ایجاد بستر برای مشارکت اجتماعی در مدیریت کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی موثر است.

مدیرکل دفتر توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: امنیت با تاسیس کلانتری و افزایش زندان و زندانی تامين نمي‌شود بلکه امنیت زمانی است که من به عنوان یک شهروند نسبت به امنیت احساس وظیفه داشته باشم.
سید حسن موسوی چلک در نخستین جشنواره ملی ایده های برتر در حوزه مبارزه با مواد مخدر در شیراز، افزود: طی پژوهش هایی که در سال ها 86 و 90 صورت گرفت لذت، تفریح و فرار از مشکلات اصلی ترین دلایل گرایش مردم به مواد مخدر است.
وی با تصریح اینکه این پژوهش نشانگر این است که مردم ما در زندگی به دنبال شادی هستند و بر اساس پژوهش ها جزو غمگین ترین مردم دنیا هستیم، ادامه داد: زمانی که شادی از راه مشروع وجود نداشته باشد و در جامعه نشاط نباشد، افراد به سمت شادی از راه نامشروع سوق پیدا می‌کنند.
موسوی با بیان اینکه در کشور هنوز حوزه اجتماعی شفاف نشده و برای ورود به آن هراس وجود دارد، اظهار داشت: حوزه اجتماعی همچنان در حاشیه سیاست گذاری ها و تصمیم گیری های کلان کشور است.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت هایمردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با تصریح اینکه باید نسبت به مسایل اجتماعی نگاهی آینده نگر و آینده پژوه داشت، اضافه کرد: تنها حوزه ای که در کشور هیچ جشنواره ثابتی ندارد که تندیس آن دارای اعتبار باشد، حوزه اجتماع است.
وی تاکید کرد: وضع اجتماع ایران اصلا خوب نیست و نگران کننده است و از بیماری مزمنی رنج می برد.
موسوی حوزه مواد مخدر را بر حوزه اجتماعی اثرگذار دانست و عنوان کرد: بالای 60 درصد خشونت های خانگی و 53 درصد درخواست های طلاق در کشور ناشی از استفاده از مواد مخدر در خانواده بوده است.
وی با اشاره به اینکه در کشور سن ابتلا به آسیب های اجتماعی کاهش یافته و زنان نیز در این مقوله درگیر شده اند، گفت: اگر زنی درگیر حوزه آسیب های اجتماعی شود در جامعه سخت تر از مردی که در این شرایط قرار دارد، پذیرفته می شود.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت هایمردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری تصریح کرد: شاخص های سرمایه اجتماعی در ایران چندان بالا نیست و جامعه ای که در آن این شاخص بالا نباشد، نمی تواند در حوزه اجتماعی مدیریت هوشمندانه ای داشته باشد. موسوی در بخشی دیگر از سخنان خود به جشنواره ایده های برتردر شیراز اشاره کرد و ادامه داد: ارسال هزار و 500 ایده در حوزه مواد مخدر به جشنواره استان فارس نشانگر اعتماد جامعه علمی این استان است.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت هایمردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با بیان اینکه در برگزاری جشنواره های ایده های برتر هیچ نقشی نداشتیم و اجازه دادیم که همه کارها به شکل بومی و استانی انجام شود، گفت: شعار ما این است که مشارکت باید همه جانبه باشد و در حوزه مواد مخدر، مشارکت فکری از مشارکت مالی اولی تر است و اگر ما مشارکت حوزه علمی را جلب کنیم، مشارکت حوزه مالی بیشتر می شود.
وی با اشاره به اینکه همزمان با برگزاری این جشنواره ها در هفت استان کشور کار دیگری نیز در حوزه مواد مخدر در حال انجام است، ابراز داشت: برنامه دیگر ثبت تجارب کشور در حوزه کنترل مواد مخدر و همه فعالیت هایی است که تا به امروز انجام شده و مسوولیت این کار به استان کرمان واگذار شده است.
موسوی ادامه داد: لازمه مدیریت هوشمندانه، مشارکت مردم و لازمه مشارکت مردم، اعتماد آنها است.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکت هایمردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری گفت: قرار نیست که سازمان های غیردولتی مانند سازمان ها دولتی عمل کنند و باید فضا برای مشارکت همه جانبه آنها در حوزه های مختلف برنامه ریزی، اجرا و نظارت، ایجاد شود.
*تعداد معتادان کشور از 2 میلیون نفر بالاتر رفته است
در ادامه نخستین جشنواره ملی ایده های برتر در حوزه مبارزه با مواد مخدر، معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس گفت: بر اساس آمار ارایه ‌شده تعداد معتادان کشور از مرز 2 میلیون نفر گذشته است که در گذشته بیشتر مردان درگیر آن بودند، اما هم‌اکنون زنان و دانش‌آموزان در دام این مواد افیونی گرفتار هستند.
جوانشیر کدخداپور با اشاره حجم بالای مبتلایان به مواد مخدر گفت: کشف 200 و یا 300 تن در سال برای مقابله با این پدیده اجتماعی کافی نیست و نیاز به توجه و راه‌حل ویژه از سوی متولیان و دستگاه‌های اجرایی دارد.
وی با اشاره به اینکه مبارزه با مواد مخدر نیاز به تغییر روش و رویکرد دارد، افزود: از ستاد مبارزه با مواد مخدر درخواست می‌شود با بررسی‌های میدانی علاوه بر بازسازی شیوه‌های مقابله با اعتیاد نسبت به راه‌حل‌های سنتی به‌سوی ایده‌های نو گام بردارند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس خاطرنشان کرد: پدیده شوم اعتیاد از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون سلامت، اقتصاد و جمعیت جوان را دچار تزلزل و بستر را برای تهاجم فرهنگی غرب در کشور هموار کرده است.
کدخداپور تصریح کرد: اجرای طرح ایده‌های برتر برای مقابله با اعتیاد در کشور گامی مثبت و اثربخش است، اما تا زمانی که سلیقه‌ای عمل کرده و از ظرفیت‌های موجود شامل خانواده، محققان، اساتید، صاحب‌نظران حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه فرهنگ اسلامی در مقابله با اعتیاد استفاده نشودريال این پدیده هرگز در کشور ریشه‌کن نمی‌شود.
وی بیان داشت: بسیاری برای تفریح، تفنن، رهایی از مشکلات و عده‌ای برای کسب درآمد و فرار از بیکاری به مواد افیونی روی می‌آورند و برون‌رفت از این معضل نیاز به بازنگری و تغییر نگرش‌های سنتی و عقب‌افتاده و استفاده از قالب‌های جدید منطبق با استانداردهای جهانی دارد. دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس نیز در ادامه این همایش گفت: مهمترين حلقه مفقوده حوزه درمان معتادان، اشتغال بهبود يافتگان است. محمدرضا ابراهيمي افزود: بايد تدبيري انديشيد كه پس از درمان افراد مبتلا به اعتياد مركزي نيز براي جامعه پذيري آنها ايجاد شود.
وي افزود: در حال حاضر روش‌هاي نويني در دنيا در مقابله با پديده مواد مخدر ايجاد شده كه مي‌توان با تاسي گرفتن و پياده‌سازي آنها در كشور در اين زمينه هم موفق عمل كرد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس با ابراز تاسف از تغيير وضع مصرف مواد مخدر از سنتي به صنعتي، گفت: امروز مدل اعتياد تغيير كرده كه به تبع آن بايد روش كاري متوليان مبارزه با اين عرصه نيز تغيير يابد.
ابراهيمي ضمن تاكيد بر لزوم مديريت صحيح و كنترل اعتياد تحت عنوان شوك هزاره سوم، خاطرنشان كرد: دولت يازدهم اجتماعي شدن امر مبارزه با مواد مخدر را مطرح كرده كه با آسيب‌ شناسي بايد راهكارهاي ورود مردم به حوزه پيشگيري‌هاي اوليه اعتياد را ارایه كرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود در خصوص جشنواره ايده‌هاي برتر بيان كرد: شناسايي ايده‌هاي جديد در زمينه‌هاي مرتبط با اعتياد و اعمال آنها در سياست‌هاي مبارزه‌اي اين امر و كمك به سياست گذاران در حوزه اعتياد مهمترين اهداف برگزاري اين جشنواره بوده است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر فارس ارایه جديدترين روش‌هاي درماني، اشتغال و سياست گذاري، خانواده و الگوپذيري را از مهمترين محورهاي اين جشنواره ذكر كرد.
ابراهيمي تصريح كرد: 1500 ايده به دبيرخانه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان فارس ارسال شده كه پس از پايش آنها توسط اساتيد برجسته دانشگاه‌ها، 10 مقاله آن پذيرفته و در اين جشنواره از آنها تجليل خواهدشد.

 

 

کد خبر 392581

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =