درآمد پزشکان چقدر است؟ مردم عادی می گویند بسیار بالاتر از متوسط جامعه اما خود پزشکان چنین عقیده ای ندارند.

دکتر علیرضا زالی، قائم مقام سازمان نظام پزشکی عقیده دارد 80 درصد پزشکان با توجه به جایگاهشان وضع مالی مناسبی ندارند. ضمن اینکه سرپرست وزارت بهداشت گفته حدود 50 هزار پزشک عمومی، طبابت نمی کنند. این یعنی اوضاع پزشکی چندان مناسب نیست.

اما مردم چیز دیگری می گویند؛ نظراتی که برای دو خبر دراین باره منتشر شده است از تناقض عقیده حداقل میان مخاطبان خبرآنلاین حکایت می کند.

مخاطبی در پاسخ دکتر زالی نوشته: "این طور که معلومه وضع ما معلما از همه بهتره خدا رو شکر با ماهی 700000تومان چه کارایی که نمیشه کرد."

و همچنین کاربری نوشته است: "من روز جمعه که انتخابات بود به طور اتفاقی از اون طرفا رد می شدم ... کاش فقط دوربین رسانه ای حضور داشت تا تعداد و نوع ماشین هایی که جامعه پزشکان سوار می شن رو ثبت و به مردم نشون بده ..خودروی هایی که پولش شاید از خون دل مردم بود."

و یا: "درآمدحداقل 4میلیونی آقایان پزشک درپستهای مدیریتی وزارت بهداشت بدون درنظرگرفتن حواشی شامل فول تایمی و......سرابی بیش نیست؟"

مخاطبی هم آرزو کرده که می توانست یکی از 80 درصد پزشکان باشد: "كاش من هم يكي از اون 80% پزشك بودم كه وضعيت مالي نامناسبي دارند."

و یا: "نمیشه ما هم اون یکی 80% باشیم والا ما که هرچه پزشک سراغ داریم همه برج سازی میکنن تو جزیره کیش هر چی ساختمان هست میگن این مال این دکتره من خودم هر چی صاحب خونه داشتم پزشک بودن دیگه پزشکا اینقدر ننالن والا."
یکی از مخاطبان هم از مسوولان خواسته است فقط پزشکان را نبینند: "چرا مسئولین فقط برای پزشکان بیکار دلسوزی می کنند ؟؟مگر مهندسین و دیگر فارغ التحصیلان دانشگاه درس نمی خوانند و برای درس خواندن زحمت نمی کشند ؟ فقط اگر فارغ التحصیلان پزشکی بیکار بمانند عمرشان تلف میشود و زحماتشان هدر میرود ؟!!! چرا فکر می کنید پزشکان از مردم دیگر آدم ترند ؟یا رفاه و آسایش آنها اهمیت بیشتری دارد؟ پزشکی هم یک شغل است مثل مشاغل دیگر . تمام مشاغل در ایران جایگاه واقعی خود را ندارند .ولی فقط پزشکان هستند که در مورد جایگاه خود دچار سوء تفاهم و توهم شده اند و خود را در طبقه بالاتری در مقایسه با دیگر فارغ التحصیلان می بینند."

اما پاسخ همه اینها را یک پزشک عمومی داده است؛ او در چند کامنت متناوب و تفصیل نوشته: "عزيز من بنده با تلاش بسيار در دبيرستان توانستم سال ٨٣ رتبه ١١ کنکور تجربي را کسب کنم و با اميد به آينده اي روشن به لحاظ مادي و معنوي پزشکي را انتخاب کردم. در دوران دانشگاه و بيمارستان با سخت ترين درسها و سنگين ترين کشيکها دست و پنجه نرم کرديم و همه اميدمان به فارغ التحصيلي بود. ولي افسوس که بعد از ٧ سال جان کندن الان روزي ١٠ ساعت کشيک اورژانس ميدم و ماهيانه فقط ٩٠٠ هزار تومان ميگيرم. خيلي از دوستان دوران دانشجوييم به خارج از کشور مهاجرت کردند و آنجا به جز مسکن رايگان و ساير تسهيلات ماهيانه ١٢ هزار دلار حقوق ميگيرند و کلي هم پس انداز ميکنند.

اصلا هم جاي دوري نميرويم همين کشور عمان که ما قبولش نداريم دوتا از دوستانم رفته اند و بسيار از شرايط اونجا راضي هستند. الان بشدت از انتخاب خودم و همچنين ازينکه ايران موندم پشيمانم ولي افسوس که با اين وضع دلار نميتونم براي مهاجرت اقدام کنم. پدرم هم فرهنگي بازنشسته است و پشتوانه مالي براي کمک به من ندارد. ولي جامعه در مورد ما پزشکان تصور ديگري دارد. همه فکر ميکنند ما مادرزادي پزشک زاييده شديم و هممون پولدار و ثروتمند و بساز بفروشيم که فقط پول ميشناسيم و درد مريضها برامون مهم نيست!

برادر يا خواهر من، هستند پزشکاني که ميليارد ميليارد سرمايه دارند ولي اينها حداکثو 5 درصد جامعه پزشکي را تشکيل ميدهند. ٩٩ درصد پزشکان جواني که فارغ التحصيل مشوند پس از گذراندن ٢١ ماه سربازي با حقوق ٩٠ هزار تومان يا دوره ٢ ساله طرح با حقوق 6٠٠ هزار تومان که اغلب با تاخيرهاي 6 ماهه پرداخت ميشود، همينطور بدون پشتوانه مالي و شغل مناسب پرت ميشويم وسط جامعه. مردم هم توقعات آنچناني از ما دارند چرا که از قديم در ذهنشان پزشک مساوي ثروتمند مرفه معنا شده است ولي اکنون... من که الان ٢٨ سالمه و هيچ پس اندازي ندارم چطوري بايد ازدواج کنم؟

خدا شاهده بعضي از دوستان دوران دبيرستانم که درس نميخواندن و بعد از ديپلم وارد بازار کار آزاد مثل خودرو و کامپيوتر شدن هر از گاهي با ماشينهاي 5٠ ميليوني شان منو ميبينند و بهم تيکه ميندازن که دکترجون ديگه نميخواي درس بخوني؟! بخدا اگبه جاي ٧ سال تحصيل در پزشکي نان خشک جمع کرده بودم الان ميليونر بودم! با افکاري که مردم درمورد ما پزشکان دارن من تا حالا جايي جرات نکردم بگم پزشکم بخصوص موقع خريدکردن چون يه بار اوايل فارغ التحصيليم بدجور سرم کلاه گذاشتند.

تازه اگر بخوام متخصص بشم بايد بشينم تو خونه يک سال کامل درس بخونم شايد تونستم تو کنکور دستياري قبول بشم که تازه اونم اول ماجراست چرا که در دوره تخصص اکثر رشته ها ماهيانه ١٠ تا ١5 کشيک ٣6 ساعته دارند. خب شما دودوتا چهارتا کن که اصلا يک آدم مگه چقدر به لحاظ جسمي توان داره؟ زير اين کشيکها بخدا له ميشيم. البته 55٠ هزار تومن کمک هزينه ميدن تا دستمون جلو پدرمون دراز نباشه! در ضمن طبق قانون دستياران در طول دوره 4 ساله تخصص حق کار کردن ندارند ( البته اگه با اين تعداد کشيک وقت و جاني در بدن داشته باشند) و بايد به همون کمک هزينه اکتفا کنند. خب حالا شما بگو اون پزشکي که ازدواج کرده ميتونه با اين چندرغاز هزينه زن و بچه اش را تامين کند؟ توروخدا انصاف داشته باشيد.

در پايان بايد بگم که پس از طي دوره سخت تخصص در بهترين شرايط ٣٣ سال سن داريم! و هنوز آس و پاسيم. توقع نداريد که با اون کمک هزينه 55٠ هزارتوماني پس انداز داشته باشيم؟ تازه هنوز يک خان ديگه مونده چرا که بايد دوبرابر مدت دوره تخصص را در مناطق محروم کار کنيم. در غير اينصورت پروانه مطب صادر نخواهد شد! پس نتيجتا حدوداي 4٠ سالگي از قيد و بندها رها ميشويم تا بتونيم وارد بازار کار بشويم. ولي فکر نميکنيد که اين سالهاي از دست رفته جواني را ديگر نميشود جبران کرد. خوشا بحال دوستان دبيرستانم که الان براي خودشون مال و منالي بهم زده اند و هيچکس هم ازشان هيچ توقعي ندارد و زير نگاههاي سنگين جامعه و ذره بين مردم هم قرار ندارند... افسوس از اينهمه شب بيداريها و کشيکهاي بيمارستان و نمک نشناسي مردم... افسوس..."

برای خواندن نظرات بیشتر، رای و پاسخ به نظرات، به این خبر و این خبر مراجعه کنید.

نکته: نظراتی که در خبر اصلی و یا این خبر منتشر شده اند، هیچ کدام نظر و عقیده خبرآنلاین نیست؛ خبرآنلاین تنها نظرات کاربران خود را منتشر می کند.

4747

کد خبر 279252

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آینده IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    35 43
    آقای زالی در توهم کامل بسر میبرند اگر در این مملکت دلار گران شود به نسبت آن حق ویزیت ودستمزد خود را افزایش میدهند اگر سکه و طلا گران شود به همین ترتیب اگر مسکن گران شود هم به نسبت گرانی از مردم میگیرند از همه مهمتر وقتی در سال هیچ اتفاقی هم رخ ندهد باز آنها کار خود را انجام میدهند صد البته زیر میزی ها هم که احترام خود را دارد و پا برجااست
    • احسان IR ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
      24 13
      پاسخ تمام قدر ناشناسی هایتان را با یک خاطره می دهم. سال گذشته در شهری که برای طرح رفته بودم (جنوب کرمان در شهرستانی با ضریب محرومیت 2 از 2) منزلی اجاره کرده بودم (علی رغم این که طبق دستورالعمل دولت موظف به تأمین منزل برای پزشکان خانواده است). در منطقه جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان گاز شهری موجود نیست. و خانه اگر عایق بندی مناسبی نداشته باشد به هیچ وجه با بخاری برقی گرم نخواهد شد. در زمستان به دلیل اشکال در لوله کشی منزل آب گرم نداشتیم. شب ها که من از درمانگاه بر می گشتم و بعضی جمعه ها که شیفت نبودم دنبال لوله کش می گشتم. اما در شهر بقالی و نانوایی هم باز نبود. بعد که از طریق یکی از همکاران با یک لوله کش تماس گرفتم هرچه اصرار کردم قبول نکرد که جمعه به منزل من بیاید و در قبال پول مشکل من را
    • احسان IR ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
      23 8
      حل کند. هر چقدر اصرار می کردم که یک جمعه بیاید می گفت جمعه ها وقت استراحته ما اینجا نیستیم با خانواده میریم باغ!!! حدود یک ماه در زمستان منزل ما آب گرم نداشت تا این که به زحمت توانستم یکی از همکارانم را جایگزین کنم و وسط هفته مرخصی بگیرم. این موضوع گذشت تا این که دو سه هفته بعد دقیقا ساعت 12 شب همان مرد با لباس پلوخوری و... فرزندش را به درمانگاه آورد و گفت دو روزه که سرما خورده و تب دارد. یک سرما خوردگی ساده بود و واقعا مشکلی نداشت. پرسیدم چرا این دو روز نیامدی؟ گفت کار داشتیم مگه نمی بینی عروسی بودیم. من که جوابی نداشتم اما ای کاش آن عزیز فرهنگی که حقوق 700هزار تومانی اش را با حقوق های 800 هزار تومانی مقایسه می کرد در یکی از روزهای تعطیل، عید، تابستان روز های برفی یا آلوده یا مهمان خارجی
    • احسان(ادامه) IR ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
      22 7
      آمده ای که منزل استراحت و مطالعه می کنند و حقوقش را دریافت می کنند. پاسخی برای ایشان بیندیشند. البته می دانم که تمام فرهنگیان عزیز و گرامی رسمی نیستند که از چنین مزایایی برخوردار باشند اما این مثل حرفهایی است که تمام این آدمهای قدر نشناس می زنندو جوابی هم نمی گیرند. اگر این نظرات طولانی من منتشر شد که می دانم با پاسخ های زننده همراهی خواهد شد. اما اگر نشد خواهش می کنم خبرآنلاین در انتشار نظرات خوانندگان عزیز نگاهی هم به قوانین ارسال نظری که خودش گذاشته توجه کند. نظراتی که به راحتی دیگران را به "خریدن ماشین از خون دل مردم" و... متهم می کند و به راحتی هر توهینی به ما می کنند.
  • جواد IS ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    26 25
    هزینه یک اندوسکپی 5دقیقه ای 250000تومان ؛بازم بگید وضعشون بده
    • بدون نام IR ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
      35 30
      پشت اون 5 دقیقه 12 سال درس خوندن و نخوابیدن هست که شما نمیبینی به اضافه سرمایه 100 میلیونی خرید اون دستگاه ضمن اینکه کوچکترین عارضه برابر است با شکایت و صدتا گرفتاری حتی دیگه حوصله خوندن نظرات آدمهایی که قدر زحمت کشیدن بقیه را نمیدونن ندارم!
    • من FI ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
      14 11
      اولا اندوسكوپي ٥ دقيقه نيست! ثانيا يك حركت و چرخش كوچك يعني پارگي دستگاه گوارش مريض! شما ماشين ١٥٠ مليوني رو ببر تعويض روغن ببين چقدر ازت مي گيرند يعني بدن شما كه لااقل ديه اش همين مقداره ارزشش رو نداره!
  • بدون نام IR ۲۳:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    53 23
    من دانشجوی ماه آخر پزشکی هستم و به امید خدا از این کشور برای همیشه مهاجرت خواهم کرد جایی میرم که برای علم و زحمتی که این چند سال کشیدم ارزش قائل باشن و این مردم هم باشن با این دید که همه پزشکان دزدن!!!!
    • محمد CZ ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
      60 23
      برو نخبه عزيز!!!!!!!!!!! فقط شما زحمت كشيدي بقيه فارغ التحصيلها واي فاي اطلاعات رو مي گيرند
    • aref IR ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
      25 14
      نري يه وقت مردم همه مي ميرن...خخخخخ
    • بی نام IR ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۱
      38 11
      عزیز من مدرکی شما در ایران میگیری اونجا ارزش نداره باید از وسطش دوباره بخونی، مگر اینکه بخوای ظرف بشوری، همیجا بمون هیچ جای دنیا وضع پزشک ها از ایران بهتر نیست
  • علیرضا IR ۰۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    39 11
    حرفه پزشکی از انجا با جان انسان سرو کار دارد قابل مقایسه با هیچ رشته ای نیست چون شاید من وشما در طول عمرون به خیلی از حرف نیاز نداشته باشیم ولی مطمئن باشید که برای سلامتی خودمون ویا عزیزانمون به پزشک مراجعه میکنیم پس اون پزشک باید حتما بعد از حداقل 9 سال جون کندن(ّبا طرح) که تازه عمومی شده یا17 سال که تازه متخصص شده یا 20 سال که فوق تخصص شده البته غیر از دوازده سالی که همه میخونن بالاخره از نظر مالی فراغ بال داشته باشه که مریضو سر سری نبینه ومنو شما رو به کشتن نده کما اینکه درامد مناسب برای تمام پزشکان در کشورهای صنعتی یه المان از پیشرفت وتلاش دولت ها جهت سلامتی عموم مردم است
    • بدون نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
      25 19
      شما ها حاله مارو خراب نکنین بقیش پیشکشتون
  • محمد CZ ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    30 21
    من مسئول واحد كارانه (پركيس ) يك بيمارستان درجه 2 تو تهران هستم در جواب اين بنده خداها كه از حقوق پزشكان نارضي هستند بايد بگم كه تو بيمارستان ما كه زياد هم شلوغ نيست به هر پزشك عمومي با 24 ساعت كاركرد در هفته ماهيانه حدود 1.5 تا 2 ميليون حقوق و بسته به فعاليت حدود 1.5 تا 2 ميليون كارانه پرداخت ميشه و من بدبخت كه يكسال از اين افراد كمتر درس خوندم (كارشناسي ارشد) ماهي 1.2 ميليون حقوق مي گيرم متاسفانه جامع پزشكي تنها به خاطر تحصل تو رشته پزشكي خودشون رو سرآمد جامعه مي دونند از بقيه مطالب فعلا بگذريم
    • بدون نام IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
      39 7
      شما هم برو اون یک سال رو بخون
    • مدیک IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
      31 5
      کارشناسی و رشته اتو کاری ندارم! واسه ارشد هم هفته ای دو روز کلاس رفتی تو چه میدونی از کشیک و هفت سال مداوم درس خوندن و توقعات دیگران...
    • بی نام FI ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
      16 8
      جناب شما كشيك هم داريد؟ شما طرح اجباري خدمت مناطق محروم هم داريد؟ شما شكايت هم ازتان مي شود؟ شما با ديه ١٥٠ مليوني در صورت يك خطا سر و كار داريد؟ شما هم مرگ و زندگي يك انسان به تصميم و عملتان در يك ثانيه بلكه كسري از ثانيه وابسته است؟ هر كه بامش بيش، برفش بيشتر !
    • بی نام IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
      20 7
      خوب اگه پزشکي بده چرا فرزندان پزشکان همه دارند پزشکي مي خوانند.
  • همسر يك جراح IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    35 6
    سلام اگر از مشكلاتم براتون بگم مسايل خودتون يادتون ميره اينايي كه ميگم بخدا راسته شوهر من بعد از 7 سال پزشكي عمومي 9 سال ديگه درس خوند تا تخصص قبول شد تو اين 9 سال با سيلي صورتمونو سرخ نگه داشتيم بعد از قبولي تو رشته ارتوپدي 5 سال خانه نيامد جز هفته اي 1 شب بماند كه من و بچه ها حكم بي سرپرست داشتيم من كار ميكردم وهمه مسايل بچه ها و اشك واهشونو از دوري باباشون جمع ميكردم حالا 2ساله درسش تموم شده وما مجبور شديم از تهران به زاهدان بريم نكته مهمتر از همه نحوه پرداخت كارانه همسر منه تصادفي هايي رو كه عمل ميكنه پولشو 1 سال بعد ميدن كه پول پارسال رو هنوز ندادن بيمه هاي ديگه هم 6 ماه بعد ميدن ما 6 ماه اول كه اومده بوديم از شدت بي پولي افسرده شده بوديم همه اينا رو بذاريد كنا ر مسئوليت كارشون مثلا
  • همون همسر IR ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    38 5
    1 تصادفي اش ولاش رو عمل ميكنه هنوز پولشو نگرفته كه طرف ميره ازش شكايت ميكنه و كلي بايد ديه بده نميگم كارانشون كمه اما بخدا شوهر من 7 صبح ميره و9شب مياد كم كار نميكنه كه درامدش كم باشه من حرفم اينه كه بجاي گير دادن به كارانه دكترا كه با زحمت وخون دل و مسئوليت زياد همراهه بريد يقه دلال هايي رو بگيريد كه بايك تلفن ميلياردي پول جابجا ميكنن بدون سواد و مسئوليت خاصي وقتي ارايشگر براي 1رنگ مو 200 هزار تومن ازتون ميگيره شاكي بشيد دكتر شما مسئول جون شماست
    • ايمان A1 ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
      15 3
      كاملا با نظر شما موافقم
  • احسان IR ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    19 6
    اگه اسم بیمارستان رو می گفتید بهتر می شد شاید ما هم یه کار پر درآمد پیدا کنیم. باور کردنش واقعا! سخته. بیمارستان های تهران برای هر کشیک 24 ساعته 70، 80 یا اگه دیگه خیلی شلوغ باشه و تو مناطق خاصی از تهران باشه 150 میدن. این بیمارستان شما کجاست که ما بیایم با نصف این مبلغ هم شده توش کار کنیم؟ عزیز جان 6 سال دانشکده صبح برو ظهر بیا اونم هفته ای 3 4 روز با اون 7 سال فرق نداره؟
    • بدون نام IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
      34 6
      دوست من نیازی به دفاع از رشتمون نیست متاسفانه فرهنگ ما و اخبار صدا و سیما داره به سمت حسادت به پزشکی میره پزشکی که مخصوص یک طبقه خاص اجتماعی نیست.هرکس دوست داره میتونه با درس خوندن پزشک بشه. اونایی که میگن راحته و فرقش 1 سال درس خوندنه به جای غر زدن بیان و در این دریای آسایش و ثروت با ما شنا کنن.ورود همه آزاد است
  • بی نام US ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    37 3
    مشکل مملکت ما ضعف سیستم بیمه ی درمانیه که باعث شده هزینه های سنگین درمان به مردم فشار بیاره و باعث دلخوریشون از پزشکا بشه کشورهایی که سیستم بیمه درمانی قوی دارن مردم رایگان درمان میشن پزشک هم از بیمه پولشو میگیره .
  • بی نام FI ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    14 4
    من يك سوالي از خود شما مردم دارم، من يك پزشك متخصص هستم هيئت علمي يك مركز دولتي. در تمامي امتحانات ورودي دستياري و بورد و غيره جز نفرات برتر بودم. آنوقت مريض من راحت به من مي گويد فلان دكتر بيرون همين كار را با فلان قدر هزينه انجام مي دهد، پس لابد دستگاه و تجهيزاتش! از شما بهتر است اگر مي شود نامه بدهيد بروم فلان مركز خصوصي! مشكل فرهنگ همين خودمان است كه اسم و رسم فلان دكتر خصوصي و هزينه اي كه براي عملش مي گيرد به حساب علم و مهارتش مي گذاريم و با جان و دل پول مي دهيم.
  • سعید IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    16 16
    کوبا یک کشور کمونیستی است که حقوق ماهیانه هر پزشک 25دلار است و باید 24ساعته در خدمت بیماران باشدو توقعی هم ندارد ولی در مملکت ما درامد پزشکان سر به فلک میکشد...
  • بی نام IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۸/۱۰
    17 14
    اقا یه نگهبان ساده تو عسلویه 1.200 میگیره.بیچاره فارغ التحصیلی که هشت نه سال درس خونده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین