مقامات دولتی کدام ایالت آمریکا بیشترین تخلفات را دارند؟ هفته گذشته خیلی ها گفتند که این ایالت می تواند ایلینویز باشد. دلیل آن هم اخباری بود مبنی بر اینکه راد بلاگوژویچ فرماندار این ایالت از مطالبات بی شرمانه اش برای کسب منافع مادی از طریق سوء استفاده از موقعیت خود و فروختن کرسی نمایندگی باراک اوباما در مجلس سنا که پس از رسیدن به ریاست جمهوری از این سمت استعفا داده بود حرف زده است.
این رسوایی منجر به احضار وی به دادگاه و تشکیل پرونده ای جنجالی در آمریکا شده است. اقدامی که باراک اوباما نیز نسبت به آن واکنش نشان داده و با تاکید بر اینکه هیچکدام از اعضای تیم انتقال قدرت وی با فرماندار ایلینویز زد و بندی نداشته اند گفته که از این جریان ناراحت و مایوس است و از بلاگوژویچ خواسته که هرچه زودتر از سمت خود استعفا دهد. البته راد بلاگوژویچ و وکلیش به شدت این موضوع را انکار می کنند.
با این همه به نظر می رسد بین ایالات مختلف آمریکا رقابتی برای جار زدن این موضوع که مقامات دولتی آنان خلافکارتر هستند به وجود آمده. اهالی نیوجرسی به نظر تقریبا مطمئن هستند که مقامات آنها در صدر این مسابقه معکوس قرار دارند. البته اینگونه نیست و البته ایلینویز هم بدترین نیست. در واقع راههای زیادی برای سنجش میزان فساد مقامات دولتی وجود دارد که هر کدام از آنها به طریقی این فساد را نشان می دهند. در اینجا دو معیار برای بررسی این موضوع در نظر گرفته شده است:
تعداد مقامات دولتی مجرم
آمار رسمی ثبت شده در دادگستری در یک دهه اخیر نشان می دهد که فلوریدا برنده رقابت برای داشتن بیشترین مقامات دولتی مجرم و بزهکار است. این گزارش که هفته قبل منتشر شده است موارد محکوم شدن در پرونده مقامات دولتی را در سطوح محلی، ایالتی و فدرال در بین بیش از 50 ایالت، بخش کلمبیا و سه بخش تحت حکومت ایالات متحده بررسی کرده است.ایلینویز در این رتبه بندی با 502 مورد اتهام در رده هفتم قرار دارد.البته هرچه ایالات بزرگتر باشند در نتیجه مقامات دولتی بیشتری دارند و فساد و رسوایی نیز بالطبع بالاتر می رود. در نتیجه ایالاتی مانند فلوریدا، نیویورک و تگزاس دارای انبوهی از این پرونده ها هستند.
نسبت تعداد مقامات مجرم به بزهکاران دیگر
یک مقیاس بهتر شاید نشان دادن این باشد که چه تعداد از مقامات دولتی مجرم در بین هر یک میلیون مورد دادگاهی دیده می شود. ایالت داکوتای شمالی در این بخش یک برنده مطلق است آن هم به دلیل تعدد مقامات دولتی آن در بین یک جمعیت نسبتا کم.
روزنامه یواس ای تودی نیز هفته گذشته لیست مشابهی را منتشر ودر آن اعلام کرد داکوتای شمالی دارای بیشترین فساد در بین مقامات دولتی است. بی عدالتی و تخلفات در همه ایالات ادامه دارد. مایک جاکوبس سردبیر و ناشر Grand Forks Herald از این موضوع با عنوان " نتیجه ای گیج کننده و غیرقابل درک" یاد می کند و می گوید که در طی چهار دهه از فعالیت ژورنالیستی خود در داکوتای شمالی تعداد بسیار اندکی از پرونده های رسوایی مقامات دولتی را به خاطر می آورد که از آنها رفع اتهام شده باشد(برای مثال یکی از آنها اتهام یکی از مقامات ایالتی به دزدی از یک فروشگاه خواروبار بود که این مورد ثابت نشد.پرونده ای مربوط به سال 1981)
...و البته این موارد همچنان ادامه دارد. دو مورد اختلاس کلان به وسیله مقامات محلی تعداد این پرونده ها را بالاتر هم برده است به علاوه تعداد فراوانی از جرم هایی که کمتر رسانه ای شده اند. در مقایسه با این آمار آیا فروختن کرسی نمایندگی مجلس سنا توسط یک فرماندار دولتی جرم بزرگی محسوب می شود؟
واشنگتن پست اول ژانویه 2009/ترجمه: فرخ حسابی
نظر شما