مسعود کرباسیان در مطلب تازه خود با عنوان «راهکاری هوشمندانه برای تامین امنیت فضای کسب و کار» به نقد امنیتی کردن فضای کسب پرداخته است.

معاون سابق وزرای بازرگانی و اقتصاد بر این باور است که بین قدرت‌نمایی نیروهای امنیتی و انتظامی در فضای کسب و کار و همچنین ایجاد امنیت به معنای واقعی کلمه، تفاوت‌های مشهودی وجود دارد.
وی در مطلب خود نوشته است: « در بسیاری از کشورها، سیاستگذاری‌های کلیدی بر این پایه است که با بیشترین توان از میزان قدرت‌نمایی کاسته شود و به ایجاد فضای آرامش‌بخش در اقتصاد افزوده شود. تحقق این امر هم بیش از همه منوط به این است که مکانیسم عملیاتی تامین امنیت در فضای تجاری و صنعتی به چه نحوی باشد. در سیاستگذاری‌هایی که اصل را اعمال ترس، حساب بردن و جلوگیری از بروز خلاف به استناد برخورد قهریه می‌گذارند، نیروهای مسوول برخورد با جرائم اقتصادی بیشتر به سمت قدرت‌نمایی در فضاهای اقتصادی می‌روند. اما در الگوهایی که بیشتر به دنبال ایجاد محدودیت برای روش‌های غیرقانونی کسب و کار و سوق دادن طبیعی و خودمحورانه بازار به سمت شیوه‌های سالم و قانونمند هستند، تلاش می‌شود با ایجاد شیوه‌های غیرمستقیم، برای کارهای غیرقانونی عرصه را تنگ‌تر کنند تا به صورت طبیعی فضای کسب و کار امن رونق بیشتری بگیرد.
کرباسیان، در مطلب خود درباره ایراد شیوه قدرت‌نمایی به نیت ایجاد امنیت در فضای اقتصادی آورده است: « به تدریج نه‌تنها سرمایه‌ها فراری می‌شوند، بلکه بعد از مدتی همان نهادی که برای اعمال قانون و ایجاد محیط شفاف در عرصه اقتصاد وارد عمل شده، خود گرفتار برخوردهای سلیقه‌ای می‌شود. به نحوی که همواره باید به این اصل توجه کرد که اعمال قدرت از طریق قدرت‌نمایی در اکثر موارد به برخوردهای سلیقه‌ای منجر می‌شود. محرکی که بیش از هر ریسک و تهدید دیگری می‌تواند فضای کسب و کار در یک جامعه را مخدوش کند.»
برای خواندن متن کامل این یادداشت، لطفا اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 250855

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار