به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابطعمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، آیین اختتامیه کنگره ملی شعر قدسیان با تلاوت قرآن توسط گروه الوارثین آغاز شد و در ادامه بعد از نمایش تصاویری مبنی بر روند برگزاری این کنگره، محمدجواد الهیپور، دبیر کنگره ملی شعر قدسیان به سخنرانی پرداخت.
الهیپور گفت: «کار این کنگره از اوایل زمستان سال گذشته با حمایت سازمان تبلیغات اسلامی و حمایت اجرایی و همه جانبه حوزه هنری شروع شد و برای اولین بار در کشور به ۸ استان و ۱۵ شهرستان سفر کردیم و کارگاه شعر برگزار کردیم. ما به دورترین نقاط استانها رفتیم تا دوستان شاعر طعم حمایت را بچشند.»
او ادامه داد: «در روند برگزاری این رویداد اساتید را با برگزاری کارگاهها از تهران به شهرستانها بردیم و در نهایت نزدیک به ۶۰۰ شاعر از انجمنها در این کنگره شرکت کردند و از آن میان ۲۰۰ هنرمند ۹۰۰ اثر ارسال کردند که باتوجه به انحصاری بودن جشنواره رقم و میزان مشارکت خوبی بود.»
دبیر کنگره ملی شعر قدسیان با اشاره به این که در این رویداد شاعران ترکمن، تالشی، بلوچ، کرد و فارس شرکت کردهاند اظهار کرد: «کنگره ملی شعر قدسیان برای ایجاد امید در دل شاعرانی که در نقاط مرزی زندگی میکنند شروع شد و شاید اگر در این رویداد برگزیده نمیشدند هیچگاه دیده نمیشدند. کنگره ملی شعر قدسیان برای تداوم این امید در دل کسانی که آینده خود را روشن میبینند، ادامه پیدا میکند و من امیدوارم این راه ادامه داشته باشد و روزی تمام شاعران و هنرمندان از آموزش یکسان نسبت به مرکزنشینان بهرهمند شوند.»
در ادامه قطعه «علاج» محسن چاوشی پخش شد و سپس گروه الوارثین دو قطعه در مدح پیامبر اسلام(ص) اجرا کردند که «کعبه دلها» تولیدشده به سفارش حوزه هنری، از جمله آن بود.
برگزیدگان شعر بلوچی و کردی
در بخش دیگر آیین اختتامیه کنگره ملی شعر قدسیان برگزیدگان بخش شاعران بلوچی و کردی معرفی شدند.
براساس نظر هیئت داوران در بخش کردی با موضوع آزاد، نرمین ابراهیمیآذر از مهاباد، امیری از سنندج، ساسان منفرد از سروآباد استان کردستان لوح و جایزه کنگره ملی شعر قدسیان را دریافت کردند. در بخش کردی با موضوع فلسطین هم جبار محمدی از جوانرود به عنوان شاعر برگزیده معرفی شد.
جایزه بخش شعر بلوچی با موضوع آزاد هم به آقای آبشت از بندر بریس سیستان بلوچستان و عارف نیکنژاد از سراوان اهدا شد. جایزه شعر بلوچی با موضوع فلسطین هم به آقای ماهیگیر از استان هرمزگان اعطا شد.
تجربه شیرین اتحاد
حجتالاسلام محمد قمی در بخش دیگر اختتامیه کنگره ملی شعر قدسیان گفت: «این کنگره حکایتگر به هم آمیخته بودن جنگ فرهنگی و اهل قلم با شهدایی است که برای زدن موشک به اسرائیل از دستشان دادیم. ما غیر از مبانی مشترکمان، دشمن مشترک هم داریم و این به انسجام و اتحاد افزونتر ما انجامیده و میانجامد.»
او افزود: «این اتحاد عداوت با دشمن خبیث و وحشی توصیه قرآن است. در حالی که دیدن تشنگی بچههای غزه وجودمان را آزار میدهد و دوست داریم کاری برای آنها انجام دهیم، دشمن با پررویی و جسارت به میهن عزیزمان ایران حمله میکند و همه مردم یکپارچه به دفاع از آن برمیخیزند.»
او ادامه داد: «به راستی همه اقوام و مذاهب یک اتحاد شیرین را تجربه کردیم و این رنگارنگی و تنوع در کشور اساسا جذاب است و از جذابیت کنگره ملی شعر قدسیان این است که پنج زبان و گویش همه یک سخن واحد به زبان میآورند و ما میتوانیم بگوییم وحدت کلمه و کلمه وحدت هر دو اینجا جاری و پررنگ است و توسط شاعران هنرمندانه دنبال میشود.»
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی عنوان کرد: «ما در این دوره کنگره شعر جا دارد بیشتر از روایت خباثت دشمن مشترکمان به زبان موثر شعر صحبت کنیم. اگر بخشی از آنچه ما را در این برهه متحد کرد این باشد که میخواستیم همه به اسرائیل صدمه بزنیم و از کشور دفاع کنیم پس نباید اجازه دهیم وحدت و اتحادمان کمرنگ شود. شاید خباثت دشمن صهیونیستی باز شدت احوال ما را در دشمنی با او تقویت کند و ما بتوانیم قدرتمندتر و یکپارچهتر کار کنیم.»
حجتالاسلام قمی ادامه داد: «قانون اساسی ما زبان اقوام را به رسمیت میشناسد و برای آموزش آن راه باز گذاشته یعنی کسانی که چهل سال پیش قانون اساسی نوشتند حواسشان به ظرفیت متنوع فرهنگی بوده و بناست نگاه ما زیست بومی باشد.»
او با اشاره به ظرفیتهای استانهای مختلف بیان کرد: «باید به هر استان به چشم یک فرصت برای وحدت نگاه کنیم. من عاشق هفته وحدت و میلاد رسول الله (ص) هستم ولی اینکه رویدادها محدود به هفته وحدت شود و صرفا در آن ایام از وحدت صحبت شود، درست نیست و من خوشحالم که امروز از وحدت حرف میزنیم و در کنگره ملی شعر قدسیان برگزیدگان را تجلیل میکنیم. امیدوارم در گامهای بعد این کنگره را قدرتمندتر ببینم و روایت حماسه و سلحشوری ایرانیان در جنگ با رژیم صهیونیستی به اشعار اضافه شود و دورههای شورانگیزتری را شاهد باشیم.»
برگزیدگان شعر ترکمنی و تالشی
بعد از نقالی شاهنامه توسط مرشد محسن میرزاعلی، برگزیدگان شعر ترکمنی و تالشی معرفی شدند.
جایزه برگزیده شعر ترکمنی در بخش آزاد به عیدمحمد اونق از آققلا استان گلستان، محمد قلیچی از مراوه تپه و آقبیبی بسیم از بندرترکمن اهدا شد. در شعر ترکمنی جایزه بخش فلسطین به عبدالخالق آدمی از گنبدکاوس اعطا شد. جایزه برگزیده شعر تالشی هم به احسان شفیقی، مجتبی مرادی از رضوانشهر و مهرزاد حاجی بابایی از تالش تعلق گرفت.
پس از اجرای قطعه موسیقی توسط سروش بخشش، ابوالفضل اینانلو گوینده و مجری رادیو و تلویزیون، به روایت خاطره بمباران ساختمان شیشهای صدا و سیما پرداخت و سپس برگزیدگان شعر فارسی معرفی شدند.
برگزیدگان شعر فارسی
جایزه شعر فارسی در بخش آزاد هم به افسانه براهویی از سیستان و بلوچستان، مریم شریفی از رضوانشهر، شریفه رئیسی از هرمزگان و صدیقه اسلامی از قشم اختصاص یافت. همچنین جایزه بخش فلسطین شعر فارسی هم به سیدمحمد علیزاده از هرمزگان و آسیه کاووسی از خراسان جنوبی اعطا شد.
علیرضا قزوه، سعید بیابانکی، ناصر فیض، عبدالرحمان حواشی، امجد ویسی، علی محمد مودب، حجتالاسلام حاجی اسماعیلی مدیرکل ادیان و مذاهب، سعید لشگری معاون راهبری استانهای حوزه هنری، حجتالاسلام رضا عزت زمانی معاون فرهنگی و تبلیغی سازمان تبلیغات اسلامی از جمله حاضران در آیین اختتامیه کنگره ملی شعر قدسیان بودند.
۵۹۲۴۲
نظر شما