همزمان با چهارمین روز از هفته دفاع مقدس، مراسم رونمایی از کتاب «خاطرات ایران»؛ خاطرات ایران ترابی به عنوان تکنسین بیهوشی از روزهای جبهه در فرهنگسرای اندیشه برگزار می‌شود.

 

به گزارش خبرآنلاین، در این مراسم که از ساعت 16 روز دوشنبه سوم مهرماه آغاز خواهد شد، مرتضی سرهنگی؛ مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات ادبیات مقاومت و پایداری حوزه هنری، سهیلا فرجام فر؛ نویسنده، شیوا سجادی؛ نویسنده کتاب و سیدمحمدحسین حجازی؛ مدیر فرهنگسرای اندیشه حضور و سخنرانی خواهند کرد.

 

شیوا سجادی خاطرات ایران ترابی را در 416 صفحه نگاشته است. ایران ترابی اسفندماه 1334 در شهرستان تویسرکان از توابع استان همدان به دنیا آمد. علاقة او به تحصیل باعث شد در برابر مشکلات پیش رویش بایستد و با وجود چند سال ترک تحصیل با هدف خدمت به مردم، وارد کار درمان شود. این انگیزه در دوره انقلاب و سال‎های دفاعْ صورت ایثارگرانه به خود گرفت.

کتاب «خاطرات ایران» متشکل از 22 فصل، گوشه‎های از زندگی این دلاورزن را کامل می‎کند. فصول ابتدایی کتاب گزیده‌ای است از خاطرات دوران کودکی او، دهه‎های 30 تا 50 که بیشتر صرف تلاش‎های او برای کسب تخصص در زمینه مامایی و کمک به زنان روستایی می‎شود. با مهاجرت ایران ترابی به تهران، در سال 57، برگ تازه‎ای از زندگی او ورق می‎خورد.

او جزو اولین گروه پزشکی است که به مناطق جنگی اعزام می‎شود. شرایط سخت جنگ از او یک تکنیسین بیهوشی زن می‎سازد که در سن چهل و چند سالگی اگر همه مردها بسیج شوند، نمی‎توانند کار او را انجام دهند.

 

به گفته شیوا سجادی، تدوینگر کتاب، آغاز مصاحبه و تحقیق پیرامون روایت‎های ترابی به سال‎های 83 و 84 برمی‎گردد و حاصل آن؛ حدود پنجاه ساعت مصاحبه ضبط‌شده. با این حال، تا آخرین مراحل و پیش از سپردن کار به دست نشر، که انتخاب و گویا کردن عکس‎ها بود، فرصت پرسش و واکاوی محفوظات ذهنی راوی از دست داده نشد تا اطلاعات تازه‎افزوده و مستند ایران ترابی فضای روشن‎تری را پیش ‎روی مخاطب بگشاید.

مصاحبه تکمیلی، ایجاد فاصله زمانی برای درگیر شدن ذهن راوی با گذشته‎های به نسبت دور، مرور چندباره موضوعات مطرح‌شده، تلاش برای یافتن برخی شخصیت‎های ذکر‌شده در حوادث، گفت‌وگو با برخی رزمندگان و کادرِ درمان هم‎دوره با ترابی، و بهره‎مندی از کتاب‎هایی مانند «دشت آزادگان در جنگ» و «کارنامة توصیفی عملیات‎های هشت سال دفاع مقدس» کمک مؤثری در روشن شدن حوادث آن دوره بود.

 

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

«در ماشین را باز کردم و بالا رفتم، تمام صندلی‌ها را برداشته و مجروحین کف اتوبوس نشسته بودند. هنوز لباس منطقه را به تن داشتند. روی هر کدام یک پتو انداخته بودند که سرما نخورند. تمام تنشان تاول زده بود و صورت‌هایشان باد کرده بود طوری که چشم‌شان جایی را نمی‌دید. هیچ‌کدام از آنها بالای 30 سال سن نداشتند. دست اولین نفر را که گرفتم تا پیاده‌اش کنم با صدای خفه و گرفته‌ای که به زحمت شنیده می‌شد، گفت: دست مرا نگیرید.

گفتم: باشد. من گوشه‌ این پتو را می گیرم. شما هم گوشه پتوهای همدیگر را بگیرید و آهسته پشت سر هم بیایید.»

 


 

این کتاب در شمارگان 2500 نسخه و قیمت 11 هزارتومان به چاپ رسیده است. همچنین فرهنگسرای اندیشه، در خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، روبروی شرکت مخابرات ایران واقع شده است.

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب کافی است با شماره 20- 88557016 (شبانه روزی با پیغامگیر) سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ «سام» تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. سایر هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.

6060

کد خبر 244732

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • همایون SE ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
    4 0
    با سپاس از این خبر رسانی مفید و مهم شما ، خواهشان اگر امکانش هست به همین وازه ای و کاملی آدرس و وقت محل مربوط را همیشه در همه خبر ها بنویسید که خواننده دچار مشکل نشود ، اکثر خبر ها بدونه آدرس و وقت مراسم میباشد ، شاد باشد .
  • بدون نام IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
    2 0
    یکی از زمینه های بکر جنگ موضوع حضور بانوان در جنگ است امیدوارم این مهم کشف و نشر یابد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین