رضا رضایی
آنگلا مرکل به عنوان اولین صدراعظمی که در نیمقرن گذشته پای به کنگره آمریکا گذاشته، آمریکا را شریکی استراتژیک برای اروپا خورند و از تلاش این کشور برای اتحاد آلمان قدردانی کرد. مرکل حضور خود در کنگره آمریکا را افتخاری برای خود دانست و گفت از اینکه توانسته در میان نمایندگان آمریکا صحبت کند مشعوف شده است.
صدراعظم آلمان که در پی یک ائتلاف جدید با حزب لیبرالهای آزاد توانست به پیروزی چشمگیری در کشورش دست یابد و مجدد مقام قبلی خود را تثبیت کند، در سخنان خود با اشاره به فروپاشی دیوار برلین گفت: به خاطر اتحاد دوباره آلمان شرقی و غربی مدیون آمریکا هستیم. او که مرتباً مورد تشویق اعضای کنگره آمریکا قرار میگرفت در بخشهایی از سخنانش به زبان انگلیسی گفت: هیچ چیز به اندازه قدرت آزادی برای من مهیج و دلپذیر نیست.
تحلیلگران رسانهای بر این باورند که مرکل با توجه به امضا شدن معاهده لیسبون توسط واسلاو کلاوس، رئیسجمهور چک به عنوان آخرین کشور باقی مانده از اتحادیه اروپا که در واقع حکم آخرین قطعه پازل اتحاد قاره سبز را داشت، در تلاش است تا همکاری بین اروپا وآمریکا را افزایش دهد و از هماکنون اوباما را متوجه شرایط تغییر کرده، در این قاره کند.
افغانستان، خواسته آمریکا از آلمان
در این بین آمریکا نیز از فرصت حضور مرکل در واشنگتن نهایت استفاده را کرده و از صدراعظم آلمان خواست تا در بحرانهای بینالمللی نظیر افغانستان نقش فعالتری ایفا کند وتنها به حمایت و کمک مالی و یا آموزش نظامیان افغانستان اکتفا نکند. به گزارش بیبیسی گرچه آمریکا به این مسئله واقف است که آلمان به خاطر قانون اساسی خود در کمک به مقابله با چالشها در جهان نظیر افغانستان با محدودیتهایی مواجه است به همین جهت خواهان تعهد سیاسی بیشتر آلمان در قبال افغانستان است.
از آنسو یکی از توقعات مرکل به سهم خود از آمریکا این است که کنگره آمریکا در مورد لایحهای که در مورد مقابله با تغییرات اقلیمی در کنگره مطرح است سختگیری نکند.
با این همه مرکل وتمام کشورهای عضو ناتو واروپا در انتظار اتخاذ تصمیمات اوباما در مورد افغانستان هستند واروپا میخواهد اوباما رهبری را در افغانستان به عهده داشته باشد.
تعریف و تمجید اوباما از مرکل
در همین بین باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را یک رهبر سیاسی فوقالعاده خواند. رئیسجمهور آمریکا، مرکل را رهبری لایق برای کشورش و در عین حال دوست و متحدی ارزشمند برای آمریکا خطاب کرد.
مرکل که شامگاه دوشنبه برای یک دیدار رسمی از آمریکا وارد واشنگتن شد و دیروز در کنگره آمریکا سخنرانی کرد، در دیدار با اوباما گفت: گفتوگو و همکاری میان آمریکا و آلمان تقریباً به طور روزمره در جریان بوده و این دو کشور به طور مستمر بر سر موضوعاتی از قبیل تغییرات جوی، افغانستان و ایران وهمچنین اقتصاد جهانی گفتوگو و تبادل نظر دارند.
اوباما نیز در ادامه از آنچه که آن را فداکاری سربازان آلمان، در جریان لشکرکشی آمریکا به افغانستان خواند قدردانی کرد و مرکل را در زمینه مسائلی از قبیل اقتصاد و عدم گسترش سلاحهای هستهای، فردی اندیشمند و پر انرژی خواند.
نظر شما