به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «محمد نسخهچی» رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین در نشست خبری که به مناسبت هفتادودومین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری برگزار شد، اظهارکرد: وکلای دادگستری نقش بی بدیلی در احیای حقوق عامه و آگاهی بخشی به مردم دارند و یکی از وظایف اصلی کانون وکلای دادگستری، تقویت جایگاه وکیل درجامعه است.
وی افزود: کانون وکلای دادگستری میتواند با همراهی وکلای خود در مسیر اصلاح قوانین تأثیرگذار باشد. این کانون یک فرصت برای جامعه محسوب میشود و انتظار میرود که نهادهای قدرت توجه ویژهای به آن داشته باشند. اما در بسیاری از موارد، اقداماتی در جهت محدود کردن عملکرد کانون وکلای دادگستری صورت گرفته که این مسئله به روند دفاع و دادرسی عادلانه آسیب رسانده است.
اشتغال وکلا مهمترین دغدغه کانون وکلای دادگستری
رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین عنوان کرد: بیکاری، نبود بیمه و فرهنگ نادرستی که مردم را از مراجعه به وکیل بازمیدارد و نگاه اقتصادی به شغل قضاوت، از مهمترین مشکلات پیش روی جامعه وکالت است. برای رفع این مشکلات، باید برنامهریزی جامع و هدفمندی انجام شود.
نسخه چی همچنین بر اهمیت استقلال کانون وکلای دادگستری تأکید کرد و گفت: استقلال کانون وکلا باید تضمینی برای دفاع آزادانه از حقوق موکلان باشد. هیچ فرد یا نهادی نباید بتواند شغل وکلا را تحت تأثیر قرار دهد.
وی تصریح کرد: عدالت در دادرسی تنها زمانی محقق میشود که استقلال نهاد وکالت در کنار قضات مستقل حفظ شود. هرگونه ضربه به این استقلال میتواند عدالت دادرسی را مختل کند.
رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین خاطرنشان کرد: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از مشکلات ما در کانون وکلای دادگستری است که بدون کارشناسی تصویب شده و افراد زیادی وارد جریان وکالت شدند و ما در آموزش و اشتغال با مشکل مواجه شدیم.
رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین با اشاره به آمار اعضای کانون وکلای استان قزوین اظهارکرد: امسال یک هزار و ۴۰۰نفر وکیل و کارآموز در این کانون ثبتنام کردهاند که از این میزان، ۳۷۰نفر کارآموز وکالت و ۱۱۲نفر وکیل پایه یک هستند.
اجرای طرح اورژانس وکیل در قزوین
نسخه چی با اشاره به اجرای طرح اورژانس وکیل که به منظور ارائه خدمات ضروری به کسانی است که مورد خشونت قرار گرفتند و نیاز به وکیل دارند گفت: این طرح طی یک سال گذشته اثرات مثبتی در ارائه مشاورههای حقوقی داشته است. اما متأسفانه این طرح از ابتدای سال جاری غیرفعال شده که باید مجدداً احیا شود.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون به ۱۳هزارنفر خدمات مشاوره و حقوقی رایگان از جمله در مساجد، کمیته امداد و کانون اصلاح و تربیت و زندان ها ارائه شده است و تلاش داریم تا دامنه این خدمات گسترش یابد.
رئیس کانون وکلای دادگستری قزوین خاطرنشان کرد: کانون وکلای دادگستری قزوین در زمینه پیشگیری از جرایم با معاونت اجتماعی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دادگستری همکاری مستمر دارد و تمام ظرفیت خود را برای کاهش آسیبهای اجتماعی در اختیار این معاونت قرار داده است.
نظر شما