کم شدن شادی در میان خانواده ها ایرانی موضوعی بود که با حضور سعید معیدفر عضو انجمن جامعه شناسی و استاد دانشگاه، فرید براتی سده روانشناس و مدرس دانشگاه علامه طباطبایی و سید محمود علوی نماینده ولی فقیه و عضو مجلس خبرگان بررسی شد.

سعید معیدفر عضو انجمن جامعه شناسی در میزگرد کافه خبر درباره کم شدن شادی در عرصه اجتماعی می گوید: به هرحال طی این 50 سال به طور خاص جامعه تغییرات اساسی داشته است و به لحاظ جامعه شناختی،جامعه سنتی با آن روابط و ساختار گذشته وجود ندارد و به تدریج پوست انداخته و تغییر شکل داده است. خانواده در دنیای مدرن ماننند گذشته وسیع و گسترده نیست و مانند گذشته که گاهی سه نسل خانواده در کنار هم زندگی می کردند،الان خانواده ها محدود هستند و حتی گاهی فرزندان مجبور به زندگی در کنار پدر یا مادر خود هستند.
وی با بیان اینکه این مختص ایران نیست ادامه می دهد:اما نکته مهم این است که در جوامع غربی هم که خانواده کارکرد خود را تغییر داده است جامعه این خلاء ها را پر می کند و به عبارتی عرصه عمومی فعالتر شده است و بخش هایی از عملکرد خانواده به نهاد ها واگذار شده است. دراینجا سوال من این است که آیا در کشور ما هم چنین است؟ و ما با کوچک شدن خانواده توانسته ایم این خلاء ها را پرکنیم ؟متاسفانه چنین نیست و به ویژه در دهه های اخیر عرصه عمومی به شدت بسته شده است، که به جنگ، مسائل اقتصادی و مسائل دیگری مربوط می شود.
معیدفر می افزاید: در تمام این سالها ما اولین تجربه شادی عمومی را بعد از بازی ایران و استرالیا داشتیم که مردم بیرون آمدند و این موضوعِ روز شد اما کار جدی درباره آن انجام نشد.بنابراین وقتی فرد نتواند شادی خود را در جامعه پیدا کند به دنبال شادی فردی می رود که این روزها می بینیم بسیار شایع شده است.
متن کامل این میزگرد را می توانید اینجا بخوانید:
45232

 

کد خبر 189795

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سید IR ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۷
    6 0
    جامعه ای که شاد نباشد دروغ تهمت غیبت افسردگی بی مسولیتی اعتیاد دورویی بی صداقتی همه افراد را مبتلا میکند چیزی که ما امروز شاهد هستیم و رفته رفته اوضاع اخلاقی جامعه رو به انحطاط است .واقعا بنده موافق نظر اقای معید فر هستم .چرا در جامعه ما شادی تعریفی ندارد.تا کی باید به همین منوال به زندگی پر استرس و جایی برای بروز هیجانها نیست ادامه داد.یه خورده واقع بینانه به منظر نگاه کنیم می بینید که 70 میلیون بیمار استرسی بی حوصله و ببخشید ببخشید دیوانه کنار هم زندگی می کنیم.از شما عاجزانه می خواهم این قضیه را دنبال کنید تا دیر نشده. مردم از نظر مالی در جایگاه نسبی هستند ولی از لحاظ روحی صفر شاید هم زیر صفر بسر می برند......متشکرم یک شهروند
  • عباس IR ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۲۷
    2 1
    سلام شادي کردن در بين جوانان امروزه بدين شکل معني ميشود که اموري را انجام دهند که با هنجارهاي جامعه وارزشهاي مورد قبول رايج جامعه منافات دارد ازجمله جمع شدن در يک نقطه ومکان وخوردن مشروب،استعمال دخانيات ومواد مخدر،انجام اعمال جنسي خارج شرع ،ديدن فيلمهاي مبتذل وغير اخلاقي،انواع قمار،انجام شوخي هاي رکيک غير اخلاقي وخلاف عرف جامعه،برنامه ريزي وهمفکري براي انجام امور خلاف ديگر مثلا شرکتهاي هرمي ،سرقت،انواع اختلاس،انواع مداخلات آسيبزاي اقتصادي به جامعه وانجام عربده کشي وانجام حرکات فيزيکي آسيب زا براي خود وديگران وسايرکارهاي پر ريسک هيجاني که علت آن بي برنامگي اجتماعي وفرهنگي ومديريت جامعه توسط افراد نا آگاه به نيازهاي جسمي وروحي افراد جامعه است که شادي کردن را رفتار غير ديني وغيرعرفي ميپندارند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین