مذاكرات غيرمستقيم ايران و آمریکا

بومگردی منجر به  ارتقاء صنعت گردشگری و اشتغال‌زایی شده است

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان تاکید کرد : بوم‌گردی نه تنها منجر به اشتغال‌زایی و ارتقاء صنعت گردشگری شده، بلکه تجربه زیسته‌ای از فرهنگ مهمان‌نوازی و زیبایی‌های بومی را به گردشگران انتقال می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ مهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در مراسم اختتامییه نخستین جشن ملی بوم‌گردی کشور که با حضور فعالان حوزه گردشگری و بوم‌گردی های سراسر کشور در سالن این نهاد برگزار شد، با ابراز خرسندی از میزبانی این رویداد، بوم‌گردی را ظرفیتی ارزشمند در انتقال تجربیات، توسعه اقتصادی و ایجاد حال خوب در جامعه دانست.

او اعلام کرد: بوم‌گردی نه تنها منجر به اشتغال‌زایی و ارتقاء صنعت گردشگری شده، بلکه تجربه زیسته‌ای از فرهنگ مهمان‌نوازی و زیبایی‌های بومی را به گردشگران انتقال می‌دهد.  

وی گفت : این جشنواره نشان داد که اگر محتوای مناسب تولید شود و نظرات و روایت‌های فعالان این حوزه در قالب طرحی جامع جمع‌آوری گردد، گام بلندی در مسیر توسعه پایدار گردشگری برداشته خواهد شد.

طبیب زاده همچنین از انتشار کتابی در حوزه بوم‌گردی خبر داد و گفت: در نشست خبری با حضور مدیرکل گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، وزیر میراث فرهنگی، از کتابی رونمایی شد که در آن مسیر حرکت از ایده تا عمل در بوم‌گردی تبیین شده و این موضوع می‌تواند الگویی برای سایر استان‌ها نیز باشد.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با تأکید بر اهمیت روایت‌گری در بوم‌گردی اظهار کرد: روایت‌گری می‌تواند پشتوانه‌ای قوی برای توسعه بوم‌گردی باشد؛ لازم است که تمامی فعالان این حوزه، نقش سفیر فرهنگی کرمان را ایفا کنند و فرهنگ بومی این دیار را به دیگر نقاط کشور منتقل نمایند.

طبیب‌زاده افزود: امیدواریم این رویداد تأثیری ماندگار بر فضای گردشگری کشور داشته باشد.

طبیب‌زاده با تأکید بر تداوم این حرکت، از حضور فعال استان کرمان در دوره‌های بعدی جشنواره خبر داد.

بر پایه این گزارش، مسابقه‌ای در حوزه تولید محتوای مرتبط با برنامه‌های رویداد ملی بوم‌گردی برگزار خواهد شد و مهلت ارسال آثار تا عید قربان تعیین شده و نتایج نهایی در عید غدیر اعلام خواهد شد. به نفرات برگزیده جوایزی اهدا می‌شود.


نقش بوم‌گردی‌ها در توسعه

سپس رضا بهرامی دبیر جشن ملی بومگردی، استان کرمان را سرزمین تاریخ، فرهنگ، طبیعت و اسطوره‌ها توصیف کرد و گفت: کرمان سرزمین شاه‌نعمت‌الله ولی، خواجوی کرمانی، مشتاق، همایون، بهمنیار، بسطامی، روح‌الله خالقی، دیار سلیمانی و حاج یونس مغفوری و بیش از ۶۵۰۰ شهید سرافراز، از ارگ بم تا بافت سرسبز، از سیرجان صنعتی تا رفسنجان پایتخت پسته، از میمند تاریخی تا ماهان روح‌نواز، از دیار نقش و رنگ تا شاهکارهای معماری، است.

وی با تأکید بر اهمیت نقش بوم‌گردی‌ها در حفاظت از محیط زیست و میراث طبیعی ایران افزود: جامعه بوم‌گردی کشور در خط مقدم صیانت از طبیعت ایستاده و این حضور عاشقانه در راستای پاسداری از گنجینه بی‌پایان ایران زمین است.

او با اشاره به تغییر نگرش برنامه‌ریزان کشور نسبت به صنعت گردشگری، خواستار توجه بیشتر به ظرفیت‌های اقتصادی این حوزه شد و گفت: امیدواریم همراهی وزارت میراث فرهنگی، مسئولان استانی و فعالان این عرصه، نقطه آغاز تحولی نوین در گردشگری کرمان باشد.

بهرامی از مردم سراسر کشور دعوت کرد تا با سفر به کرمان، تجربه‌ای بی‌نظیر و خاطره‌انگیز از زیبایی‌ها، فرهنگ و اصالت ایرانی رقم بزنند.

 جشن بومگردی در تقویم ملی ثبت شد

در ادامه یاور عبیری رئیس انجمن حرفه‌ای اقامتگاه‌های بوم‌گردی کشور، اعلام کرد که این جشن، تنها یک رویداد تقویمی نیست، بلکه نقطه شروعی برای مسیری بلند و هدفمند در جهت جهانی شدن بوم‌گردی ایران است.

او با اشاره به روند صعودی و انسجام‌یافته جامعه بوم‌گردی کشور، گفت : فعالان این عرصه در جای‌جای ایران ظرفیت‌های بی‌بدیلی برای عرضه دارند و باید این پتانسیل به سمت اقدام‌های بزرگ‌تر سوق داده شود.

وی همچنین از ثبت رسمی این جشن در تقویم ملی به عنوان یک دستاورد بزرگ یاد کرد که می‌تواند بستر مناسبی برای گسترش ارتباطات ملی و بین‌المللی در حوزه گردشگری فرهنگی و روستایی باشد.

در ادامه، بیانیه مراسم اختتامیه نخستین جشن ملی بوم‌گردی‌های کشور به شرح زیر قرائت شد:

با نام و یاد خداوند

خانم‌ها و آقایان، خواهران و برادران 

فرهنگ، هنر و طبیعت ایران
در واپسین دقایق نخستین جشن ملی بوم‌گردی‌ها، در قلب کرمان فرهنگی، دست در دست هم، پیام روشنی را به ایران و جهان مخابره می‌کنیم:

فرهنگ، صلح و همبستگی، ستون‌های فردای این سرزمین‌اند.

بوم‌گردی برای ما تنها ثبت یک سفر نیست، بلکه راهی است برای بازشناسی هویت، گفت‌وگوی فرهنگی میان اقوام ایرانی، و احیای ریشه‌هایی که در گذر زمان مغفول مانده‌اند. در این جمع پرشور، بار دیگر به باور رسیدیم که روستاها پایان راه نیستند، بلکه آغاز تمدن عمیق این سرزمین‌اند؛ و زنان و جوانان نه تماشاگران، بلکه معماران پویای آینده کشورند.

زنان، ستون‌های اقتصاد مادرانه و حاملان دانش بومی، در این حرکت ملی نقشی فعال و اثرگذار ایفا کرده‌اند. مردمانی که اقامتگاه‌های بوم‌گردی را با عشق بنا کرده‌اند، امروز به‌درستی حافظان میراث کهن ایران و توسعه‌دهندگان آیین‌ها و سنت‌های نیاکان ما هستند.

اکنون و در پایان این جشن، بار دیگر به خود یادآوری می‌کنیم:

اقتصاد مبتنی بر فرهنگ نه تنها ممکن است، بلکه ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای آینده‌ای پایدار است.

این اقتصاد می‌تواند با تقویت جامعه روستایی، احیای سنت‌ها و ایجاد فرصت‌های برابر، رؤیای مهاجرت معکوس را به واقعیت تبدیل کند.

ما، جامعه بوم‌گردی ایران، با باور به فرهنگ ایرانی، یک گام دیگر به سوی صلح پایدار، توسعه متوازن و عدالت اجتماعی برداشته‌ایم.

این پایان یک جشن است، اما آغاز راهی بزرگ‌تر برای آینده‌ای روشن‌تر است.
زنده باد ایران
پاینده باد فرهنگ
و برقرار باد مردم شریف این سرزمین.

کد خبر 2068047

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار