۰ نفر
۱۰ مهر ۱۳۸۸ - ۱۵:۴۱

سال تحصیلی جدید در حالی شروع شده که دانش‌آموزان هنوز نمی‌دانند تیرماه دوسال‌بعد با چه‌جور کنکوری سروکار دارند.

هادی نیلی: سال تحصیلی جدید در حالی شروع شده که دانش‌آموزان پایه سوم دبیرستان، هنوز نمی‌دانند تیرماه دوسال‌بعد با چه‌جور کنکوری سروکار دارند و خود را برای چه‌جور آزمونی باید آماده کنند.

در خردادماه 86 قانونی در مجلس به تصویب رسیدکه بر‌اساس آن، «پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)، کارشناسی‌ارشد پیوسته، دکترای حرفه‌ا‌ی و دکترای پیوسته، براساس سوابق تحصیلی داوطلب و آزمون‌های سراسری خواهد بود. تأثیر سوابق تحصیلی در هر سال نسبت به سال قبل افزایش پیدا می‌کند به نحوی که حداکثر تا پایان سال اول برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه (یعنی سال 90) آزمون‌های سراسری ورودی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به طور کامل حذف شود.»

هر سال بیش از یک‌میلیون نفر از شهروندان ایرانی، خود از آزمون‌دهندگان هستند و طبعاً بیش از 5 میلیون نفر دیگرشان هم به شکل غیرمستقیم تحت‌تأثیر نتایج این روزها هستند. روز گذشته خبرگزاری‌ها از قول وزیر علوم گفتند: راه‌کار‌های حذف کنکور را بررسی خواهیم کرد و نتیجه را تا یک ماه دیگر در قالب یک لایحه به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ارائه خواهیم کرد.

کامران دانشجو درباره حذف کنکور به تعامل و همکاری وزارت آموزش‌وپرورش با وزارت علوم اشاره کرد و گفت: باید با سرعت حذف کنکور را عملی کنیم بنابراین باید اساسی بحث کنیم و در کمیته‌ای که تشکیل داده‌ایم و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز شرکت می‌کند، بتوانیم به تدریج حذف کنکور را محقق کنیم.

دانشجو تصریح کرد: وظیفه بنده به عنوان وزیر علوم اجرای مصوبات مجلس شورای اسلامی است بنابراین اگر در زمینه حذف کنکور مشکلاتی را در پیش رو می‌بینیم باید با قوه مقننه مطرح کنیم تا در مسیر اجرایی شدن گام برداریم پس نظر شخصی من درباره حذف یا حتی عدم حذف کنکور مهم نیست.

هم‌زمان، معاون سازمان سنجش آموزش کشور، تأکید کرد: هنوز تصمیمی درباره افزایش میزان تأثیر سوابق تحصیلی داوطلبان در نمره کل کنکور سال 89 گرفته نشده است. این صحبت ابراهیم خدایی به این معناست که هنوز معلوم نیست کنکور سال 89 و سپس سال 90، چه جور «کنکور» باشد!

این بار ِ زمین‌مانده
صحبت‌ها درباره حذف کنکور، از اوایل مجلس هفتم در میان نمایندگان مطرح شده بود و در سال‌های پایانی دولت هشتم بارها به عنوان یک نقطه‌ضعف برای آن دولت مطرح شد. دولت نهم از ابتدا تأکید کرد که بنا دارد «مسئله کنکور» را حل کند.

در قانون حذف کنکور که در خردادماه 86 به تصویب مجلس رسید، تصریح شده بود که «دولت موظف است بسترهای لازم را برای تحقق این ماده فراهم کند.» ابتدا نمایندگان متعدد مجلس و چهره‌های دولتی تلاش می‌کردند در همراهی با این طرح، در تشویقی که گمان می‌رفت جامعه نثار این طرح کند شریک شوند اما با وجود حمایت‌های لفظی مقام‌های دولتی ذی‌ربط از طرح حذف کنکور، تأخیر شش‌ماهه رئیس‌جمهور در ابلاغ این قانون می‌توانست نشان از بی‌میلی عملی دولت نهم نسبت به تغییر روند انتخاب دانشجو برای دانشگاه‌های دولتی داشته باشد. اکنون نیز با گذشت نزدیک به دوسال از زمان تصویب این طرح در مجلس و ابلاغ رئیس‌جمهور، مقام‌های عالی مرتبط با این طرح، یعنی وزیر آموزش‌وپرورش و وزیر علوم، هر دو از زیر بار اجرای این طرح شانه خالی کرده‌اند. این‌روزها که صندلی وزیر آموزش‌وپرورش همچنان خالی است، وضعیت بغرنج‌تر هم شده و بهانه‌های بیشتری برای اهمال در اجرای این قانون به دست دولت داده شده است.

تقصیرها گردن وزیر رفته
رئیس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تقصیر این تأخیر را به گردن وزیر سابق آموزش‌وپرورش انداخت که امروز یک سرپرست بر صندلی او نشسته است. او گفت: آموزش‌وپرورش با بهانه‌هایی از جمله بار مالی داشتن، تاکنون طرح حذف کنکور را اجرا نکرده است.

محمدحسن دوگانی به خبر گفت: علت اجرایی‌نشدن قانون حذف کنکور فعلی تا سال ۱۳۹۰و جایگزینی نمرات و سوابق تحصیلی دانش‌آموزان دوره متوسطه به جای نمره کنکور در جلسات کمیسیون آموزش و تحقیقات بارها مورد بررسی قرار گرفته است.

او با تأکید بر این‌که آموزش‌وپرورش موظف به اجرای این قانون بوده، توضیح داد: آموزش‌وپرورش باید مقدماتی فراهم می‌کرد تا امتحانات سال دوم متوسطه و همچنین پیش دانشگاهی به صورت آزمون سراسری برگزار شود و نتایج این آزمون در قالب سوابق تحصیلی در اختیار سازمان سنجش قرار بگیرد.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آموزش‌وپرورش باید هر ساله یکی از دوره‌های تحصیلی متوسطه را از طریق آزمون سراسری مورد سنجش قرار می‌داد. این در حالی است که سازمان سنجش حدود سه سالی است معدل سال سوم دبیرستان را در پذیرش دانشجوها مورد توجه قرار می‌دهد اما آموزش‌وپرورش سوابق تحصیلی سال دوم دبیرستان و پیش دانشگاهی را به این سازمان ارائه نکرده است.

رئیس کمیته آموزش عالی کمیسیون آموزش مجلس یادآوری کرد: علی‌رضا علی‌احمدی، وزیر سابق آموزش‌وپرورش، به دلایلی از جمله بار مالی داشتن این طرح و یا اینکه کنکور وارد مدارس می‌شود، مخالف اجرایی شدن این طرح بود و این طرح را اجرایی نکرد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی وعده داد: در کمیته‌ای متشکل از نماینده سازمان سنجش، وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش‌وپرورش این طرح با توجه به این پرسش، آیا امسال سوابق تحصیلی دانش آموزان پیش دانشگاهی برای ورود به دانشگاه مورد توجه قرار بگیرد یا نه، مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

آخرین پیشنهادات برای تغییر کنکور 89
هفته پیش مدیرکل سنجش آموزش‌وپرورش از جزییات آخرین تغییرات پیشنهادی وزارت آموزش‌وپرورش به کمیته قانون حذف کنکور برای آزمون سال‌های 89 و 90 خبر داد. در این طرح پیشنهاد شده است که نمرات پنج درس دوره نظری و پیش‌دانشگاهی در کنکور سال آینده لحاظ شود.

حسین ناصری با اعلام این که پیشنهادات آموزش‌وپرورش در مورد ورود دروس جدید به کنکور 89 به کمیته قانون حذف کنکور پیشنهاد شده است، توضیح داد: چهار درس از میان دروس مذکور (دو درس تخصصی و دو درس عمومی) از بین رشته‌های پیش‌دانشگاهی تجربی، ریاضی و علوم و معارف اسلامی انتخاب شده‌اند و یک درس نیز، درس ریاضی سوم نظری علوم انسانی است که به کارگروه پیشنهاد شده است.

او تأکید کرد: اگر قرار است این پیشنهادها تصویب شود، وقتش الآن است تا دانش‌آموزان برای مطالعه دروس وقت کافی داشته باشند. با این حال مدیرکل سنجش آموزش‌وپرورش خودش پیش‌بینی کرد با توجه به تغییر وزرای آموزش‌وپرورش و علوم، تصویب نهایی پیشنهادات جدید در کارگروه حذف کنکور با تأخیر مواجه شده است.

به گفته ناصری، این نامه‌ها حدود دو ماه پیش با امضای وزیر آموزش‌وپرورش وقت به دبیرخانه این کارگروه مذکور یعنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فرستاده شده است، بیان کرد: این کارگروه باید در این زمینه تشکیل جلسه دهد و موارد مذکور را برای ابلاغ به تصویب برساند.

این مقام مسئول وزارت آموزش‌وپرورش گفت: در سال آینده نیز مشابه سال‌های قبل، فعلاً تأثیر سوابق تحصیلی دانش‌آموزان همان 15 درصد لحاظ شده است، افزود: همچنین در دوره متوسطه کنکور سال آینده نیز مثل قبل، نمرات 10 درس از دروس تخصصی و عمومی رشته‌های ریاضی، تجربی، علوم انسانی و معارف اسلامی سال سوم دبیرستان که امتحانات آن‌ها به صورت نهایی برگزار می‌شود، در سوابق تحصیلی کنکور تأثیر داده می‌شود.

تا وقتی جایگزین تهیه نشده، حذف نمی‌شود
هفته پیش رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کنکور سراسری سال 89 برگزار می‌شود اما برگزاری آن در سال 90 بستگی به شرایط دارد و ممکن است برگزار شود یا نه. عبدالرسول پورعباس درباره اجرای قانون حذف کنکور تا سال 1390 گفت: حذف کنکور به این معناست که باید جایگزینی برای آن آماده شود و تا آماده نشدن این جایگزین، حذف به تعویق می‌افتد.

او کفت: برای اجرای این قانون در سال 90، باید تلاش زیادی انجام شود و به میزان تولید سوابق تحصیلی، کنکور حذف خواهد شد اما تا امروز چنین جایگزینی تعریف نشده است.

چهارشنبه گذشته مخبر کمیسیون آموزش مجلس از بررسی طرح حذف کنکور با حضور وزیر علوم و سرپرست آموزش‌وپرورش در این کمیسیون خبر داد.

سیدکاظم موسوی به خبر گفت: در این جلسه که با حضور آقای دانشجو و محسن‌پور برگزار شد، بحث‌های خوبی در خصوص حذف کنکور و زمان اجرای آن مطرح شد، به هر حال این بحث به ویژه با وضعیت آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها، پیچیده و زمان‌بر، اما شدنی است.

دانش‌آموزانی که امسال در مقطع سوم دبیرستان مشغول ‌به ‌تحصیل‌ هستند، هنوز نمی‌دانند چه برنامه‌ای باید برای موفقیت تحصیلی خود در پیش بگیرند و این‌طور که پیداست، دولت خودش هم نمی‌داند برای دو سال آینده چه برنامه‌ای در پیش دارد.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 18869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۸۸/۰۸/۰۵
    0 0
    بايد تکليف بچه ها روشن باشه پس مسول ها چيکار ميکنند؟
  • بدون نام IR ۰۴:۴۷ - ۱۳۸۸/۰۸/۱۲
    0 0
    اصلا حذف کنکور بدین روش کار کاملا اشتباهی است مخصوصا برای ما داوطلبان کنکور سال 89 که استرس مان دو برابر می شود
  • ارام IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۸۹/۰۱/۰۶
    0 0
    به نظر من اگر كنكور حذف شود. كسي كه بول نداشته باشد نميتواند به دانشگاه برود.معدل هم دست معتم ميشود معلم هم بولي ميشود.
  • ارام IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۸۹/۰۱/۰۶
    0 0
    3سال خودمونو براي كنكور اماده ميكنيم اگه حذف شود جكار كنيم
  • میترا IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۸۹/۰۴/۱۵
    0 0
    چرا تکلیف کنکور را درمورد کاردانی پیوسته روشن نمی کنید
  • زهره IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۸۹/۰۵/۲۲
    0 0
    سلام.میگم تکلیف ما چی میشه؟من الان سوم دبیرستان هستم..بابا ما کنکور رو میخوایم..اگه کنکور نباشه دیگه همه جا پر میشه از پارتی بازی وپول بازی..یه کم به فکر ما فقیرها هم باشید..