کارنامه کم‌رمق کمیسیون فرهنگی مجلس در سال گذشته/ موسیقی صفر، سینما یک

از سینما تا موسیقی، از کتاب تا نمایش خانگی، هر کجا که فرهنگ نیاز به حمایت داشته، کمیسیون فرهنگی مجلس غایب بوده است. نگاهی به آمار جلسات و عملکرد یک‌سال گذشته این کمیسیون، تصویر روشنی از بی‌تفاوتی ساختاری نسبت به مسائل فرهنگی ارائه می‌دهد؛ کمیسیونی که باید نماینده دغدغه‌های هنرمندان و مردم باشد، اما بیشتر به صندلی‌نشینی و سکوت شهره است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از فرهیختگان، موسیقی صفر، تئاتر یک، کتاب چهار، سینما یک و... این‌ها امتیاز یا درصدهای حوزه‌های مختلف فرهنگ در کمیسیون فرهنگی مجلس در یک سال گذشته است؛ امتیازی که نه بر اساس کیفیت یا تأثیرگذاری، بلکه نشان‌دهنده تعداد جلسات و توجه کمیسیون به هر بخش است! اعدادی ساده اما گویا که نشان می‌دهد چقدر فرهنگ برای نمایندگانش مهم است! کمیسیونی که قرار است صدای مردم در حوزه فرهنگ باشد، اما کافی است نگاهی به لیست اعضایش بیندازید تا بفهمید خیلی‌ها فقط برای پر شدن صندلی‌ها به این کمیسیون آمده‌اند، نه برای حل دردهای فرهنگی مردم. 

هر نماینده با ورود به مجلس، کمیسیون تخصصی خودش را انتخاب می‌کند؛ جایی که قرار است دغدغه‌ها و اولویت‌هایش را پیگیری کند. اما وقتی نوبت به کمیسیون فرهنگی می‌رسد، همیشه ماجرا فرق دارد. سال گذشته همین روزها نوشتیم که برای عضویت در این کمیسیون تقاضایی نبود. خیلی‌ها دوست داشتند در کمیسیون‌های اقتصادی یا امنیت ملی باشند؛ جایی که قدرت بیشتری دارد و تیترهای بزرگ‌تری می‌سازد. فرهنگ؟ معمولاً آخرین انتخاب بود؛ انتخابی اجباری برای پر شدن لیست! 

شاید بد نباشد همین اول یادآوری کنیم فلسفه وجودی کمیسیون‌ها چیست. نماینده وقتی وارد کمیسیون می‌شود، یعنی قرار است بر همه حوزه‌های تخصصی آن نظارت کند، ضعف‌ها را ببیند، برنامه بدهد و از حق مردم دفاع کند. در کمیسیون فرهنگی هم همین معنا را دارد؛ اینکه اگر قرار است صدای هنرمند شنیده شود، اگر قرار است حساب و کتابی برای بودجه فرهنگ باشد، اگر قرار است دغدغه‌های مردم در سینما، کتاب، موسیقی و فضای مجازی پاسخ بگیرد، باید همین‌جا اتفاق بیفتد. اما همه چیز به همین سادگی نیست. اعدادی که در شروع گزارش گفته شد، کارنامه کمیسیونی است که به جای حمایت و توسعه فرهنگی، فقط در مهارت‌های سلبی تبحر دارد؛ در این گزارش، به سراغ کمیسیون فرهنگی مجلس دوازدهم رفتیم و عملکردش را بررسی کردیم. آماری که در ادامه می‌خوانید، پرده از واقعیت‌هایی برمی‌دارد که شاید کمتر درباره‌شان شنیده باشید. 

کارنامه کم‌رمق کمیسیون فرهنگی مجلس در سال گذشته/ موسیقی صفر، سینما یک

پنجشنبه گذشته بود که یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس بالاخره واکنشی فرهنگی داشت! موضوع واکنش او فیلم سینمایی «پیرپسر» بود و گفت، کمیسیون فرهنگی قرار است به پرونده این فیلم ورود و آن را بررسی کند. نگاه این رسانه (فرهیختگان) به فیلم اکتای براهنی مشخص است و نقدهایمان را منتشر کردیم (از بعد سینمایی نه سیاسی و ایدئولوژیک) اما بهتر است با توجه به صحبت‌های این نماینده، مرروی داشته باشیم بر مهم‌ترین اتفاقاتی که حوزه فرهنگ در این یک سال با آن روبه‌رو بود؛ اما واکنشی از اعضای این کمیسیون دیده نشد! 

«بلیت سینما و کنسرت گران شد!» این تیتری بود که رسانه‌ها در این یک سال به آن زیاد پرداختند اما هیچ واکنشی از نمایندگان مردم در کمیسیون فرهنگی دیده نشد! موضوعی که حتماً سمت و سویی اصلی‌اش به سمت مردم است که این گرانی، ابتدا گریبان مردم را خواهد گرفت و سینما و کنسرت از سبدشان حذف می‌شود. اما کمیسیون فرهنگی ورودی به این موضوع نداشته و حتی در مصاحبه‌های اعضای این کمیسیون هم در خصوص گرانی بلیت در این دو حوزه چیزی دیده نمی‌شود! 

در یک سال گذشته، دو سریال نمایش خانگی با مشکل مواجه شدند، یکی سریال «تاسیان» که تقریباً دو هفته‌ای توقیف بود و از آن طرف سریال «سووشون» که حدوداً 48 روز! اما تقریباً این کمیسیون واکنشی به این موضوع نداشت! شاید بهترین واکنش ورود به موضوع قانون ساترا بود که بتوانند قانونی بودن این سازمان را به سرانجامی برسانند، اما خب اعضای این کمیسیون ترجیح دادند که کلاً ورودی به حوزه نمایش خانگی با وجود همه حواشی‌ای که در این یک سال وجود داشت، نداشته باشند! از طرف دیگر موضوع تبلیغات در حوزه نمایش خانگی در این چند سال بسیار خبرساز شده و در مدت اخیر هم تعرفه با تبلیغ و بدون تبلیغ هم حواشی داشته، اما همچنان تنها واکنش سکوت است! 

گرانی کاغذ، از دیگر مواردی است که در این یک سال ناشران درگیر آن بودند و بارها گزارش‌های مختلف در رسانه‌ها منتشر شد، کارخانه‌های کاغذ داخلی برای اینکه بتوانند، کار کنند احتیاج به مواد اولیه و از آن طرف برق و گاز دارند، اما باز هم کمیسیون فرهنگی سکوت را ترجیح می‌دهد و ورودی نمی‌کند! 

در مدت جنگ 12 روزه همه هنرمندان پای کار وطن بودند و با واکنش‌های مختلف سعی کردند تا از وطن دفاع کنند؛ البته برخی هم واکنش‌شان فراتر از یک استوری و پست بود، محسن چاوشی که با قطعه «علاج» دل مردم را قرص کرد، اما در این میان اعضای کمیسیون فرهنگی که باید فرهنگ در میانه جنگ برایشان اولویت بیشتری داشته باشد باز هم سکوت می‌کنند. از طرف دیگر برخی هنرمندان، خانه و محل کارشان در جنگ آسیب دید، واکنششان در فضای مجازی این بود که خانه‌ام فدای سر وطن؛ اما در این 24 روز، کمیسیون فرهنگی حتی جلسه‌ای با این هنرمندان و یا مسئولان وزارت ارشاد نداشته تا بداند این خسارت‌ها در چه حدی بوده یا حتی دلجویی‌ای از این هنرمندان داشته باشند! مگر نه اینکه نماینده مردم هستند و در کمیسیون فرهنگی حضور پیدا کردند تا حوزه فرهنگ را سامان ببخشند؟! 

شاید وقتش رسیده اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس هر از گاهی از سالن‌های جلسه‌شان بیرون بیایند و فرهنگ را از نگاه مردم ببینند، نه از پشت میزهایشان. آن‌وقت بهتر می‌فهمند نماینده چه کسانی هستند و اولویت‌های واقعی مردم چیست. 

59243

کد خبر 2091615

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار