتنه یا انحراف؛ کدام یک مهمتر است؟
هر چند روح الله حسینیان رئیس فراکسیون انقلاب اسلامی معتقد است«جریان فتنه مهمتر از جریان انحرافی است»، اما او هم نمی تواند این موضوع را انکار کند که تلاش های این گروه نزدیک به رئیس جمهورکه به گفته نمایندگان اصولگرا« وعده امکانات و پول را هم به نامزد های خود داده اند»، بزرگان اصولگرا را به این فکر انداخته که مراقب باشند تا این جریان و کرسی های مجلس را کسب نکند.شاید از همین روبود که اسدالله بادامچیان چهره قدیمی موتلفه اسلامی ماه گذشته دریک نشست سیاسی در مشهد نفع اختلاف در بین جریان اصولگرا را به نفع رقبا و از جمله جریان انحرافی دانست و در ادامه هم جبهه پایداری را به حضور درکمیته وحدت اصولگریان ترغیب کند.
پرده ها کنار می رود
این همه، یک پرده از تلاش های انتخاباتی برای مجلس نهم است.28 مهرماه، تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی مکانی بود برای اعلام موجودیت جبهه دانشگاهیان ایران؛ مجموعه ای که چند روز قبل تراز آن سومین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی را با سخنرانی شخصیتهای نزدیک به دولت در دانشگاه شهید بهشتی برگزار و علاوه بر دو وزیر دولت- حسینی و دانشجو وزرای ارشاد و علوم- شهاب الدین صدر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و غلامحسین الهام مشاور حقوقی رئیس جمهور را هم در جمع اعضای خود دیده بود تا آنان درباره آنچه برای انتخابات مهم می دانند، سخنرانی کنند. شاید از همین روز بود که غلامحسین الهام ترجیح داد ، سخنرانی اش بدون حضور خبرنگاران انجام شود.
این همه در حالی بود که سه ماه قبل تر ازآن رئیس جمهور در گفت وگوی تلویزیونی خود با مردم وقتی مجری از او درباره انتخابات مجلس سوال کرد، تصریح کرده بود که «دولت هیچ برنامهای برای انتخابات مجلس نهم نداشته و اصلاً نمیداند که این انتخابات کی برگزار خواهد شد.»
حرکت با چراغ خاموش
کانون دانشگاهیان ایران اسلامی تشکلی است که در سال 1381 تشکیل شد، اما فعالیت سیاسی اش رسماً در اول آبان 88 درنهاد ریاستجمهوری و با حضور شخص احمدینژاد آغاز شد. سال 89 اعضای این تشکل دانشجویی نشستشان را در مشهد تشکیل دادند و امسال هم دانشگاه شهید بهشتی میزبان سومین کنگره این تشکل بود.
اگر چه اعضای هیات موسس این گروه می گویند در انتخابات مجلس به عنوان بخشی از جریان اصولگرایی به طور جدی حضور داشته باشند تا به زعم خود عرصه جدیدی درخصوص حضور نیروهای دانشگاهی در حوزه تصمیمگیری کشور ایجاد کنند،اما سخنرانان کنگره این تشکل دانشگاهی نشان می دهد قرابت فکری آنان با دولت و در راس آن محمود احمدینژاد غیرقابل انکار است.
اعضای این تشکل که اکثراً جزو مدیران و معاونان دو وزارتخانه علوم و ارشاد هستند و حرکت سیاسی آنان که از دو سال قبل تاکنون چراغ خاموش بوده، بعد از کنگره سوم به نظر می رسد سر وشکلی جدی تر پیدا کرده است.
در یک تحلیل واقع بینانه جبهه متحد اصولگرایان، اصلاح طلبان وجریان انحرافیمی توان سه ضلعی دانست که برای حضور در انتخابات مجلس فعالیت جدی دارند و شاید از همین رو است که اکثر بزرگان اصولگرا وحدت را در میان خود ضروری می بینند تا نکند اختلاف در اصولگرایان موجب شود کرسی های مجلس به رقبا برسد. اتفاقی که اصولگرایان در شورای شهر سوم تهران بعد از دو دستگی بین خودشان آن راتجربه کردند.
حتی اگر ارتباط جبهه پایداری با دولت که از نگاه منتقدانی چون علی مطهری« این تشکل ابزاری در دست احمدی نژاد و مشایی قرا گرفته است»، به واقعیت نزدیک نباشد، اما نمی توان انکار کرد که نقش آفرینی این تشکل در مجلس آینده قطعا به نفع دولت گرایان خواهد بود.
آیا آن گونه که صادق زیبا کلام از چهره های جناح اصلاح طلب پیش بینی کرده در مجلس آینده شاهد شکل گیری فراکسیون مشایی-احمدی نژاد خواهیم بود؟
/212 212
نظر شما