۰ نفر
۲۲ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۰
آمار غرق‌شدگی در اصفهان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به وقوع هشت حادثه غرق‌شدگی در روزهای اخیر در مسیر رودخانه زاینده‌رود، از جان‌باختن چهار نفر و نجات شش نفر خبر داد و نسبت به خطرات شنا در رودخانه‌ها، کانال‌های انتقال آب، استخرهای ذخیره آب کشاورزی و دریاچه سدهای استان هشدار جدی داد.

به گزارش خبرآنلاین،منصور شیشه‌فروش با هشدار نسبت به افزایش حوادث غرق‌شدگی در استان اصفهان اظهار کرد: رودخانه‌ها، کانال‌های انتقال آب، دریاچه سدها و استخرهای ذخیره آب کشاورزی از جمله مکان‌های پرخطر و فاقد ایمنی برای شنا هستند و شهروندان و گردشگران باید از ورود به این منابع آبی خودداری کنند.

ایمنا در خبری نوشت:وی با اشاره به وقوع هشت حادثه غرق‌شدگی در طول مسیر رودخانه زاینده‌رود طی روزهای اخیر افزود: در این حوادث چهار نفر جان خود را از دست دادند و شش نفر نیز با تلاش نیروهای امدادی و خدماتی از غرق‌شدگی نجات یافتند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: یک جوان ۱۸ ساله در محدوده پل خواجوی اصفهان، یک کودک هفت ساله در مسیر رودخانه بین پل خواجو و پل غدیر و دو مرد جوان در محدوده رودخانه زاینده‌رود در باغبادران، شهر زاینده‌رود و چمگردان شهرستان لنجان بر اثر غرق‌شدگی جان باختند.

وی تصریح کرد: همچنین در چهار حادثه دیگر در محدوده رودخانه زاینده‌رود در مناطق پیربکران، مبارکه و اصفهان، شش نفر با اقدام به‌موقع نیروهای امدادی از مرگ نجات یافتند.

شیشه‌فروش با اشاره به دیگر حوادث مرتبط با منابع آبی استان گفت: دو مرد جوان در استخرهای ذخیره آب کشاورزی در شهر زیار و روستای کهرویه شهرستان شهرضا، یک نوزاد در استخر کشاورزی واقع در زواره شهرستان اردستان و یک کودک دو ساله در استخر خانگی در کاشان با امدادرسانی به‌موقع از غرق‌شدگی نجات یافتند.

وی خاطرنشان کرد: در حادثه‌ای دیگر، یک کودک سه ساله از گردشگران اصفهانی از شب گذشته در رودخانه سامان در استان بالادست مفقود شده و عملیات جست‌وجو برای یافتن وی همچنان در طول مسیر رودخانه ادامه دارد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به افزایش دما، حضور گسترده گردشگران در عرصه‌های طبیعی و افزایش خروجی سد زاینده‌رود افزود: به دلیل افزایش حضور شهروندان در مجاورت منابع آبی، احتمال وقوع حوادث غرق‌شدگی در رودخانه‌ها، کانال‌های انتقال آب، استخرهای ذخیره آب کشاورزی، استخرهای باغات، واحدهای صنعتی و دریاچه سدهای مخزنی افزایش یافته و در این خصوص هشدارهای لازم به دستگاه‌های مسئول ابلاغ شده است.

وی درباره خطرات کانال‌های انتقال آب گفت: شدت جریان آب، شیب زیاد، لغزندگی دیواره‌ها و عمق کانال‌ها موجب می‌شود این مکان‌ها به هیچ عنوان برای شنا مناسب نباشند. همچنین استخرهای ذخیره آب کشاورزی به دلیل عمق زیاد، شیب تند دیواره‌ها و وجود پوشش ژئوممبران بسیار لغزنده، از خطرناک‌ترین منابع آبی محسوب می‌شوند و افرادی که وارد این استخرها می‌شوند، معمولاً امکان خروج از آن را ندارند.

شیشه‌فروش ادامه داد: شدت جریان آب، ناپایداری بستر رودخانه‌ها، سردی آب ناشی از ذوب برف در ارتفاعات بالادست و ایجاد جریان‌های گردابی از مهم‌ترین عوامل وقوع حوادث غرق‌شدگی در رودخانه‌ها به‌ویژه زاینده‌رود است.

وی با اشاره به آمار حوادث سال جاری اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۲۲ حادثه در رودخانه‌ها، کانال‌های انتقال آب، استخرهای ذخیره آب کشاورزی و استخرهای واقع در باغات شخصی استان رخ داده که متأسفانه منجر به جان‌باختن هفت نفر شده است. همچنین ۱۳ نفر از مصدومان این حوادث توسط نیروهای آتش‌نشانی، اورژانس و امدادگران به صورت سرپایی یا با انتقال به مراکز درمانی تحت درمان قرار گرفته‌اند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: با توجه به افزایش حضور گردشگران در عرصه‌های طبیعی، باغات و ویلاها، به‌ویژه در روزهای تعطیل و پایان هفته، احتمال وقوع حوادث غرق‌شدگی افزایش یافته است. از این رو به شهرداری‌ها، شرکت آب منطقه‌ای، شرکت میراب زاینده‌رود، جمعیت هلال احمر، اداره‌کل میراث فرهنگی و سازمان جهاد کشاورزی ابلاغ شده است تا با استقرار تیم‌های امدادی مجهز، افزایش گشت‌های نظارتی و ارائه آموزش‌های لازم به ساکنان و گردشگران، اقدامات پیشگیرانه را تشدید کنند.

وی رودخانه‌های خرسان، آب‌ملخ و ونک در شهرستان سمیرم، رودخانه‌های گوکان، یلان و چشمه لنگان در فریدونشهر، رودخانه زاینده‌رود در مناطق غرب استان، لنجان، مبارکه، فلاورجان، اصفهان، زیار و باغبادران، همچنین کانال‌های انتقال آب در شبکه‌های نکوآباد، آبشار، رودشت و دقع در شهرستان‌های فلاورجان، پیربکران، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شرق اصفهان، هرند و ورزنه را از جمله نقاط پرخطر استان عنوان کرد.

شیشه‌فروش سدهای باغکل خوانسار، ونک و قره‌قاچ سمیرم، گلپایگان، کوچری، خمیران و سد زاینده‌رود را از دیگر مناطق نیازمند اجرای طرح‌های کاهش خطر دانست و گفت: نصب حفاظ در نقاط حادثه‌خیز کانال‌ها و منابع آبی باید با جدیت دنبال شود.

وی تأکید کرد: با نظارت سازمان جهاد کشاورزی، نصب حفاظ، تابلوهای هشداردهنده و طناب نجات در استخرهای ذخیره آب کشاورزی باید توسط بهره‌برداران اجرا شود و آموزش‌های لازم نیز در این زمینه ارائه شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از مالکان باغات و ویلاها خواست نسبت به ایمن‌سازی استخرهای موجود در املاک خود اقدام کنند و با بهره‌گیری از نظر کارشناسان آتش‌نشانی، خطرات احتمالی را کاهش دهند.

وی با تأکید بر ضرورت مراقبت والدین از کودکان گفت: از شهروندان، گردشگران و ساکنان مناطق مجاور منابع آبی درخواست می‌شود ضمن رعایت کامل اصول ایمنی، از ورود به رودخانه‌ها، کانال‌های انتقال آب، استخرهای ذخیره آب کشاورزی و دریاچه سدها خودداری کنند تا از وقوع حوادث تلخ و جبران‌ناپذیر جلوگیری شود.

۲۳۳۲۱۷

کد مطلب 2232185

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین