خبرنگار ایسنا در گفتوگو با تعدادی از ناشران عمومی، وضعیت فروش و عنوان پرفروشترین کتابهای آنها را در نمایشگاه کتاب تهران جویا شده است.
مسؤول غرفه نشر ثالث رمانهای «ملکان عذاب» اثر ابوتراب خسروی، «ریشههای آسمان» نوشتهی رومن گاری با ترجمه منوچهر عدنانی و کتاب «درباره فردیت و فرمهای اجتماعی» گئورگ زیمل با گزینش دونالد لوین و ترجمهی شهناز مسمیپرست را به عنوان پرفروشترین کتابهای این نشر در نمایشگاه امسال معرفی میکند و میگوید: فروش ما آنطور که پیشبینی میکردیم، نیست؛ اما تقریبا راضی هستیم.
***
مسؤول غرفه نشر مروارید «مجموعه کامل اشعار قیصر امینپور» و مجموعه شعرهای «فکر کنم دیشب باران مرا شسته امروز «تو»ام» سرودهی کامران رسولزاده و «مرثیه برای درختی که به پهلو افتاده است» سرودهی غلامرضا بروسان را به عنوان پرفروشترین آثار این نشر معرفی و اضافه میکند: فروش امسال ما تعریفی ندارد. هر سال تعداد عنوانهای ما بیشتر و غرفهمان کوچکتر میشود.
***
در غرفه انتشارات امیرکبیر، «جنگ و صلح» اثر لئون تولستوی با ترجمهی کاظم انصاری، «کمدی الهی» نوشته دانته آلیگیری با ترجمه شجاعالدین شفا و «بر باد رفته» از مارگارت میچل با ترجمه حسن شهباز به عنوان پرفروشترین آثار عرضهشده از این ناشر در نمایشگاه کتاب معرفی میشوند. مسؤول این غرفه میگوید: وضعیت فروش بسیار خراب است. مشتری با شنیدن قیمت کتابها فرار میکند. متأسفانه ارشاد همیشه به ناشران بزرگ در بدترین جای نمایشگاه غرفه میدهد. به عنوان نمونه اگر ما سال گذشته روزی پنج میلیون تومان فروش داشتیم، این رقم امسال به سه میلیون تومان میرسد؛ این یعنی ضرر و خواب سرمایه که آدم را از کار چاپ و نشر زده میکند.
***
در غرفه نشر هرمس نیز کتابهای «جهان هولوگرافیک» اثر مایکل تالبوت و ترجمهی داریوش مهرجویی، رمان «دنیای سوفی» نوشته یاستین گوردر با ترجمهی مهرداد بازیاری و «روانشناسی داستانهای مثنوی» اثر سمیرا بامشکی پرفروشترین کتابها بودهاند. مسؤول غرفه این ناشر نیز میگوید: با این همه گرانی کاغذ، فروش ما از سال گذشته خیلی کمتر شده است. این همه میگویند تورمها را دور میزنیم، اما ما داریم به خودمان دور میزنیم.
***
در غرفه نشر مرکز «ایرانیان - دوره باستان تا دورهی معاصر» نوشته همایون کاتوزیان، «سرگذشت حاجی بابا اصفهانی» اثر جیمز موریه با ترجمهی میرزاحبیب اصفهانی و «کارنامه چهلسالهی داریوش مهرجویی» اثر مانی حقیقی به عنوان پرفروشترینهای این ناشر در نمایشگاه معرفی میشوند. مسؤول غرفه این نشر میگوید: فروش تعریفی ندارد و نسبت به سال گذشته کم است.
***
مسؤول غرفه نشر ققنوس هم که رمانهای «دالان بهشت» نوشته نازی صفوی، «قلعهمرغی، روزگار هرمی» نوشته سلمان امین (برنده امسال جایزه گلشیری) و مجموعه داستان «دلتنگیهای نقاش خیابان چهلوهشتم» اثر جی. دی. سالینجر با ترجمه احمد گلشیری را از پرفروشترینهای این نشر در نمایشگاه کتاب میداند، درباره وضعیت فروش در نمایشگاه کتاب میگوید: فروشمان نسبت به سال گذشته کم شده است. بازدیدکنندگان هم کم هستند.
***
در غرفه نشر نگاه، رمانهای «سالهای سگی» از ماریو بارگاس یوسا با ترجمه احمد گلشیری، «چشمهایش» نوشته بزرگ علوی و «شوهر آهو خانم» نوشته علیمحمد افغانی پرفروش بودهاند. مسؤول غرفه این ناشر از وضعیت فروش ناراضی است: هم بازدید کم است و هم فروش، بیشتر بازدیدکنندهها هم کتاب نمیخرند.
***
مدیر نشر داستانسرا یادنامه منوچهر آتشی با عنوان «مرا تلنگر یادت بس»، مجموعه غزل «عطر تند نارنج» سروده سیامک بهرامپور و «رمانتیسیسم ایرانی - بررسی جریان رمانتیک در شعر فارسی» اثر بهزاد خواجات را به عنوان پرفروشترین کتابهایش معرفی میکند و میگوید: من 16 سال است که در نمایشگاه شرکت میکنم و در هیچ سالی رکود فروش تا این اندازه نبوده است. البته درصدی از استقبال نکردن مردم به دلیل گرانی است، اما کتابهای خوب هم چاپ نمیشود که مردم بخرند. هیچ سالی مثل امسال نبود. بدترین روز هیچکدام از روزهای سال قبل هم مثل این چند روز نبود. البته ما ناشکر نیستیم؛ امسال هم رویهی هر سال خود را در اهدای کتاب به اشخاص و مؤسسات ادامه میدهیم. هدف ما از نمایشگاه، حضور است؛ نه فروش. ما در نمایشگاه میخواهیم آثار مؤلفان جوان شهرستانی را عرضه و معرفی کنیم.
***
در غرفه انتشارات گوتنبرگ نیز «اسراری که ثروتمندان به شما نمیگویند» نوشته حسین اسدینیا، «هزارویکشب» عبداللطیف طسوجی و رمان «گوژپشت نتردام» اثر ویکتور هوگو با ترجمه جواد محیی بیشتر از بقیهی کتابها فروختهاند. مسؤول غرفه این ناشر میگوید: فروش امسال ما از پارسال خیلی کمتر شده، جایمان هم خیلی بدتر از سال قبل است.
***
رمان «وقتی عشق در میزند» اثر شهره وکیلی، «مهدیان دروغین» نوشته رسول جعفریان و رمان «کوری» نوشته ژوزه ساراماگو با ترجمه مینو مشیری پرفروشترین کتابهای نشر علم در نمایشگاه بودهاند. مسؤول غرفه این ناشر میگوید: امسال هم افت فروش داریم. با خلوت شدن نمایشگاه، عرضه کتابهای بیشتر برای ما راحتتر شده و رفتوآمد و حملونقل کتاب هم بسیار آسان شده است، اما تعداد بازدیدکنندگان کمتر شده و از لحاظ مالی شرایط خوب نیست.
***
مسؤول غرفه نشر معین رمان «شما که غریبه نیستید» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی، «فرزند ایران» اثر میرجلالالدین کزازی و «فرهنگ پارسی» از سیمین جلالی را به عنوان پرفروشترین آثار این نشر معرفی میکند و میگوید: فروش امسال ما خوب و خیلی بهتر از سال گذشته است.
***
کتاب «عدد، نماد، اسطوره» اثر آرش نورآقایی، مجموعه داستان «چرا میزنی؟» نوشته محمدرضا گودرزی و رمان «همیشه شوهر» فیودور داستایفسکی با ترجمه سعیده رامز از پرفروشترین کتابهای نشر افکار در نمایشگاه هستند. مسؤول غرفه این ناشر نیز از وضعیت نامطلوب فروش و تعداد کم بازدیدکنندههای نمایشگاه گلهمند است.
***
در غرفه نشر افراز رمانهای «زمانی که یک اثر هنری بودم» نوشته اریک امانوئل اشمیت با ترجمهی فرامرز ویسی، «زاغ مقلد» از سوزان کالینز با ترجمهی شبنم سعادت و «ده فرزند هرگز نداشته خانم مینگ» اثر اریک امانوئل اشمیت با ترجمه فهیمه موسوی پرفروش بودهاند. مدیر این نشر دربارهی وضعیت فروش میگوید: با اینکه ما از سالنهای آخر نمایشگاه هستیم، باز هم مخاطبانمان که اکثرا مخاطبان ثابت ما هستند، به سراغمان میآیند.
***
مدیر نشر امرود هم مجموعه شعر «ژنرال جنگهای سیبزمینی» سروده رسول یونان با ترجمه آیدین روشن، چاپ دوم رمان «خیلی نگرانیم! شما لیلا را ندیدید؟» نوشته رسول یونان و مجموعه داستان «چه معنی دارد که دستهای توی یک مملکت دوره افتاده سرباز مملکت شما را بگیرند به گلوله ببندند، از خودرو بیرون بکشند و بعد توی خاک بغلتانند و مثلهاش کنند» اثر دیو اگرز و چند نویسنده دیگر، با گردآوری و ترجمه اسدالله امرایی را به عنوان پرفروشترین کتابهای نشرش معرفی میکند و میگوید: فروش ما نسبت به سال گذشته افت کرده است. با اینکه کتابهای ما با همان قیمت سال قبل عرضه شدهاند، باز هم مردم میگویند گران است و نمیخرند.
***
در غرفه انتشارات نوید شیراز کتابهای «شرح جامع غزلیات حافظ ده استاد»، «هنر فارس در گذر زمان» نوشته ارژنگ ربیعی و «پارسه» اثر سیدرزاق امیری از پرفروشترین کتابها بودهاند. مسؤول این غرفه با اعلام نارضایتی از وضعیت فروشش، میگوید: مردم قدرت خرید کتاب ندارند.
***
مدیر نشر آموت چاپ دوم رمان «عاشقانه» نوشته فریبا کلهر، رمان «پیش از آنکه بخوابم» اثر اس. جی واتسون با ترجمهی شقایق قندهاری و چاپ دوم رمان «نسکافه با عطر کاهگل» اثر م. آرام را به عنوان پرفروشترین آثار نشرش معرفی میکند و میگوید: اوضاع فروش عالی بوده است. با تلاش میشود کار کرد. غرفهی ما یک بار ردیف اول و یک بار ردیف آخر است، این موضوع فروش ما را از 10 میلیون تومان به سه میلیون تومان میرساند، اما امسال به نسبت اینکه در ردیف آخر هستیم، فروشمان عالی است. البته حدود 30 درصد از فروش ما به دلیل حضور فعالمان در فضای مجازی است.
***
مدیر نشر تازهتأسیس نون هم که کتابهایش را در کنار کتابهای آموت عرضه کرده است، مجموعه داستان «باغ اناری» نوشته محمد شریفی و مجموعه شعرهای «آهستهخوانی» سروده سیدعلی میرافضلی و «جزیرههای معطل» اثر محمد شریفی را از پرفروشهای خود عنوان میکند و میگوید: اوضاع فروش ما هم خوب بوده و راضی هستیم.
***
کتابهای «فیلسوف تاریک» ترجمه و تألیف داریوش درویشی از متون هراکلیتوس، «اخبارالحلاج» گردآوری نصرآبادی با پانوشت و مقابله لویی ماسینیون و ترجمه محمد فضایلی و سودابه فضایلی و «نگاهی دوباره به مبادی حکمت انسی» از مجموعه فردیدیه و نوشته سیدعباس معارف، از سوی مسؤول غرفه نشر پرسش به عنوان پرفروشترینهای این ناشر معرفی میشوند.
مسؤول این غرفه وضعیت فروش را اینطور توصیف میکند: خوب است و روز به روز هم بهتر میشود.
***
مسؤول غرفه نشر بوتیمار که بیشتر کتاب شعر منتشر میکند، مجموعه شعرهای «نهنگها بیگذرنامه عبور میکنند» از بهرنگ قاسمی، «عاشقانههای جنجالی» سروده منیره حسینی، «اگر با شما سخن بگویم» اثر پابلو نرودا با ترجمه قاسم صنعوی و کتاب داستانی «شبانههای شیلی» اثر روبرتو بلانیو، ترجمه رباب محب را کتابهای پرفروش نشرش معرفی میکند و میگوید: تعداد عنوانهای کتابهایی که ما منتشر کردهایم، نسبت به سال گذشته سهبرابر شده، اما فروشمان نصف فروش سال پیش است.
***
مسؤول غرفه روایت فتح با معرفی کتابهای «منوچهر مدق؛ به روایت همسر شهید»، «همان لبخند همیشگی؛ کتاب محمد بروجردی» و «شهید قرشی؛ به روایت همسر شهید» به عنوان پرفروشترینهای این ناشر، میگوید: فروش ما از نظر ریالی نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است، اما با کاهش تعداد بازدیدکنندگان و تعداد عناوین به فروشرسیده، مواجه هستیم.
***
انتشارات سورهی مهر کتابهایش را در دو بخش کتابهای الکترونیک و کتابهای چاپی به مخاطبان عرضه میکند. مسؤولان غرفه این ناشر کتابهای پرفروششان را در بخش چاپی «پایی که جا ماند» از سیدناصر حسینیپور، «نورالدین پسر ایران» تألیف معصومه سپهری و مجموعه شعر«ضد» سروده فاضل نظری و در بخش فروش کتابهای الکترونیک، کتابهای «دا» نوشته سیده اعظم حسینی، «پایی که جا ماند» و «نورالدین پسر ایران» معرفی میکنند. مسؤول بخش کتابهای الکترونیک درباره وضعیت استقبال از این سبک فروش، میگوید: از تصور ما بهتر است. ما در ابتدای راه هستیم، اما استقبال خوبی داشتهایم.
***
مسؤول غرفه نشر بوی شهر بهشت، کتابهای داستان «شهر اسلامی»، کتاب فکاهی «اصول انتخاب همسر» و «اصول پرورش و نگهداری گیاهان آپارتمانی» را از پرفروشترین کتابهای خود معرفی میکند و میگوید: امسال فروشمان نسبت به سال گذشته بهتر بود.
***
نشر ایلاف نیز با عنوان ناشر اهل سنت در نمایشگاه شرکت کرده است. مسؤول غرفه این ناشر کتابهای «خوشبختترین دختر جهان»، «ناامید مشو»، «کتابی ساده با معماهایی نه چندان ساده» و «مجموعه داستانهای اسرارآمیز زندگی» را از پرفروشترین کتابهای خود میداند و میگوید: فروش امسال ما از هر سال بهتر شده است.
***
مسؤول غرفه مهر راوش که کتابهای «فرهنگ نامهای ایرانی»، «هنر پذیرایی با قهوه» و «گامی به سوی تندرستی با تغذیهی سالم» را پرفروشترینهای این نشر میداند، میگوید: وضعیت فروش افتضاح است. همه مراجعهکنندگان ما میگویند کتاب گران است.
***
همچنین مسؤول غرفه انتشارات دارالمجتبی که هر سه کتاب پرفروشش، «توصیههای پزشکی عارفان»، «ملکوت» و «ورقهای آسمانی»، دربارهی نظرات آیتالله بهجت است، با نارضایتی بسیار از وضعیت فروش کتابهایش میگوید: اصلا فروش نداریم؛ روزی 50 تا 60 هزار تومان که فروش نیست. از قم تا اینجا آمدهایم.
نمایشگاه کتاب تهران تا 21 اردیبهشتماه در مصلای تهران برپاست.
6060
نظر شما