در طول تاریخ، دیکتاتورهای زیادی بر جوامع انسانی حکمرانی کرده‌اند. آن‌‌ها به مردم خود ظلم کرده‌اند، افسانه‌ها سراییده و جریان اطلاعات را محدود نگه داشته‌اند. اما راز حکومت طولانی دیکتاتورها چیست؟

بهنوش خرم‌روز: شاید برای بسیاری، درک تصاویر زنان و حتی مردان کره شمالی که پس از شنیدن خبر مرگ کیم جونگ ایل، به سختی اشک می‌ریختند،‌ ساده و قابل باور نباشد؛ اما برای مردمی که در کشوری زندگی می‌کنند که از آ‌ن‌ها انتظار می‌رود همیشه اطاعت کنند و به گفته متخصصین، بخش بزرگی از اجتماع به این دلیل از حاکم خود پیروی می‌کنند که نفع اکثریتشان در این است، شاید چنین اشک ریختن بی‌قرارانه‌ای، زیاد تعجب‌آور نباشد.
در طول تاریخ، دیکتاتورهای زیادی بر جوامع مختلف حکمرانی کرده‌اند. اما سوال اینجاست که افرادی مانند هیتلر، استالین یا صدام حسین چه‌طور می‌توانستند به حکومت بر مردم ادامه دهند و بر سر قدرت باقی بمانند؟
دیسکاوری در گزارش خود کوشیده است برای این سوال،‌ پاسخی علمی ارائه کند. بر اساس این گزارش،‌ روانشناسان و جامعه‌شناسانی که تروریسم را مطالعه می‌کنند، بر این باورند که دیکتاتورها می‌توانند ترس را در بین مردم خود گسترش دهند و خود را به عنوان تنها ناجی در برابر این احساس ترس زیاد، معرفی کنند. ایجاد تهدیدهای خارجی، مانند آن‌چه هیتلر در مورد یهودی‌ها می‌گفت یا آن‌چه کیم جونگ ایل از تمام کشورهای دیگر برای مردم خود ساخته بود، باعث از بین رفتن تعادل در جامعه و ایجاد نوعی بدبینی عمومی می‌شود.
از سوی دیگر، الیس لوسیکرو، روانشناس بالینی گروه‌محور در کمبریج و محقق موضوعاتی چون حکمرانی و تروریسم به این نکته اشاره می‌کند که اکثریت جامعه دارای غریزه‌ای شناخته‌شده هستند که دیکتاتورها از آن استفاده می‌کنند، این که یک حاکم قدرتمند از آن‌ها محافظت کند. وی توضیح می‌دهد:‌ «رفتار امروزی ما همچنان از آن‌چه هزاران سال پیش بر اجداد ما گذشته تاثیر می‌گیرد. این کاملا قابل درک است که مردم به یک حاکم قوی بچسبند. در روند تکامل، چنان که داروین در نظریه خود نشان می‌دهد، مردمی که حاکمان قوی داشتند، موفق شدند زنده بمانند. بنابراین این غریزه به ما هم رسیده است.»
لوسیکرتو در مطالعات خود، حاکمان تروریست و قربانیان تروریسم را در سراسر 5 قاره زمین بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که در برخی از فرهنگ‌ها، نشان دادن احترام به فردی که در جایگاه قدرت قرار گرفته است،‌ اهمیت قابل توجهی دارد. این فرد می‌تواند مانند کره شمالی،‌ خانواده کیم دیکتاتور باشند یا در برخی فرهنگ‌ها، معلم مدرسه یک منطقه. در چنین فرهنگ‌هایی، این که یک نفر یا خانواده به مرجع قدرت احترام نگذارد، باعث شرمندگی محسوب می‌شود.
به اعتقاد جرالد پست، مدیر برنامه روانشناسی سیاسی دانشگاه جورج واشنگتن، دیکتاتورها قادرند از ابزارهایی کاربردی‌تر مانند ترس و کنترل اطلاعات استفاده نمایند. وی برای ده‌ها سال شخصیت کیم و صدام حسین را مورد مطالعه قرار داده و خودش به شوخی می‌گوید که رشته‌اش به زودی منسوخ خواهند شد! هرچند هنوز روی زمین دیکتاتورها کاملا منسوخ نشده‌اند.
به گفته پست، هم در عراق و هم در کره شمالی، دیکتاتورها به نحوی گسترده، جریان اطلاعات را کنترل می‌کردند. طی دو سال گذشته و با آغاز بهار عربی در کشورهایی مانند تونس، مصر و لیبی، مردم با استفاده از گوشی‌های همراه و رسانه‌های اجتماعی، تا حدی حصارهای این کنترل شدید جریان اطلاعات را به عقب راندند.
پست در این‌باره می‌گوید:‌ «کنترل اطلاعات و کنترل اختلاف‌ها، بخشی از جریانی است که در حفظ یک نظام دیکتاتوری تمامیت‌خواه می‌گذرد.»
در کره شمالی، کیم و مامورانش مسئول اداره کردن قحطی بودند که در نهایت باعث مرگ 1 تا 2 میلیون نفر شد. وقتی در نهایت غذا رسید، رسانه‌های داخلی این کشور اعلام کردند که این غذا در تکریم حکمرانی کیم رسیده است.
حالا که پسر رهبر پیشین، کیم جونگ اون برای در دست گرفتن قدرت آماده می‌شود، تحلیل‌گران غربی نمی‌دانند که در ساختار جدید حکومت کره شمالی، چه کسی در جایگاه بالا و چه کسی در جایگاه پایین قرار خواهد گرفت. بسیاری بر این باورند که کیم جونگ ایل حاکمی ظالم بود. او مردم خود را در حالی در گرسنگی نگه داشته بود که سبک زندگی مرفهی را برای خود و ژنرال‌هایش فراهم کرده بود. همچنین بر سر نیروگاه‌های هسته‌ای با کره جنوبی و غرب رقابت می‌کرد، در حالی که اقتصاد کشورش در شرایط نابسامانی به سر می‌برد.
پس چرا با این همه مردم کره شمالی علیه او شورش نکردند؟ پست دلیل آن را کنترل شدید می‌داند. به گفته مردم این کشور، در کره شمالی تجمع بیش از 4 نفر می‌تواند به معنای توطئه قلمداد شود. وی توضیح می‌دهد: «ما در مورد نفوذ امنیت داخلی صحبت می‌کنیم. هر گونه نشانه‌ای از نافرمانی و یا اختلاف عقیده، مجازاتی شدید را به دنبال خواهد داشت.»
به همه این‌ها، ‌استفاده از افسانه‌ها را هم اضافه کنید. به گفته پست، کیم و همنوعانش در مورد تولد خود افسانه‌سرایی می‌کنند. برای مثال، گفته می‌شود که کیم در روستایی در سایه یک کوه مقدس در کره متولد شده و تولدش را یک پرستو نوید داده بود. همچنین او زیر دو رنگین‌کمان پدیدار شده است.
این در حالی است که در واقعیت، کیم در دهکده‌ای بی‌اهمیت در شوروی سابق متولد شد، جایی که پدرش کنترل گروهی از تبعیدی‌های کره‌ای را زیر نظر حکومت روس بر عهده داشت.
پست تنها کسی نیست که در مورد کیم مطالعه کرده است، در سال 2009/ 1388، فردریک کولیج، استاد روانشناسی دانشگاه کلرادو،‌ شخصیت وی را مورد مطالعه قرار داد. کولیج و همکارش دنیل سینگر از مصاحبه‌های یک روانشناس اهل کره جنوبی که آموزش روانشناسی پیشرفته دیده بود و اطلاعات نزدیکی در مورد کیم جونگ ای داشت، استفاده کردند.
این دو محقق از قبل یک تست شخصیت برای انواع دیکتاتورها به وجود آورده بودند و هیلتر و صدام حسین را هم با آن مورد تحلیل قرار داده بودند. به گفته آن‌ها، در شخصیت دیکتاتورها 6 ویژگی بارز دیده می‌شود: سادیستیک(دگرآزاری)، بدبینی، ضداجتماعی، خودشیفتگی، اسکیزویید و اسکیزوفرنی‌گونه. به گفته این محققین، هر سه دیکتاتور مورد مطالعه، یعنی کیم جونگ ایل، هیتلر و صدام حسین، نشانه‌هایی از فرایند تفکر سایکوتیک را نشان داده‌اند. 
 53272

کد خبر 191362

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • مسعود IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    31 1
    ...دیکتاتورها شخصیت و کرامت انسانی مردم خود را ذلیل می کنند تا خود مردم، خودشان را به بردگی اختیاری بسپارند.....
  • بدون نام IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    5 31
    اینقدر از این کره شمالی بد نگید ...
  • بدون نام IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    29 1
    من زمان صدام به عراق رفته بودم و این ترس را در کارمند هتل کاملا دیدم. فکر می کرد همه جا میکروفون کار گذاشته اند و حرفی راجع به صدام نمی زد. در زمان شاه هم که می گفتند در همسایگی شما حتما یک ساواکی هست و به این طریق دایره امنیت برای شاه می ساختند. ..
  • جومونگ IR ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    7 35
    اخه چرا چرت پرت می گویید . اولا شایسته یک رسانه ترجمه کردن مقاله و سخن دیگران نیست . دوما معیار شما چیست ... بابا بس است . مشکل ما نه به دیکتاتور ها مربوط است نه به غرب نه به شرق نه به اسلام مشکل ما خود ما هستیم که همیشه در طول تاریخ نخواستیم از ارامش لذت ببریم . ... الان هم بهتر است به چیز های با ارزش تری مثل ارتقا اموزش و پرورش و راه خوش زندگی کردن بپردازید ول کنید پوتین و باراک و ایک گوکو و صدام و ... بهتر است راه مثبت زندگی کردن را به مردم یاد بدهید ....
  • مهناز IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    5 43
    ...من یک سوال دارم و ان این است که ایا باید ما ترجمه حرف دیگران را از شما بشنویم یا نظرات نویسندگان شما را چرا مثل کارتونها ادمها را سیاه سفید می کنید . به نظر من باید به دولت و ملت کره احترام گذاشت ضمنا واقعا هم جهان بیرون برای هیچ کشوری زیبا نیست .... بس همه ما هر کدام عیبی داریم که ربطی به پیشرفت ندارد . در غرب هم دیکتاتوری هست مگر هر روز اوضاع حقوق بشر را در غرب نمی بینید . ... منصف باشید .
    • بدون نام US ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
      30 3
      دوست عزیز میشه دقیقا بفرمایید به چه چیز ملت و دولت کره شمالی باید احترام گذاشت؟ فقط با کمی منطق می توایتد تفاوت دو کشور کره شمالی و جنوبی را ببینید که کمی بیش از 60 سال پیش هر دو یک سرزمین بودند. عظمت ملت کره جنوبی قابل احترام است کشوری که ما مصرف کننده محصولات با کیفیتش هستیم. کمی نگاه کنید سامسونگ، کیا، دوو، هیوندایی و ... اون زمان می تونید بگید عملکرد کدام ملت قابل احترامه.
    • آرمین IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
      9 0
      شما کارشناس جقوق بشر غرب هستید؟ یا باورتان شده وقتی صدا و سیما یک کلیپ از یک پلیس احمق آمریکایی میگذارد که یقه یک آمریکایی را گرفته؟ اصلا غرب بودی شما تا حالا؟ کره شمالی چطور؟ میدانستی "جمهوری دموکراتیک" یعنی انتخاب همه کاره کشور با رای "مستقیم مردم"؟ ولی خانواده رهبر کره سه نسل است که قدرت را قبضه کرده اند.
  • مرتضی IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    4 38
    ببینید من هم اولش که رفتم هلند گفتم اینجا گلستان است ولی وقتی مجبور شدم مثل سگ کارگری کنم دیدم کار کار است ربطی به غرب شرق ندارد . تازه شروع کردم به نق زدن اصلا هم کسی ... ناراحت نمی شد چون می دانستند اگر کار نکنم از گشنگی می میرم وقتی برگشتم ایران تازه فهمیدم اینجا بهشت ... است...
    • بدون نام DE ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
      29 1
      خیلی دوست دارم ببینم چطوری رفتید هلند که به نکبت و کارگری افتادید...!! شاید مثل مهاجران افغان فیلتون یاد هند کرده و بی هنر پا شدید رفتید اونجا؟؟!!! با هنر برو ببین چقد فرق میکنه ...
    • بدون نام IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
      26 1
      داداش معلومه كه بايد كار كرد اصلا اين موضوع چه ربطي به كاركردن داره؟كسي نگفت مردم دنبال تن پرورين وديكتاتورا نميزارن صحبت در مورد ازادي دموكراسي وانسانيت ....حالا شما برحسب شرايط شغلهاي متفاوت وساعت كاري بيشتري ممكنه داشته باشين ...
  • بدون نام IR ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    3 2
    کلا در کف نظرها موندم. چشم‌ هاتون چی شده؟
  • کریم IR ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    3 9
    سلام تمام ویژگی های فوق را بنده در بنیامین نتانیاهو پیدا کردم . ایا از دید گاه شما ایشان دیکتاتور نیستند ؟
  • کوروش IR ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    2 19
    سلام خدا را شکر الان نرم افزار هم هست کسی انگلیسیش خوب نباشه هم با نرم افزار ترجمه می کنه تو رو خدا اینقدر حرف غربی ها را ترجمه نکنید . مگر نتانیاهو کم ادم نکشته مگر شما فکر می کنید وقتی افغانستان را بمباران می کردند مردم کشته نمی شدند . یادم هست یک کارتون تلوزیون می داد به نام الیس که در ان الیس با یک عینک خاص وارد یک شهر شد که همه جاش گلستان بود بعد یک دفعه عینک از چشمش افتاد ودید وارد یک شهر معمولی شده . حالا اونقدر رسانه های غربی ما را سیاه نمایی و خودشان را زیبا نمایی کرده که ما فکر می کنیم انجا شب روز دارند می خورند و می خوابند . نه بابا ازین خبر ها هم نیست . ضمنا نا برده رنج گنج میسر نمی شود پس به جای ترجمه یکم رنج تحقیق به خودتان بدهید .
  • رادش IR ۲۲:۳۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
    2 17
    سلام به رسانه خودم یک انتقاد خیلی کوچولو و یک سوال خیلی کوچولوتر دارم . اول انتقاد : من هم بادوستم موافقم بهتر است زیاد حرف غربی ها را ترجمه نکنید دوم سوال : راستی خودتان چند بار به کره سفر کردید؟ ضمنا زمان صدام عراق خودش یکی از مدرن ترین و زیباترین کشور های جهان بود بهتر است کمی هم به این کشور های دیکتاتوری حاشیه خلیج فارس بروید مثل امارات کویت قطر تا ببینید که دیکتاتوری هیچ تاثیری در ازادی انسانها ندارد .
    • بدون نام IR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
      6 0
      به قول یکی از دوستان کشورهای کوچک و کم جمعیتی مثل امارات و کویت و قطر با ثروتی که دارند و سیستم رفاهی "ز گهواره تا گور" شان مشکلی نخواهند داشت. اصلا موضوع این کشورهای عربی حوزه خلیج فرق میکند. درضمن من پارسال یک سفری به دوبی داشتم. اصولا دیکتاتوری معنا ندارد در آنجا. به این خاطر که از لحاظ فرهنگی و آزادی اجتماعی هر چه میخواهی میتوانی انجام دهی. نوع پوشش و عقیده و مذهب های گوناگون. از لحاظ اقتصادی هم که ماشالا عجب پیشرفتی کرده اند.
  • سبز علوی NL ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    2 18
    كساني كه اينها را اينجا مي نويسند، مشكلشان ترجمه نوشته هاي غربي نيست ؛بلكه در حقيقت تفكر غربي ها براي اين ها اين ها يك الكو است ؛بايد نويسنده ها را درست كرد نه نوشته ها را ؛بايد نويسنده ها از دانشكاه ولايت فارغ التحصيل شوند نه از ..... بايد كشت و هركسي كه اين تفكر را دارد ارشاد كرد ولو به زور. خبرآنلاين ؛اكر مردي منتشر كن.
    • بدون نام IR ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
      6 0
      ...شما تیتر متن رو یکبار دیگه بخون ... پتانسیل خوبی داری ... ادامه بدی یه چیزی میشی .....
    • بدون نام IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
      1 0
      ... خدا وکیلی گرفتی ما را؟ نه؟
  • بدون نام NL ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    18 1
    بهتر است بدانید که در یک دادگاه بی طرف صدام حسین به نسل کشی و ژنوساید کردها و شیعیان عراق محکوم شد. برای دفاع از نظر غیر صحیح خود حتی حاضرید از صدام که قاتل ملت خود و منطقه (از جمله ایران) بوده است دفاع کنید؟ 180،000 کرد در طی عملیات انفال توسط صدام کشته شدند. در جنوب و در میان شیعیان هم به دفعات و کاملا سیستماتیک کشتار توسط دولتش انجام گرفت. بهتر است بدانید که در مراسم تشییع جنازه آقای کیم جونگ ایل عکس و تابوتشان هر کدام بر روی یک لیموزین لینکلن آمریکایی در حال حمل شدن بود. گرسنه نگه داشتن یک ملت بر سر دشمنی با تمام دنیا و در آخر تشییع جنازه با دو خودرو آمریکایی. چشمانتان را باز کنید نتانیاهو، کیم جونگ ایل، صدام و ... همه دیکتاتورند و غیر قابل دفاع
  • مازیار IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    4 9
    ببینید روی سخن ما تحسین دیکتاتوری نیست حرف ما سر شیوه حکومت هست . مثلا امیر های امارات هر دو دیکتاتورند ولی ببینید با امارات چه کردند . ... مثلا الان حکومت ترکیه یک حکومت کاملا لاییک و دموکراتیک است ولی همین حکومت توان شناسایی دوست از دشمن را ندارد ...
    • بدون نام IR ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
      3 0
      امیران امارات دیکتاتور نیستند زیرا اولا چندین و چند امارت را متحد کرده اند و دوما در کشور خودشان را به روی همه دنیا و تمامی تفکرهای موجود در دنیا باز کرده اند. اصلا شما امارات بودی تا حالا؟
  • محیا IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    1 0
    من متاسفم که خبر انلاین هنوز نمی داند که ....
  • عامر IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    2 17
    حالا چی گیر شما میاد این همه از دوستان ایران انتقاد می کنید ... بهتر است اشتباهات گذشته را تکرار نکنید و این را بدانید که هزاران دوست کم است و یک دشمن بسیار . رهبر جوان کره بسیار باهوش و حساس است و با خبرم رسانه های ایران را یک ماهی است رصد می کند تا در روابط اینده خود با ایران که برای ایران بسیار حیاتی است تجدید نظر کند...
  • بدون نام IR ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    4 1
    بعید میدانم فردی پیدا کنید که یکی از مشکلات روانی ذکر شده در فوق را نداشته باشد. تقریبا 95 درصد یکی از مشکلات روانی را در سطح ضعیفتر و قوی تر دارند.... عامل اصلی رکود و فساد کارها و بی قید و بندی و عدم پایبندی به قوانین است.
  • عامر IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    2 10
    چرا نظر من را سانسور می کنید نکنه فکر کردید المان و فرانسه خیر خواه و دوست ایران هستند نه بابا چه بخواهیم یا نخواهیم انها دشمن ما هستند .
  • بدون نام IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۸
    11 2
    وقتی بعضی از این نظرات رو خوندم, جدا متعصف شدم که آدمی تا چه اندازه می تونه سقوط کنه که از دیکتاتورها دفاع کنه! هیچ توجیهی برای دیکتاتوری وجود نداره و اینهایی که از انتقاد از دیکتاتورها با این بهانه ها ناراحت می شن لابد یک ارتباطی در رفتار خودشون (مثلا زندگی شخصی) با دیکتاتوری احساس می کنند و شرمندن!
  • طارق IR ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    2 5
    اگر زمانی که امریکا به عراق و افغانستان حمله می کرد ما اختلافات را کنار می گذاشتیم و هر سه کشور سعی می کردند با هم تعامل کنند نه تقابل اکنون شاهد اینهمه توطیه بر علیه ایران و افغانستان و عراق نبودیم .... فکر نکنم هیچ کشوری به اندازه المان در جهان جنایت نکرده باشد ولی حالا همین المان چنان از حقوق بشر دفاع می کند انگار نه انگار ..... بهتر است به جای کره شمالی کمی هم فقط خودمان را مورد بررسی قرار دهیم از بزرگی شنیدم که می گفت از تخت جمشیدی که گذشتگان برای ما ساختند خرابه ای مانده ما برای اینده گان چه ساخته ایم تا باقی بماند .
  • بهنام IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    2 4
    حالا مگر کره شمالی چه هیزم تری به شما فروخته اینقدر حرص می خورید . زورتان به خره نمی رسه پالانش را واژگون می کنید . کمی هم خودمان را اصلاح کنیم مثلا همین خبر انلاین یکی از دوستان گفته به جای ترجمه تحقیق کنید . خوب بسم الله این انتقاد خیلی هم جالبه و به ماهیت خبر انلاین هم اسیبی نمی رسانه بهتر نیست خود شما شروع به تحقیق کنید نه ترجمه ...
  • کاظم IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    2 9
    الان اگر ...چنین چیزی را در مورد مرکل نوشته بود داد شما به هوا می رفت . به نظر من شایسته نیست که ما درباره رهبر کشوری که در تهران سفارت دارد چنین کلمات زشتی را بنویسیم . اینجا تهران است نه نیویورک . امیدوارم روزی رسانه های ما نیز رفتار حرفه ای رایاد بگیرند و بفهمند که کار یک رسانه اطلاع رسانی بر پایه تحقیق و حقایق است نه ترجمه ...!!!!
    • بدون نام IR ۰۰:۰۳ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
      0 2
      ببخشید .........من نمی فهمم حمایت از ملت و کشور کمونیست چه سنخیتی با افکار و اعتقادات امثال شما داره که ناراحت میشی ......... شوروی هم همین بساطش بود چرا اون بد بود اما اینا خوبن ؟!؟!؟
  • سلمان IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۹
    2 11
    بابا زشته نا سلامتی ما مسلمانیم شایسته یک مسلمان نیست که چنین کلمات رکیکی را در مورد رهبر یک کشور به کار ببرد . من به یاد ندارم در هیچ جای نهج البلاغه توهینی نسبت به معاویه شده باشد تا برسد که ما در مورد رهبر کشوری که فرسنگ ها از ما دور است از چنین واژه هایی استفاده کنیم . بعد از جنگ داخلی دو کره کره شمالی هرگز به کشوری حمله نکرده این در حالی است که رهبران اسراییل و امریکا بارها کشور های دور و نزدیک را مورد حملات مرگبار قرار داده اند . بهتر است بدانید که 80% دانش اموزان و اساتید امریکا کره را نمی شناسند و این طبیعی است که یک نویسنده امریکایی در راستای منافع امریکا و نه در تضاد ان مقاله ای بر علیه کشور های هدف امریکا بنویسد زیاد جدی نگیرید .
    • مونا IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
      6 1
      آقای سلمان یعنی کشوری که به کشورهای دیگه حمله نکنه معیاری برای سنجش خوبیه!!!!!!!!!!! کمی منطقی و با فکر بحث رو دنبال کنید این مقاله می خواد بگه چگونه یک رهبر دیکتاتور می تونه با توهم و خودبینی ملتیو بدبخت کنه و شرف و کرامت و آزادیو ازشون بگیره و چرا مردم در برابر این همه ظلم سکوت و اطاعت می کنن؟؟؟؟؟؟ ریشه این اطاعت و ترس از کجا می یاد؟؟؟؟
    • بدون نام IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
      1 0
      تا جایی که من میدانم خود کلمه ... در فرهنگ شیعه ناسزا به حساب میاید.
  • بدون نام IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    10 1
    "سادیسم، بدبینی و خودشیفتگی" تنها, ویژگی مشترک دیکتاتورها نیست؛ با درجات کمتر ویژگی نوکران و پیروانشون هم هست 2بار خوندم خیلی جالب بود
  • بدون نام IR ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    1 4
    هر کس که شبیه تو فکر نمی کند دشمن توست و باید سرکوب شود....هر کس که در تاریکی است هیولاست...هر کس که نحوه زندگی تو را الگو نداند عقب مانده ای است که بهتر است نابود شود....خجالت بکشید....فرق شما با بی بی سی چیست؟
  • سبز علوي SE ۲۳:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    1 5
    ...كره شمالي سرزمين مرداني مثل جومونك و كيم جونك ايل بوده .... بايد زبان انكليسی را از درسها كنار كذاشت و جايش كره شمالي به سربازان كوچك ميهن اسلامي بياموزيم. خبرآنلاين اختارها را جدي بكير. روز حساب نزديك است. آخرش تو ميماني و چندي از مردودين فتنه. مي دانم كه جرعتش را نداري منتشر كني ...
  • زیبا IR ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۰
    1 4
    ...کشور ما هزار درد بی درمان دارد که بهتر است به انها پرداخته شود نه اراجیف یک نویسنده امریکایی . بهتر است نام مترجم نامه را بر خود بگذارید چون 90% حرفهایتان یا ترجمه است یا بیان دست اورد دیگران به نظر من باید رویه کاریتان را تغییر دهید 1-تحقیق2-بیان مشکل3-ارتباط با متخصصین مربوطه4-بیان راه حل یا اقدامات انجام شده رویه مذکور می تواند خبر نامه را حرفه ای تر بکند
  • میثم IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    2 9
    واقعاً چرا اینقدر به سایت خبرآنلاین ایراد می‌گیرید؟ اینقدر نمی‌فهمید که این فقط یه سایت خبر رسان هست؟ وظیفه ی این سایت خبررسانی هست، نه تحقیق و بیان مشکل و بیان راه حل و ... . اگه از فردا مطالبش رو سانسور کنه خوبه؟ مارو باش تو چه کشوری زندگی می‌کنیم!!!
  • خودم IR ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۱
    2 1
    من ...معتقدم خبر انلاین رویه فعلی را باید کنار بگذارد الان سی سال پیش نیست و کشور ما و سایر کشور های در حال توسعه پیشرفت های علمی سیاسی و فرهنگی زیادی کردند ایا بهتر نیست به جای ترجمه مقالات دیگران و ذکر منبع خبر انلاین خود به تولید خبر برساند . اتفاقا کار یک رسانه داخلی این است که اخبار داخلی را به اطلاع مردم ان کشور برساند و اهدافش را بااهداف مردم یکسان کند . در کنار این اگر دست اورد و اتفاق بسیار مهمی هم در خارج بود می تواند با انعکاس ان در مقیاسی کوچکتر و استفاده از منابع بین المللی داخلی نه مجلات خارجی به بیان ان نیز بپردازد . مسلما موضع کشور و مردم ما نسبت به کره با امریکا زمین تا اسمان فرق دارد ...
    • بدون نام IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
      2 1
      ... چرا در یک جمهوری مانند کره، خون یک خانواده و یا شخص رنگین تر از دیگران است؟
  • خدیجه IR ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
    2 0
    سلام شانسی در وب سایتتان می گشتم این مطلب را دیدم . جالب بود این دشمنان شیطان بزرگ چه طرف دارانی دارند . بر خلاف مترجم مقاله که از کلمه درشت دیکتاتور برا ی نامیدن رهبران کره استفاده کرده بود کاربران خیلی معتقد به سبک و سیاق غربی نبودند . به نظر اکثر مردم ایران صرف انتخابات و مظاهر غربی نمایانگر ازادی و مردم سالاری واقعی نیست . به نظر من باید روش انتخاب حکومت تغییر کند و از انعطاف بیشتری برخوردار باشد .
  • بدون نام IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۱/۱۰
    0 0
    بهتره پیرو این مقاله راهکارهای جلوگیری از رفتار خودشیفتگی سادیسم و بدبینی رو می ذاشتین
  • ... IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۰/۱۲/۰۸
    3 0
    ...شما خیلی بی جا کردی هیتلر را با صدام لعنت الله مقایسه کردید چه چیز مشترکی بین انها دیدید
  • داریوش IR ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۵
    3 0
    ... شما نه سواد کافی رو دارید و نه صلاحیت نوشتن یک مقاله رو شما حتی نمی دونید معنی دیکتاتور چه چیزی است و مثل مردم عادی فکر می کنید و برداشت می کنید . دیکتاتور ها شخصیت یکسانی دارند که خود پسندی و خود ستای، ثروت اندوزی، زیاده خواهی، جاه طلبی ،فساد و عدم حمایت مردمی .... شما چطوری یک رهبر به مانند ادولف هیتلر در حد یک دیکتاتور نزول می دهید بروید و تاریخ بخوانید اگر یهودیان با او دشمن نبودن و چهره بد از او نمی ساختن اکنون یک از اسطور های قرن گذشته بود او هرگز ثروتی برای خود برنداشت و حتی از دریافت حقوق برای خودش خود داری کرد و تمام در امدش از راه فروش کتاب خودش بود او هر گز مجسمه برای خود نساخت او هر گز کاخی برای خودش نساخت او هرگز هیچ حساب بانکی برای خود نداشت او هیچ فساد نداشت
  • محسن IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۳۰
    0 3
    مردمشون هرچی هستند عاشق پادشاهشونم . حتما یک نکته مثبتی بوده که واسش اشک میریزن وگرنه عمرا از این کارا نمیکنن. از نظر اونها باید دید که پادشاه کره شمالی چه ویژگی های شخصیتی و رفتاری داشته که اونها دوسشون داشتن . اشک ریختن یا نریختن برای یک نفر فقط بخاطر دیدی ست که اون افراد نسبت به اون فرد مرده دارن و دلیلی نمیشه چون یک نفر اشک میریزه یعنی طلسم شده یکی دیگه که اشک نمیریزه انسان روشنفکر و خیلی خوبی ست.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین