۸ نفر
۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۶:۵۲
واقعا خاتمی و خلخالی هیچ فرقی باهم ندارند؟

کار به جایی رسیده است که دیگر این دولت و آن دولت برای مردم معنا ندارد. این حرف ها سرگرمی اهل سیاست است و ما روزنامه نگاران. لوبیا چیتی نیم میلیونی و تناقضات عجیب و غریب و حیرت آور در اجرای عدالت، دیگر حال و حوصله آنالیز و بحث و تحلیل برای کسی باقی نمی گذارد.

زمانی در مقابل کسانی که می گفتند همه این ها سر و ته یک کرباسند می گفتیم: واقعا بین سید محمد خاتمی و خلخالی هیچ فرقی نیست؟ چهارتا فکت هم می آوردیم تا مخاطب مجاب شود میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است. البته خداییش هرجوری هم حساب می کردی خلخالی نه ماه روی زمین محسوب می شد و نه ماه گردون. حالا چه؟ حالا هم معتقدیم بستگی دارد چه کسی رئیس جمهور باشد اما دیگر مخاطب این حرف ها را مردم کوچه و بازار نمی دانیم. آن ها تکلیفشان خیلی روشن تر از این حرف هاست. باید در عالم واقع برای آن ها اتفاقی رخ دهد و تفاوت را به عینه مشاهده کنند. با یک آزاد سازی واتس آپ و گوگل پلی و عدم اجرای قانون حجاب و عفاف که آن هم همچنان همانند شمشیر داموکلس بالای سر همه می چرخد می توان مدعی شد این دولت با آن دولت فرق دارد؟ مدعیان هر وقت بحث این دولت و آن دولت پیش می آید می گویند وضع موجود نتیجه دست پخت اصلاح طلبان و اعتدالیون و در یک کلام غربزده هاست. یعنی «دولت سازندگی» و «جامعه مدنی» و «تدبیر و امید» و «وفاق» را با هم جمع می زنند و نتیجه می گیرند که کار کار انگلیسی هاست.

دولت معجزه هزاره سوم را هم که روزگاری برایشان معیار حق و باطل بود و به خاطر گل روی رئیسش کلی از دلسوزان و آدم حسابی های مملکت را به دردسر انداختند معمولا گردن نمی گیرند. این وسط می ماند یک دولت نصفه و نیمه آقای رئیسی که از همان نصفه و نیمه ماندن حسابی سوءاستفاده می کنند و می گویند اگر ادامه پیدا می کرد ایران گلستان می شد. یعنی کلا دولت مطبوع این دوستان انقلابی کمتر از سه سال عمر کرده و باقی بازی دست جناح رقیب بوده. من هم مثل بسیاری از این مردم رنجور و ناامید، خسته تر از آنم که بخواهم اثبات کنم نخیر این چنین نبوده و نیست اما فقط نیم نگاهی به همین دولتی که نفسش را در کمتر از شش ماه بند آورده اند نشان می دهد که دعوی مدعیان به یک شوخی بیشتر شبیه است تا یک گزاره واقعی. نمی خواهم بگویم اگر کاری به کار این دولت نمی داشتند و چوب لای چرخش نمی گذاشتند همه چیز به خوبی و خوشی پیش می رفت اما قیاس دولتی که همه مملکت بسیج می شوند تا به او کمک کنند تا دولتی که همه مملکت بسیج می شوند تا حیثیت و آبرویی برایش باقی نماند مع الفارق است و دور از انصاف.

یک لحظه فکر کنید اگر به جای معجزه هزاره سوم سید محمد خاتمی و یا حسن روحانی یازده روز قهر می کردند و می رفتند گوشه خانه بست می نشستند چه اتفاقی می افتاد؟ نمی شود دولتی را در انتصاب و انفصال آزاد آزاد گذاشت و دولت دیگری را به قول معاون اولش حتی در حد عزل و نصب یک رئیس دفتر محدود کرد و آن وقت ماحصل آن دو دولت را با یک متر و معیار قضاوت کرد؟ همین رجزخوانی های خیابانی و سخنان تحریک آمیز برخی از ائمه جمعه درباره اجرای لایحه حجاب و عفاف را ببینید. همه عقلای قوم از اصولگرا گرفته تا اصلاح طلب، می گویند اجرایی شدن چنین ماجرایی مملکت را به آشوب خواهد کشید. آیا آنان که رگ گردنشان را متورم می کنند و با صدای بلند هرچه دلشان می خواهد نثار دولت می کنند این را نمی فهمند؟ بله، کماکان می توان اصلاح طلب ها و اعتدالیون را سرزنش کرد که شماها که از ساختار قدرت باخبرید چرا می آیید وسط میدان؟ نیایید آقاجان! نیایید و خودتان و مارا سر کار نگذارید. آن عده ای که همواره در پی لفت و لیسند به کنار، اما گاهی فکر می کنم دلسوزان این آب و خاک تکلیفشان چیست؟ اگر به میدان نیایند پس چه کنند؟ مگر نمی گوییم سیاست عرصه امکان هاست نه امیدها و آرزوها؟ آدمیزاد است و همین خردک امیدی که او را به ادامه حیات وا می دارد وگرنه کافی است همه ما یک لحظه فکر کنیم باید تا پایان عمرمان زیر نفوذ و فرامین بی چون و چرای جبهه پایداری زندگی کنیم تا در آن صورت یا هر طور شده از این سرزمین مهاجرت کنیم و یا مثل نهنگ ها دست به خودکشی دسته جمعی بزنیم. این حرف ها به معنای دفاع از هیچ دولت و جناحی نیست. اتفاقا بزرگ ترین مانع نقد درست و حسابی دولت ها همین جریانات تندرو و ستیزه جو هستند. اگر این ها نباشند می توان خیلی جدی به کم و کاستی های دولت وقت پرداخت اما وقتی با کسانی سر و کار دارید که کمر همت به نابودی هرکسی که چون آن ها نمی اندیشد بسته اند طبیعی است که دست و دل شما برای نقد دولتی ها بلرزد.

کد خبر 2034841

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدرضاقدم IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    9 6
    نباید نفس دولت های غیر هم سو با جریان تند رو بند بیاید بلکه باید انها را سر جای خودشان بنشاند این یعنی دولت مقتدر یک بار باید این اتفاق بیفتد و این تابو شکسته شود.
    • هوشیار IR ۲۱:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
      11 6
      متاسفانه در حال تحریف تاریخ هستند .بهترین دوران این کشور در سالهای ۱۳۷۶ الی ۱۳۸۴ بود درست درزمانی که ایران در مرکز محور شرارت بود وتوان نفت صادراتی در سار ۱۳۸۰ الی ۱۳۸۴ محدود و قیمت هم ارزان حتی " ۱۰۰ ریال " ناقابل هم قیمت دلار افزایش نیافت . چرا ؟؟؟ چون شخصیت و درایت حضرت ایت الله دکتر سید محمد خاتمی ارامش بخش و اطمینان بخش و حاکی از درایت و فهم و شعور و حفظ منافع ملی بود "تا چشم حسودانش به شدت بسوزد و الطاف الهی همیشه همراهش باد"
  • فریاد IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    18 2
    سید جان عالی بود. کاش همه انصاف داشتیم و دلمون برای وحدت ملی میسوخت و فقط به منافع جمع فکر می‌کردیم.
    • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
      4 0
      مشکل اینجاست که منافع جمع چیست؟ اینکه چه چیزی منفعت جمع است، بین افراد و حتی کارشناسان متفاوت و گاهی متضاد است. وگرنه همه می دانند منفعت جمع از همه چیز مهم تر است.
  • IR ۱۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    20 8
    ای خدا یا مارو بکش یا آنهارا بکش
    • IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
      22 4
      من فعلا کار دارم، اونا رو بُکشه بهتره چون خیلی بیکارن!
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    13 32
    نوشتند:"یک لحظه فکر کنید اگر به جای معجزه هزاره سوم سید محمد خاتمی و یا حسن روحانی یازده روز قهر می کردند و می رفتند گوشه خانه بست می نشستند چه اتفاقی می افتاد؟" من هم میپرسم: یک لحظه فکر کنید اصولگرایان شکست در انتخابات را قبول نمی کردند و به دروغ میگفتند تقلب شده. آیا اعدامشون نمی کردید؟ فرض کنید کی از اصولگرایان زنش را میکشت شما چه می کردید؟ در ضمن احمدینژاد را همه محکوم کردند. ولی فرض کنید برعکس بود و خاتمی یا روحانی قهر کرده بودند، آیا آنقدر وجدان در اصلاحات بود که بگویند خاتمی یا روحانی و ... اشتباه کردند؟ صد در صد جواب منفی است.
    • IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
      11 4
      عزیزم یه چیز را در نظر نگرفتی، قوه قضائیه همیشه دست اصولگراها بوده، و در حال مماشات و تخفیف و ماست مالی کردن و.... خلافهاشون.
  • IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    28 4
    برادر عزیزم همه این فرمایشات را فرمودید.ولی بقول همان معجزه هزاره سوم آن ... لولو برد
  • ایرانی IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    29 3
    ملت ایران روی اره ای نشسته اند که نه میتونن به جلو حرکت کنند نه به عقب .
    • IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
      5 0
      گل گفتی
  • ایرانی IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    100 1
    به نظر میاد تنها راه باقی‌مانده مشخص کردن تکلیف مردم و مملکت توسط آمریکا است که آن هم حتما بدنبال نفع خودش است ولی حداقل تکلیف مردم مشخص میشود . خیلی جالبه ۴۶ سال از مملکت داری این حکومت میگذره و با این همه نهادهای بازرسی و اطلاعاتی و امنیتی و شورای نگهبان و مجلس و تشخیص مصلحت و ....... هنوز یک دولتی که بتونه برای این مردم و مملکت کاری کرده باشه پیدا نشده و نهایتاً بعد از هشت سال ریاست جمهوری هر کسی یا خائن با خود فروخته یا غربگدا و ...... حساب میشه بعد به محمدرضا پهلوی میگن نوکر آمریکا!!!! دلار را از هفت تومن به نود و پنج هزار تومن رسوندن بعد هنوز به اون خدابیامرز میگن نوکر آمریکا!!!! آیا محمدرضا پهلوی نفت این مملکت رو به بالاترین قیمت نمیفروخت ؟!!! شما که با التماس و قاچاق توسط خودتون با نصف قیمت هم کمتر حاضرید به هر کسی بفروشید بعد پهلوی خیانت میکرد ؟!!!!!!
  • IR ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    31 0
    خدا اگر بخواد ملتی رو عذاب بده نا اهلان مغرور و یه دنده را بر سر اونا فرار میده
  • بی نام IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    14 10
    قای موسوی من اینجا کامنت میگذارم چون میدانم شما همه کامنتها را منتشر میکنید در حد توان.در میان کسانی که نام بردید فقط زمان خاتمی وضع خوب بود.احمدی روحانی رییسی و تیم همتی همه سعی در آزاد سازی( نام دیگر آزادی مالی بر ای پولداران) بوده اند.درباره جولیوس مالما و حزب مبارزان آزادی اقتصاد( از چنگ سرمایه داران) مطالعه کنید.تا ببینید مفهوم آزادی چقدر تعابیر انحصاری در ایران و عدالت خواهانه در افریقای جنوبی دارد.
    • IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
      13 3
      آزادسازی اقتصاد لازم ترین امر برای در اومدن منجلاب فساد هست. جمله اون هم از طرف کسی که داره به هوای خاتمی حرف میزنه بیانگر عمق تاثیرات چرندیات مارکس بر مردم ایرانه. سیستم اقتصادی حاکم بر ایران «سرمایه داری سیاسی و رفاقتی» است و نه «سرمایه محوری بازار آزاد رقابتی».
    • بی نام IR ۰۹:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
      2 8
      آزاد سازی اقتصاد هیچ جای دنیا اتفاق نیفتاده به شکل مردمی و عادلانه.بازار آزاد یک توهم آدام اسمیتی است که خودشم نتایجش رو ندید که تبدیل به سوسیالیست ابر پولدارها شد.از هم زمین و طلا و ملک بخرن مردم هم تماشا کنن و هر روز به خاطر فعالیتهای مالی همه پولداران درجهان دستمزدهاشان کمتر شه
    • IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
      8 0
      در پاسخ باید گفت که عدالت اجتماعی یک سراب هست. به عنوان مثال به زبان ساده بگم؛ اگر قرار بود یک کارخانه دار با یک کارمند درآمد برابر داشته باشن کارخانه دار، اصلا ریسک تاسیس کارخانه رو نمیپذیره و او هم کارمند بودن رو ترجیح میده؛ این فکر باعث از بین رفتن فرصت های شغلی یعنی بیکاری، کاهش تولید ناخالص داخلی و… میشه. اینکه بگیم باید منافع گروه خاصی رو در نظر بگیره گزاره علمی نیست آزادسازی اقتصاد مقدم بر خصوصی سازی است وضعیت فعلی نتیجه واگذاری به عمه و خاله و دایی هست. در ثانی آیا مارکس نتیجه افکارش رو دید!؟
  • IR ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    16 7
    آقای موسوی چرا به خبر آنلاین که نظرات را نشان نمی‌دهد اعتراض نمیکنی ؟!!!!! شما از نظرات راجب یک مقاله که در روزنامه خودتون نوشتید ابا دارید بعد چه انتظاری از بقیه میشه داشت ؟؛!!! آمریکا بخاطر این بزرگ شد که ما اینقدر کوچک و ترسو شدیم و همه دنیا فهمیدن که مسئولان ما همگی لات کوچه خلوت هستند و لاغیر
  • IR ۲۱:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    12 0
    عمو این حرفها ولش کن روزگارمون سیاه کردن هیچ فرقی بین هیچ کدوم نیست کی به فکر ما مردم که هر روز فقیر فقیر تر میشیم زندگیمون سیاه کدوم اینها مثل ما زندگی می کنند اصلا براشون مهم هست که ما الان چه وضعیتی زندگی می کنیم
  • IR ۲۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۸
    4 14
    قطعا فرق می کنه کی رییس جمهور باشه و همه با هم فرق دارن. ما کمی فراموشکار نیستیم؟ سال قبل این موقع چه حالی بود زندگیمون؟ شبیه شکنجه خانه های قرون وسطایی بود که توی فیلم ها نشون می دادن. یادتون رفته علنا می گفتن مردم بیخود کردن چیزی بگن. ما دستور میدیم شما اطاعت می کنید. یادتون رفته؟ انگار رمان 1984 را گذاشته بودن جلوشون و عین به عین بازسازی می کردن. کمونیست ترین کشور دنیا شده بودیم. قطعا فرق دارن.
  • IR ۰۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۱۹
    22 1
    خیر فرقی ندارند ! هرکس با این نظام دست همکاری در رده های بالا داشته و دارد ، درواقع اقدامات خلخالی و امثال او را که حتی در حال حاضر تعدادشان کم هم نیست ، تایید میکند ..