۰ نفر
۱۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۴

موسی قربانی

مشکلات اقتصادی ایران راه حل دارد و راه حل آن: «« استفاده حداکثری از منابع خدادادی و توان علمی و مدیریتی نیروهای داخلی و تجربه کشورهای دوست » می باشد .رهبر معظم انقلاب در جمع نمایندگان مجلس خبرگان ضمن مؤثر دانستن تحریمها در مشکلات اقتصادی ایران ، بر نقش مدیران اقتصادی در این مشکلات تأکید کردند و در عین حال فرمودند آنچه مهم است اینکه این مشکلات راه حل دارد.
در این نوشتار به بیان و توضیح این نکته می پردازم که مشکلات کشور با چه استدلالی راه حل دارد؟
بر همگان روشن است که تحریم‌ها نقش انکار ناپذیری در ایجاد مشکلات اقتصادی و غیر اقتصادی دارد اما اینکه تمام مشکلات را به گردن تحریمها بیندازیم و خود را تبرئه کنیم علاوه بر اینکه بی انصافی است ما را از پیگیری یافتن راه حلی برای رهائی از مشکلات باز خواهد داشت و این فکر خود ، ظلمی دیگر به ملت ایران است زیرا همیشه نیاز ، و جستن راهی برای رفع نیاز منشأ پیشرفت شده است و پیشرفتهای علمی ملت ایران نیز در این راستا تحلیل میشود که از زبان مسؤلین شنیده ایم.
زمانی که خود را در بروز مشکلات اقتصادی مؤثر ندانیم برای رفع آن نیز تلاش نخواهیم کرد لذا در این خصوص دو وظیفه بر دوش مسؤلین کشور است اول اینکه نقش خود در بروز مشکلات را پذیرا شوند و به دنبال یافتن راه حل علمی ومنطقی برای آن باشند که حتما چنین راهی دست یافتنی است ، همانطور که بسیاری از کشورها که منابع خدادادی آنان کمتر از ایران است به این راهها دست یافته و بر مشکلات خود فائق آمده اند.
وظیفه دوم این است که برای رفع تحریمها و یا حد اقل یافتن راه حلی برای دور زدن آن تلاش کنند که در این خصوص نیز نباید نا امید بود و از تلاش و کوشش دست کشید.
اما اینکه مشکلات اقتصادی ایران راه حل دارد نیز کاملا روشن است چون اگر نفت را نادیده بگیرم و تنها بخشهای کشاورزی ، صنعت و تجارت را مورد توجه قرار دهیم پی خواهیم برد که ظرفیت خوبی در کشور ما وجود دارد وحتی رئیس جمهور در نطق اخیر خود در مجلس بر این موضوع و استفاده از زمین برای رفع تحریمها اشاره کرد و برنامه هائی مطرح کرد.
روشن است وقتی دولت گندم را ارزانتر از قیمت تمام شده از کشاورز خریداری نماید رقبتی برای تولید نخواهد بود و تأسف آنجا شدیدتر خواهد شد که همین گندم را به مراتب گرانتر از قیمت داخلی از خارج خریداری کنند ، در این شرائط است که میتوان ادعا کرد از ظرفیت کشاورزی برای رفع مشکلات کشور استفاده نشده است چطور میشود که پس از برگزار جشن خودکفائی گندم دوباره به خرید آن از خارج رو آورده ایم این اقدام هیچ دلیلی جز بی توجهی به واقعیتهای این بخش ندارد.
در بخش‌های دیگر نیز شرائط همینگونه است و بسیاری از صنایع در حال رکود کشور قابل راه اندازی است و راه حل علمی و منطقی برای آن وجود داردو میتوان کاری کرد که بجای خوابیدن سرمایه عظیم این صنایع که قطعا در افزایش تورم تأثیر گذار است در چرخه اقتصاد قرار گیرند که آثار ضد تورمی خواهد داشت.
 
استفاده از دریا و منابع غنی خدادادی آن ، از ظرفیتهای دیگر ایران است که میتواند در ایجاد اشتغال و تولید ثروت و برطرف کردن مشکلات اقتصادی اثر خوبی داشته باشد.
وجود کشورهائی در اطراف ایران که هم از نظر اقتصادی محتاج به ما هستند و هم از نظر فرهنگی با ما هم خوانی دارند از ظرفیت‌های خوب اقتصادی برای ملت ایران است که آن را به دیگران واگذاشتیم.
در این نوشتار فرصت بیان تمام ظرفیتهای اقتصادی کشور نیست و تنها بر این نکته تأکید میکنم که در دنیای امروز که دانشمندان برای هر مشکلی راه حلی می یابند نمی توان پذیرفت که مشکلات اقتصادی راه حل نداشته باشد.
ممکن است این سؤال به ذهن ها تبادر کند که چرا از این راه حلها استفاده نمیشود که متاسفانه باید گفت برخی از دست اندر کاران خود را عقل کل میدانند و به جای تکیه دادن بر علم و دانش میخواهند با امر و نهی امور را پیش ببرند که ممکن است در کوتاه مدت نتیجه داشته باشد ولی حتما در دراز مدت اثری نخواهد داشت که بخوبی در کشور شاهد آن هستیم.
بی توجهی به قواعد علمی ، یک تنه به جنگ همه مسائل رفتن ، نادیده گرفتن توانائی های خیل دلسوزان کشور ، ذوب شدن در افراد خاص و تکیه دادن بر نظرات غیر علمی آنان ، پاس دادن مشکلات به سمت دیگران، شکایت از نداشتن اختیارات ، شعار کار شکنی دیگران ، متمرکز شدن بر چند مسئله و غافل ماندن از بقیه و...مشکلات اصلی و کنونی کشور و عامل بروز مشکلات است که نباید از آن غافل بود.
آنچه گفته شد بارها از زبان افراد خیرخواه و دلسوز نظام و حتی رهبر معظم انقلاب در عین دفاع از دولتمردان بیان شده ولی به آن توجه نشده است که رهبری در فرمایشات اخیر خود به بی توجهی برخی دست اندر کاران اشاره کردند و سایر کارشناسان و مدیران کشور بارها بر آن تأکید کرده اند اینجاست که میگوئیم مشکلات اقتصادی ایران راه حل دارد و راه حل آن: «استفاده حداکثری از منابع خدادادی و توان علمی و مدیریتی نیروهای داخلی و تجربه کشورهای دوست»می‌باشد که اگر به آن پرداختیم حتما موفق خواهیم شد. به امید آن روز .
/2929
کد خبر 280980

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین