به گزارش خبرآنلاین، ستار هدایتخواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس این گزارش را قرائت کرد و گفت: دایره و محدوده بررسیهای صورت گرفته هیات تحقیق و تفحص فراتر از محورهای اصلی این تفحص بود. از این رو تنها پاسخ به سوالات این تفحص در گزارش کمیسیون فرهنگی گنجانده شده است.
سوال اول: بر اساس گفته دیوان محاسبات مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون ریال برای المپیک چین هزینه شده در حالیکه فقط یک مدال طلا و یک مدال برنز کسب شده و گویای عدم تناسب میان هزینه و دستاوردها است.
پاسخ: هیت تحقیق و تفحص به این نتیجه رسیده که از این رقم فقط 200 میلیون صرف ارسال ورزشکاران به پکن شده و مابقی طی چهارسال صرف آمادهسازی تیمهای ورزشی و مسابقات آماده سازی شده است. از این رو همه این هزینه صرف المپیک پکن نشده است.
سوال دوم: علت عملکرد ضعیف فدراسیونهای ورزشی به ویژه فدراسیون فوتبال علیرغم دریافت مبالغ مالی کلان در بودجههای سنواتی چیست؟
از سال 84 تا 88، فدراسیونها به ترتیب مبالغی به طور متوسط حدود 4 هزار و 10 میلیون ریال، 9 هزار میلیون ریال، 13 هزار میلیون ریال، 16 هزار میلیون ریال، دریافت کردهاند. هیات تحقیق و تفحص بررسیهای بسیاری درباره مشکلات فدراسیونهای کشتی و جانبازان و ... داشته است. در این بررسیها مواردی همچون دریافت اعتبارات مازاد از سوی فدراسیون تیراندازی ، 969 سکه مازاد از سوی فدراسیون جانبازان، خرید کالای نامرغوب چینی از سوی فدراسیون وزنه برداری، اضافه برداشت مالی برای خرید ساختمان از سوی فدراسیون کشتی و تخلفاتی در عقد قرار داد با ورزشکاران و عدم بازپرداخت مبالغ هزینه نشده به خزانه و ... مشاهده شده است. این نشان می دهد که باید نظارت و دقت لازم در هزینه کرد اعتبارات صورت بگیرد.
هیات تحقیق و تفحص با عنایت به تشکیل وزارت ورزش و جوانان انتظار دارد که هر چه سریعتر نسبت به ایجاد یک سامانه واحد مالی و اعمال نظارت دقیق بر عملکرد فدراسیونها اقدام کند و دیوان محاسبات نیز در راستای تکالیف قانونی خود نسبت به پیگیری موضوعات این گزارش اقدام کند.
سرمایه گذاری برخی فدراسیونها در بانک تات نیز عجیب است! مسئولان فدراسیونها میگویند از اعتبارات تحت «کمک» برای این کار اقدام کردهاند. اعتباری بالغ بر 110 میلیارد ریال برای توسعه روستایی ورزش تعلق گرفته که 35 میلیارد ریال آن درسال 86، بین هیاتهای استانی توزیع شده است و مابقی در بانک تات سرمایه گذاری شده است. این اقدام قابل پیگرد است و وزارت ورزش برای پیشگیری از تخلفات احتمالی بعدی باید اقدام کند.
سوال سوم: علت کم توجهی به هیاتهای ورزشی در استانها و معطل ماندن مصوبات ورزشی در سفرهای استانی چیست؟
جواب: حدود 80 درصد پروژههای ورزشی دور اول سفرهای استانی انجام شده است اما توزیع اعتبارات عادلانه نبوده است.
هیات تحقیق و تفحص به منظور ارتقای جایگاه ورزش کشور نکاتی را هم متذکر شده است:
1- تدوین و قانونمند نمودن نظام جامع کشور که جایگاه ورزش حرفهای ، بانوان و جانبازان و ... در آن مشخص باشد.
2- پیشگیری از سوء استفاده های مالی فدراسیون های و کمیته ها با ایجاد سامانه مالی مشترک در وزارت ورزش.
3- گزینش و تربیت مدیران متعهد، متخصص و پاکدست که حافظ منافع مردم و بیت المال باشند.
4- تلاش برای برنامه ریزی اساسی برای پیگیری ورزش اخلاقی و دستیابی به اهداف قانون اساسی و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی.
29 43
نظر شما