7 عاملی که مزه غذا را به حد اعلای خود می‏‌رساند

مزه و طعم غذاها به آن سادگی که زبان و بینی شما می‌گویند نیست. دفعه بعدی که خواستید لقمه‌ای را گاز بزنید، این 7 نکته را رعایت کنید تا از بهترین طعم ممکن لذت ببرید.

محمود حاج‌زمان: زبان انسان می‌تواند 5 مزه اصلی را درک کند: شیرینی، شوری، تلخی، ترشی و خوشمزگی (طعمی مربوط به غذاهای گوشت و قارچ که به انگلیسی Umami خوانده می‌شود). اما مزه و طعم غذاها به آن سادگی که زبان و بینی شما می‌گویند نیست. مطالعات فزاینده‌ای که در سال‌های اخیر انجام شده، نشان می‌دهد مزه‌هایی که ما درک می‌کنیم، می‌توانند در اثر عوامل شگفت‌انگیزی تحت تاثیر قرار بگیرند. اما این عوامل کدامند؟

زبان کلامی
در مقابل غذاهایی که اسامی معمولی و بی‌زرق و برقی دارند، مردم غذاهایی را بیشتر دوست دارند که اسامی توصیفی دارند؛برای مثال، «فیله دریایی ایتالیایی آب‌دار» خیلی خوشمزه‌تر از «فیله دریایی» به نظر می‌رسد.

لوازم غذاخوری
قاشق‌های ساخته شده از روی یا مس باعث تقویت شوری ظاهری غذا می‌شود. این موضوع محققان را بر آن داشته تا مطالعات بیشتری در این زمینه برای کاهش مصرف نمک همراه غذا انجام دهند.

دما
دما روی مزه غذاها و نوشیدنی‌ها به شدت اثر می‌گذارد. برای مثال، ماء‌الشعیر گرم، تلخ‌تر و گوشت سرد، شورتر به نظر می‌رسند.

رنگ
48 درصد افراد عقیده دارند لیموناد در لیوان آبی خنک‌تر از زمانی است که در لیوان‌هایی با رنگ‌های دیگر نوشیده می‌شود. شاید به این دلیل که رنگ آبی با سرما ارتباط دارد.

محیط
زمانی‌که از گروهی داوطلب خواسته شد مزه نوشیدنی یکسانی را در سه اتاق مختلف با تم‌های علف، چوب و شیرینی امتحان کنند (برای مثال در اتاق اول رایحه چمن پخش می‌شد و صدای بع‌بع گوسفند در فضا پیچیده بود)، در کمال شگفتی افراد مزه نوشیدنی را یکسان نمی‌دانستند. از نظر آنها مزه نوشیدنی به ترتیب در اتاق علفی، شیرینی و چوبی بهتر بود.

انتظارات
بر اساس نتایج تحقیقات، مردم مزه غذاهایی را که در رستوران‌های شیک سرو می‌شود، بهتر از رستوران‌های ارزان‌قیمت می‌دانند. (البته اصل تحقیق از این قرار است: داوطلبان فرانسوی، مزه نوشیدنی‎هایی را که در ظروف شیشه‌ای گران‌قیمت سرو می‌شد، بهتر می‌دانستند!)

حافظه
یادآوری خاطره‌ای مثبت درباره خوردن سبزیجات باعث می‌شود تجربه فعلی فرد از خوردن سبزیجات لذت‌بخش‌تر شود.

53275

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 344559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شانلی A1 ۰۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    203 5
    و از همه مهمتر: دل خوش سیری چند ؟!
    • مهشيد A1 ۰۶:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
      99 3
      واقعا اگه دل ادم خوش نباشه هيچى به نظرنميادو زندگى ميشه مرگ تدريجى....
  • بی نام A1 ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    برای همین نون پنیر گوجه خوردن توی پارک این همه مزه می ده. خونه باشه لب نمی زنم
  • بی نام A1 ۰۵:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    16 32
    چه جالب..!!!!!!!!!
  • عرشیا A1 ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    83 21
    صبحی چقدر هوس یه املت اساسی با پیاز کردم !!! کسی پایه هست ؟!!!
    • بی نام A1 ۱۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
      3 12
      یعنی چی اونوقت ؟؟؟ . . .
  • سعدى A1 ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    13 19
    بسيارمطلب بى معنى و غيرقابل اجرائى بود. لطفأ اين چرت وپرت هارو ديگه ننويسيد. مزخرف بود.
  • كيومرث IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    30 1
    چرا توي ماشين هنگام مسافرت وقتي بقيه برات لقمه مي‌گيرن غذا اينقدر خوشمزه است؟‌!!!!!!1
    • بی نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
      5 0
      چون اخرین لقمه های زندگیتو داری میخوری بهت مزه میده...
  • مهدی A1 ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    10 16
    هیچی مثل آش سبزی (شیرازی) با نون سنگک و نارنج نمیچسبه
  • بی نام IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    9 3
    زردچوبه کاری و فلفل رو فراموش کردین همراه با سیر
  • كلك باز IR ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۵
    13 8
    هيچي مثل يه دل سير كله پاچه تو روز سرد و بعدش هم چرت اساسي زدن نميچسبه، اصلا لعنتي يه چيزيه كه هرجا و با هرشرايطي ميچسبه
  • بی نام A1 ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۶
    19 2
    اصلا هيچي جوجه كباب رو آتيش تو جنگل كه تمام لباسات هم بوي دود ميگيره به همراه خونواده يا دوستاي خوب و باحال به آدم مزه نميده بعد از اون هم چاي درست كني رو آتيش واي.........