اتحادیه عرب و روسیه اعلام کردند که در خصوص سوریه به توافقهایی رسیدند و این توافق پیام روشنی به همه طرفهای موجود در سوریه است که مساله این کشور باید به شکل سیاسی حل و فصل شود.
به گزارش سایت شبکه الجزیره، کمیته وزارتی اتحادیه عرب طی نشستی با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه که در حاشیه نشست عادی وزیران امور خارجه اتحادیه عرب انجام شد، اعلام کرد: توافقهایی در خصوص مساله سوریه میان دو طرف حاصل شده است.
حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با لاوروف که در پایان این نشست انجام شد، اعلام کرد که دو طرف بر پنج مساله اساسی توافق کردهاند که اولین مساله توقف خشونتهای موجود در سوریه است.
وی تاسیس یک مکانیزم نظارتی بیطرف در سوریه، رد هر نوع دخالت خارجی در امور داخلی سوریه، اعطای فرصت برای رسیدن کمکهای بشردوستانه به مردم سوریه بدون هیچ گونه محدودیت و حمایت قاطع از ماموریت کوفی عنان، نماینده سازمان ملل و اتحادیه عرب در سوریه برای آغاز مذاکرات سیاسی میان دولت و مخالفان را از دیگر مفاد مورد توافق در این نشست اعلام کرد.
سرگئی لاوروف نیز در این کنفرانس خبری با تاکید بر حاصل شدن توافق میان روسیه و اتحادیه عرب بر سر این پنج مورد عنوان داشت: این توافق پیام روشنی به همه گروههای موجود در سوریه میدهد که مساله سوریه باید به شکل سیاسی حل و فصل شود.
از سوی دیگر، یک مقام مسئول کاخ سفید در دیدار با تعدادی از خبرنگاران اعلام کرد که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا از پیامدهای دخالت نظامی در سوریه و بحران انسانی در این کشور بسیار نگران است.
وی عنوان داشت: وضعیت سوریه با لیبی بسیار متفاوت است، گزینه نظامی علیه لیبی ممکن بود اما این مساله در سوریه قابل اجرا نیست.
وی ادامه داد: وضعیت در سوریه بسیار پیچیده است و کاخ سفید از دخالت نظامی در سوریه بسیار نگران است.
لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا و ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد ارتش این کشور پیشتر اعلام کرده بودند که بنا به درخواست باراک اوباما گزینه نظامی آمریکا علیه سوریه را در دستور کار دارند اما چالشهای بزرگی پیش روی این گزینه وجود دارد.
از سوی دیگر والری آموس، نماینده سازمان ملل در امور بشردوستانه و فرستاده ویژه این سازمان به سوریه اعلام کرد که همه باید تلاش کنند تا کمکهای بشردوستانه بدون هیچ محدودیتی به نیازمندان در سوریه برسد.
وی با ابراز نگرانی از وجود درگیری در برخی مناطق سوریه عنوان داشت: رسیدن کمکهای بشردوستانه به آسیبدیدگان تنها آغاز کار است و ما به مسائل بسیار بیشتری در امور سوریه نیازمندیم.
منابع دیپلماتیک عربی نیز اعلام کرد که سوریه قصد دارد سفیران خود را از کشورهای اروپایی فرا بخواند.
رویترز به نقل از این منابع اعلام کرد که برخی سفیران سوریه در کشورهای اروپایی در اسرع وقت این کشورها را ترک میکنند اما این منابع اشارهای به کشورهای اروپایی که سوریه قصد دارد سفیران خود را از آنجا فرا بخواند، نکرد.
فرانسه تلاشهایی را در سطح اتحادیه اروپا آغاز کرده است تا روابط سیاسی این اتحادیه با سوریه را تا حد ممکن کاهش دهد اما تاکنون نتوانسته میان اعضای این اتحادیه اجماع کامل به وجود بیاورد.
آلن ژوپه، وزیر امور خارجه فرانسه که کشورش سفارتخانه خود را در دمشق تعطیل کرده اعلام کرد که وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا هنوز نتوانستهاند به یک اجماع کلی در خصوص کاهش روابط سیاسی خود با دمشق دست یابند.
علاوه بر فرانسه، آمریکا، انگلیس، سوئیس و کانادا سفارتخانههای خود را در دمشق تعطیل کردهاند.
از سوی دیگر، ویلی سووندال، وزیر امور خارجه دانمارک اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد تحریمهای جدیدی را علیه دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه اعمال کند.
وی در حاشیه نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا در دانمارک مدعی شد که جدایی معاون وزیر نفت سوریه از دولت این کشور نشاندهنده تاثیرگذار بودن تحریمهای اروپا علیه این کشور است و این اتحادیه قصد دارد تحریمهای جدیدی را علیه سوریه وضع کند.
وی همچنین با بعید دانستن دخالت نظامی اتحادیه اروپا در سوریه عنوان داشت: هیچ سیاست رسمی از سوی اتحادیه اروپا برای دخالت نظامی در امور سوریه وجود ندارد.51 261
نظر شما