در ابتدای این نشست ایلبیگی مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل حوزه هنری ضمن اشاره به اینکه پس از برگزاری دو همایش در سالهای گذشته به یاری خدا امسال سومین همایش را با نام همایش هنری ادبی باران غدیر برگزار خواهیم کرد، اظهار داشت: از سال 89 همایش باران غدیر با دبیری حجتالاسلام زائری بنا نهاده شد و امسال سومین همایش را با حضور چند کشور برگزار میکنیم.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل حوزه هنری، ضمن بیان خلاصهای از دو دوره گذشته عنوان کرد: حوزه هنری در دهه چهارم انقلاب اسلامی قرار دارد که یکی از سیاستهای کلانش بحث حضور منطقهای و بینالمللی است و تأکید دارد تا در زمینه هنر در عرصه بینالمللی حضور جدیتری داشته باشد و طی سه سال گذشته در این راستا و به ویژه در موضوع بیداری اسلامی به عنوان اولویت چند همایش و جشنواره را بانی بوده است.
وی گفت: سال گذشته میزبان 15 مهمان از 7 کشور بودیم، اغلب این مهمانان شاعر و نویسنده بودند و تهران و شیراز در سال 90، میزبان این 15 مهمان بود، اما در سال 89 این همایش با حضور 6 شاعر مسیحی ـ لبنانی در تهران و اهواز برگزار شد و سومین همایش را امسال از 6 تا 9 آبان در تهران و یکی از استانها برپا خواهیم کرد.
به گفته ایل بیگی، فراخوان همایش هنری ادبی باران غدیر، برای بسیاری از کشورها با هماهنگی رایزنان فرهنگی توزیع و تاکنون میهمانانی از کشورهای پاکستان، مصر، تونس، لبنان، کویت، هند و پاکستان اعلام آمادگی کردهاند، امید داریم تا مهلت مانده تعداد کشورهای حاضر افزایش یابد.
برپایی بزرگداشت برای نویسنده صاحب نام مسیحی لبنانی
ایلبیگی در ادامه برنامههای ویژه این دوره را تشریح و به برخی رونماییها اشاره کرد و گفت: آثاری در سومین همایش هنری ادبی باران غدیر رونمایی خواهند شد، همچنین مراسم بزرگداشتی برای بوسلامه نویسنده صاحب نام مسیحی لبنانی عربزبان برپا خواهیم کرد، او مبتکر ترکیب و حماسهسرایی در ادبیات عرب بود، از این رو امسال با دعوت از فرزند او بزرگداشتی برگزار و از کتاب مرحمتالغدیر رونمایی خواهد شد.
بخش ویژه همایش باران غدیر؛ بزرگداشت پیامبر از نگاه غیر مسلمانان
در ادامه این نشست محمدرضا زائری دبیر سومین همایش هنری ادبی باران غدیر اظهار داشت: همایش باران غدیر از ابتدا و از سال نخست که فعالیتش را آغاز کرد در پی آن بود تا گونه ادبی مستقل را که شاید بتوان آن را ادبیاتی ارتباطی و میان دینی و مذهبی نام گذاشت، را رواج دهد؛ خصوصاً در شرایط اجتماعی، سیاسی و دینی جهان که بیش از هر زمان نیازمند تفاهم، گفتوگو و ارتباط ایجابی است، توجه به این موضوع اهمیت دارد، چرا که اهمیت به پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار اختصاص به یک مکتب و گروه خاص ندارد، در این زمینه نمونههای با ارزشی در ادیان مختلف وجود دارد، ادبا و هنرمندان غیرشیعه فراوانند که پیرامون ائمه و غدیرخم آثاری را خلق و منتشر کردهاند.
وی در ادامه ضمن اشاره به اهداف سومین جشنواره خاطرنشان کرد: تجلیل، گردآوری، انتشار آثار، ارائه بانک اطلاعاتی از ادبا و هنرمندان و... از اهداف جشنواره است.
دبیر این همایش تصریح کرد: در این راستا و در جهت برگزاری این همایش گفتوگوی میاندینی، میان نخبگان و چهرههای ادبی پدید میآید تا به عنوان بخشی از گروههای آن جامعه با جمهوری اسلامی آشنا شوند؛ معرفی جمهوری اسلامی ایران، فرهنگ و تمدن، ایجاد بانک نخبگان و... از دیگر اهداف همایش شمرده میشود.
حجتالاسلام زائری ابراز داشت: امسال در ادامه دو همایش گذشته، بخش ویژهای در بزرگداشت پیامبر از نگاه غیر مسلمانان داریم که در تجلیل از پیامبر و شناساندن ایشان تألیف کردهاند.
وی ضمن اشاره به آنونسی از فیلم موهن و اهانتکننده به پیامبر اکرم آن را محکوم و وظیفه رسانهها و هنرمندان را در جهت معرفی ائمه و پیامبر مهم دانست.
زائری گفت: با برگزاری همایشهایی این چنین زمینه برای معرفی شخصیت پیامبر و عرضه آثار برجسته درباره ایشان فراهم شده و فرصت تعامل و ارتباط نخبگان جهت پیدا کردن راههایی برای مقابله با این اهانت معرفی میشود.
وی در ادامه ضمن تأکید بر این مهم که نگاهمان همانند دو دوره گذشته کمی نبوده تا به لحاظ کیفیت زمینه ارتباط میان نخبگان را فراهم کنیم، تأکید کرد: از دو سال گذشته تاکنون دو کتاب در ایران و چند کتاب دیگر که حاصل همایش هستند منتشر و برخی آثار در خارج زیر چاپ است که بخشی از این آثار حاصل حضور افراد در همایش بوده است.
زائری با اشاره به اینکه همایشهای دیگری برگرفته از باران غدیر همانند همایش امام سجاد برگزار شده، گفت: ارائه سه پایاننامه در مقطع کارشناسی ارشد و یک پایاننامه دکترا از جمله دیگر این برنامههاست که برگرفته از همایش باران غدیر است.
/30362
نظر شما