سخنگوی طرح تحول اقتصادی گفت : پرداخت یارانه نقدی موجب بهبود شاخص های رفاهی در جامعه شده و سهم 40 درصد پایین و 40 درصد میانی خانوارها از درآمدها افزایش و سهم 20 درصد خانوارهای بالای درآمدی از درآمدها کاهش یافته است.
محمد رضا فرزین افزود : برآوردهای اولیه نشان می دهد شاخص ضریب جینی در شش ماه اول سال 1390 در مقایسه با سال 1389 از کاهش قابل ملاحظه ای برخوردار بوده که نشانگر بهبود توزیع درآمد در جامعه است.
ضریب جینی معمولا بین یک تا صفر ارزیابی می شود و هر اندازه کمتر و به صفر نزدیک باشد به معنی بهبود توزیع عادلانه درامدها در میان دهک های جمعیتی ست.
وی گفت : اگر قانون هدفمندی یارانه ها را اجرا نمی کردیم ، وضع خیلی نگران کننده می شد، واقعاً اداره کشور ممکن نبود. اگر این قانون اجرایی نمی شد ما سالانه باید میلیاردها دلار بنزین وارد می کردیم، اما خدا را شکر هم اکنون نه تنها وارد کننده نیستیم بلکه صادر کننده بنزین هم شدیم و تمام اینها از برکات اجرای قانون بوده است.
معاون وزیر مور اقتصادی و دارایی تاکید کرد : اگر این قانون اجرا نمی شد ، منافع حاصل از اجرای قانون مانند صرفه جویی و توزیع عادلانه ثروت و ... برای اقتصاد کشور بدست نمی امد و هر سال تأخیر در اجرای قانون، اجرای آن را سخت تر می کرد.
وی گفت: چنانچه موضوع اصلاح نظام یارانه ها در سال های برنامه دوم یا سوم به مرحله اجرا در می آمد ، با توجه به حجم یارانه ها و میزان مصارف انرژی و ... اجرای آن بسیار سهل تر از موقعیت کنونی می بود.
فرزین درباره این که برخی افراد معتقدند با اجرای فاز دوم قانون، اقتصاد کشور با بحران مواجه خواهد شد ، تصریح کرد : منتقدان در گام اول هدفمندی یارانه ها نیز می گفتند اگر دولت هدفمندی را آغاز کند کشور با بحران مواجه می شود! اما آیا این گونه شد؟! آنها می گفتند اجرا کنید ، شکست می خورید.
دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها گفت : همان گونه که دولت مرحله اول قانون را با یاری خداوند متعال و همراهی و همدلی مردم با موفقیت کامل اجرا کرد، همچنان مراحل بعدی قانون را نیز با موفقیت پشت سر خواهد گذاشت که نتیجه آن تماماً عاید مردم و اقتصاد ملی در حال و آینده خواهد شد.
وی افزود : برخی معتقد هستند که دولت می توانست بهتر از این قانون را اجرا و مدیریت کند، اما دولت هم معتقد است به بهترین نحو ممکن مرحله اول قانون را اجرا و مدیریت کرده است به گونه ای که حتی نهادهای بین المللی نظیر صندوق بین المللی پول آن را ستودند.
فرزین اظهار داشت : منصفانه نیست به دلیل برخی مشکلات جزئی که در جریان اجرای قانون رخ داد، این اقدام ارزشمند و شجاعانه که دستاوردهای قابل توجهی را نیز به همراه داشته است ناموفق جلوه دهیم، البته هیچ کاری بدون عیب نیست.
وی گفت : دولت مصمم است بر اساس قانون هدفمند کردن یارانه ها و برنامه تنظیمی ، گام دوم هدفمندی را در موعد زمانی مناسب خود به مرحله اجرا درآورد و همانگونه که با مدیریت مناسب گام اول، آثار تورمی اجرای طرح در حداقل ممکن محدود شد، در گام دوم هدفمندی نیز طرح به گونه ای مدیریت و اجرا خواهد شد که حداقل آثار قیمتی را به همراه داشته باشد.
شایان ذکر است نرخ تورم پیش بینی شده برای پایان سال 1390 حدود 21،6 درصد می باشد که در مقایسه با تورم سال 1389 حدود 9 واحد درصد افزایش را نشان می دهد که البته علاوه بر اجرای قانون، عوامل دیگری نظیر تورم جهانی و وضع بازار ارز در آن مؤثر هستند.
سخنگوی طرح تحول اقتصادی گفت : تحریم ها نیز موضوع جدیدی نیست و نمی توان اصلاحات اقتصادی کشور از جمله اصلاح نظام یارانه ها را تحت تأثیر آن متوقف کرد یا به تأخیر انداخت. ضمن آن که اصلاح ساختارهای اقتصادی ، توان اقتصادی کشور را برای مقابله با تحریم ها افزایش می دهد.
/3131
واحدمرکزی خبر نوشت:
کد خبر 205287
نظر شما