فردا نوشت:
بر اساس گزارشهای وزارت بهداشت، 5 تا 10 درصد شیوع بیماریهای روانی در کشور شامل "افسردگی" است. بر همین اساس می توان گفت که 7 تا 8 میلیون ایرانی افسرده هستند.
دکتر احمد حاجبی، رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت با عنوان این مطلب که 21 درصد از افراد جامعه دچار اختلالات روانی هستند، گفته است که یک درصد این افراد مبتلا به اختلالات روانی شدید هستند. وی در عین حال اظهار داشته که میزان 21 درصدی شیوع اختلالات روانی در جامعه نباید نگران کننده باشد زیرا بیشتر این اختلالات خفیف بوده و در بسیاری از موارد تنها مشکلات روانی ساده است. این در حالی است که در بسیاری از قتلهای ناموسی و زنجیره ای مواردی از اختلال روانی مشاهده میشود و گاه در بررسی کمیسیونهای پزشکی قانونی این اختلالات اثبات میشود.
دکتر پرویز مظاهری، دبیر انجمن روان پزشکان ایران نیز، در گفتگو با خبرنگار "فردا"، از ابتلای یک درصد جمعیت هر جامعه به بیماری شیزوفرنی یا اسکیزوفرنی خبر داد و گفت: حمله و آسیب رساندن به نزدیکان از جمله تبعات عدم کنترل و درمان شیزوفرنی است. دبیر انجمن روان پزشکان ایران با اشاره به شیوه بالای بیماری شیزوفرنی در سنین 16 تا 25 سال که اغلب در جنس مذکر دیده می شود، گفت: در صورت تشخیص به موقع، این بیماری قابل کنترل و درمان است. مظاهری در عین حال به تبعات منفی عدم تشخیص و درمان شیزوفرنی اشاره کرد و افزود: شدیدترین حالت این بیماری زمانی به وقوع می پیوندد که فرد به دیگران حمله می کند و صدمات جدی به اطرافیان و خود می رساند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بررسیهای انجام شده در کشورهای مختلف جهان حاکی از آن است که میزان شیوع اختلالات روانی طی سالهای اخیر در زنان و دختران جوان افزایش چشمگیری داشتهاست به گونهای که ساختار سلامت خانوادهها را تحت تاثیر قرار داده است. در ایران نیز گزارشات منتشره درباره میزان اختصاص مرگ در 10 استان کشور، نشان می دهد که میزان بروز خودکشی در زنان و دختران 15 تا 49 سال با روش خودسوزی در استانهای ایلام، کرمانشاه، کرمان و بوشهر بیش از مردان است.
نظر شما