به گزارش خبرآنلاین، رمان «صخرههای شیشهای» نوشته منیرالسادات موسوی است و نویسنده در این داستان سعی داشته است تا مسایل زنان را در دهههای پیش از انقلاب، همراه با ذهنیت زن ایرانی و شرقی در مواجهه با مسایل اجتماعی و سیاسی به عنوان چالش اصلی طرح کند. وی در این رمان، مسایل اجتماعی و سیاسی 50 سال اخیر ایران را بستر اصلی روایت قرار داده است. این رمان درباره دختر و پسر دانشجویی است که در سالهای دهه 1340 با یکدیگر در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی همکاری داشتند. نویسنده در این داستان از زاویه سوم شخص وقایع داستانی را در مسیر ارتباط عاطفی میان این دو شخصیت شکل داده است. در این داستان زن با وجود فعالیتهای سیاسی و اجتماعی درخشان، در زندگی زناشویی ناموفق است. وی که «مینا واثقیان» نام دارد، دانشجوی رشته حقوق در سالهای دهه پنجاه است. وی پس از ورود به دانشگاه و پیوستن به گروههای انقلابی سرانجام دستگیر و شکنجه میشود ولی در نهایت جان سالم به در میبرد و با جوانی به ظاهر انقلابی و از خارج برگشته ازدواج میکند. این ازدواج شکست میخورد، اما مینا که صاحب فرزندی شده است این وضعیت را تحمل میکند تا در نهایت پس از بزرگ شدن دخترش تصمیم به طلاق میگیرد. مینا برای تمدد اعصاب به مسکو میرود و در آنجا با فرزین پس از سالها ملاقات میکند...
بر اساس این گزارش، رمان «شهری میان تاریکی» نوشته هورناز هنرور است. در معرفی ناشر از این کتاب عنوان شده است: ««شهر ی میان تاریکی»، رمانی اجتماعی دربارهی چهار شخصیت زن است که روایت داستانی آن در هریک از فصلهای بیستگانهی کتاب توسط یکی از شخصیتها روایت میشود. شخصیتها در این رمان در ابتدا درگیر زندان درون خود هستند که در پایان، پس از بیرون آمدن از زندان درون خود، به آزادی در اجتماع میرسند. این رمان داستان زندگی زنان در جامعهی ایرانی را با نگاهی مدرن بررسی میکند.
داستان رمان «شهری میان تاریکی» در فصل پاییز شکل میگیرد و به زمستان ختم میشود. این رمان از زاویه دید زنها شکل گرفته و مردان نقش مکمل دارند که به شخصیتِ تعبیری، از دیدِ زن تبدیل شدهاند.
هر چهار شخصیت اصلی زن در رمان درگیر یک کشمکش درونی هستند که در انتها هرکدام با چالشهایی به شناخت این گرهها دست مییابند، هرچند بعضی از آنها قربانی تصمیمات خود شده و خواهند شد؛ اما چیزی که در انتها نه به عنوان یک جمعبندی؛ بلکه به عنوان یک آغاز از منِ درونی کاراکترها عاید میشود، شاید مهمترین نتیجهای باشد که از ابتدا نویسنده به دنبالش بوده است.»
نویسنده درباره این رمان می گوید: «داستان این کتاب از محیط اطرافم شکل گرفت. زن هایی که هر کدام درگیر مسئله ای بودند و اینکه شاید خیلی از این معضلات زاده نگرش خود زن به شخصیت اجتماعی اش است. من فکر می کنم بسیاری از معضلات، زاده نگرش ما زن ها به شخصیت اجتماعی مان است. به عنوان یک زن همیشه دغدغه ذهنی ام این بوده که ارزش گذاری ها ابتدا از درون خود ما شروع شود. این ما هستیم که تعیین می کنیم دیگران چه نوع برخوردی با ما داشته باشند. دوره زور و بازو تمام شده و ما درعصر حاکمیت شعور زندگی می کنیم. «شهر من...» مجموعه اتفاقات روشنی است که در میان تاریکی نادانسته ها واقع شده است. در این داستان تاریکی شخصیتی مردها مشهود است چون سعی کرده ام وارد ذهن مردها نشوم و تمام اتفاقات از ذهن زنان بررسی شود. دلیل من برای این شیوه روایت هم این بوده که می خواستم نشان دهم زن ها تصاویر ذهنی نا مشخصی از مردها دارند که این تصاویر ناشناخته بسیار عمیق بر پیکره زندگی شان اثر می گذارد. در حالیکه می شود با یک تغییر ذهنیت، تصویر متفاوت تری از این جنس داشت.»
در بخشی از کتاب می خوانیم:
«یک روز در حالی که قدم زنان از همان مسیر همیشگی مان عبور می کنیم، دنیا برایمان بیگانه می شود. یاد آرزوهایی می افتیم که هیچ وقت به آنها نرسیده ایم. همه جا بوی تازگی می دهد و ما بوی ماندگی. برای آنهایی که حتی به ما، فکر هم نمی کنند، زندگی کرده ایم و وقتی خوب خاطاتمان را مرور می کنیم، می فهمیم که هر چه را داشته ایم از دست داده ایم چیزی به دست نیاورده ایم.»
ساکنان تهران برای تهیه این دو رمان و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.
6060
نظر شما