هویت رسانه، براساس مجوز رسمی تعریف می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تأکیدکرد: هویت رسانه‌ها براساس مجوزها و سامانه‌های رسمی تعیین می‌شود، اما فراتر از چارچوب‌های اداری، قدردانی از پیشکسوتان و فعالان رسانه که عمر خود را صرف روشنگری و خدمت کرده‌اند، وظیفه‌ای اخلاقی و فرهنگی است که باید همواره حفظ شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ علی هوشمند، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در آستانه بزرگداشت هفته خبرنگار و در پاسخ به ابهامات و به منظور روشنگری افکار عمومی و رعایت اصل شفاف‌سازی و پاسخگویی به جامعه رسانه‌ای استان، با اشاره به نقش برجسته رسانه‌ها در دوران جنگ تحمیلی ۱۲روزه، از فداکاری و استقامت خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای که همچون سدی مستحکم از ارزش‌های انقلاب و نظام دفاع کردند، قدردانی کرد.

وی با تجلیل ویژه از شهدای رسانه به‌ویژه شهید صارمی که با قلم‌های خود تا پای جان ایستادند، اظهار داشت: «این عزیزان با خون پاک خود صفحات تاریخ را نورانی کردند و حماسه‌های ماندگاری از وفاداری و شجاعت آفریدند.»

هوشمند خاطرنشان کرد: «رسانه‌های متعهد در آن روزهای سخت نه تنها مرزهای اطلاعاتی کشور را پاسداری کردند، بلکه با انتشار راستی‌ها، همبستگی ملی را تقویت نمودند.»

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین ضمن قدردانی از تلاش‌ها و زحمات خبرنگاران و اصحاب رسانه استان که در جهت روشنگری حقیقت و اطلاع‌رسانی درست و دقیق نقش بی‌بدیلی دارند، بیان کرد: «بزرگداشت روز خبرنگار و تکریم جایگاه خبرنگاران رسالتی همگانی است و حفظ شأن و منزلت آنان تنها بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد یا خانه مطبوعات نیست، بلکه اهمیت این موضوع بسیار فراتر است.»

وی افزود: «این موضوع به‌عنوان یکی از محورهای اصلی دستور جلسه شورای اطلاع‌رسانی استان قرار گرفته است و این شورا با حضور نمایندگان رسانه‌ای، بستری مناسب برای هم‌اندیشی و تصمیم‌سازی جمعی برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم فراهم کرده است، این رویکرد نشان‌دهنده‌ی عزم جدی دستگاه‌های اجرایی و رسانه‌ای استان برای پاسداشت مقام بلند خبرنگاران و تقویت جایگاه آنان به‌عنوان بازوان قدرتمند اطلاع‌رسانی و پیشرفت جامعه است.»

هوشمند ادامه داد: «دستگاه‌های فرهنگی نمی‌توانند تنها نهادهای مسئول در انجام این رسالت باشند بلکه با بهره‌گیری از خرد جمعی و تضارب آراء در شورای اطلاع‌رسانی استان، به برنامه‌ای منسجم و اندیشه‌ای واحد دست یافته‌ایم و خانه‌ی مطبوعات استان نیز به‌عنوان عضو حقوقی حاضر در جلسات این شورا، نمی‌تواند ادعای بی‌اطلاعی از این موضوع را داشته باشد.»

وی همچنین به رویکرد این اداره کل در ارتباط مستمر و بازدیدهای خودجوش از رسانه‌ها اشاره کرد و گفت: «برخلاف رویه معمول که بازدیدها با دعوت قبلی صورت می‌گیرد، ما به پیشنهاد معاونت فرهنگی و رسانه این اداره کل، به صورت خودجوش از برخی رسانه‌های معتبر استان بازدید کرده و با اصحاب رسانه به گفت‌وگو پرداخته‌ایم.»

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان تصریح کرد: «این بازدیدها بخشی از روند بلندمدت و برنامه‌ریزی شده‌ای است که با نگاهی راهبردی و پایدار ادامه خواهد یافت و در آینده شاهد بازدیدهای بیشتری از مراکز رسانه‌ای خواهیم بود.»

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین در پایان با تأکید بر اهمیت قدردانی و تجلیل از پیشکسوتان حوزه خبر و رسانه گفت: «هویت رسانه بر اساس مجوز و سامانه تعریف می‌شود، اما فراتر از این چارچوب‌های رسمی، کسانی هستند که عمر گران‌بهای خود را صرف روشنگری و خدمت به رسانه کرده‌اند. حتی اگر برخی به دلایلی موقتاً از این عرصه فاصله گرفته باشند، تعهد اخلاقی و وظیفه شرعی ماست که قدردان زحمات و ایثارگری‌های آنان باشیم.»

کد خبر 2096035

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =