کارگردان فیلم سینمایی «تسویه حساب» با اشاره به اینکه آسیب‌های اجتماعی را به خوبی می‌شناسد تاکید کرد در نمایش این مشکلات محدودیت دارد.

به گزارش خبرآنلاین، اولین نشست رسانه‌ای بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر به فیلم «تسویه حساب» ساخته تهمینه میلانی اختصاص داشت. در این نشست که بلافاصله بعد از نمایش فیلم برگزار شد علاوه بر کارگردان جمعی از عوامل فیلم نیز حضور داشتند و به پرسش‌های خبرنگاران حاضر در جلسه پاسخ گفتند.  

تهمینه میلانی: قرار نیست لذت ببریم
سعی کردم همدلی جامعه را به سمت آدم‌هایی که آسیب دیده‌اند و در معرض آسیب هستند جلب کنم. می‌دانستم که زندگی این آدم‌ها به گونه‌ای نیست که مردم جامعه از تماشای آن لذت ببرند چون به شدت تلخ است. به دلیل بی‌توجهی به این زنانی که اکثرا در سنین پایین به اجبار تن به ازدواج داده‌ و سپس دچار پیامدهایی چون طلاق بزهکاری اعتیاد و ... می‌شوند. می‌خواستم بگویم اینان زنان بی‌پناهی هستند که بدون حمایت پول سواد و تخصص نیازمند توجه بیشتری از سوی جامعه خود هستند. من این قصه را به شکل اجتماعی درآوردم تا برای مردم قابل استفاده باشد.

سه سال جلوی این فیلم گرفته شد چون گفته می‌شد جامعه آمادگی پذیرش چنین فیلمی را ندارد. معلوم است که من آسیب‌های اجتماعی را به خوبی می شناسم اما در  نمایش آنها محدودیت داریم. من شخصا ادعا می‌کنم که برای ساخت این فیلم با بهترین روان شناس‌ها مشورت کردم.

مشکل ما این است که جامعه ما آدم‌های فیلم من را انکار می‌کند من میخواستم به مردم بگویم که ما باید اینها را ببینیم و بگوییم که آنها برای ما مهم هستند. متاسفانه در کشور ما همیشه همه چیز تغییر می‌کند حتی سینما مثلا در سینمای آمریکا به راحتی یک کارگردان می‌تواند انسان‌های آدم‌خوار را نمایش دهد بدون آنکه مجبور باشد در کنار آن کاراکترهای مثبت هم داشته باشد اما ما  این اجازه را نداریم و مثلا در کنار یک زن بزهکار مجبوریم که زن‌های خوب را هم در فیلم داشته باشیم.

محمد نیک بین: مشورت کردیم
در طول کار با تعداد زیادی از کارشناسان صحبت کردیم و از افراد  مختصص نظر خواستیم. کاراکترهای فیلم کاملا آنالیز شدند و نتایج اعلام شد و نهایتا فیلم را بعد از مونتاژ هم به چند کارشناس نمایش دادیم. نکات مثبتی در این فیلم وجود دارد اینکه عاقبت یک دختر فراری در جامعه ما چه می‌شود. فیلم ما می‌خواهد بگوید راه حل چیست و البته راه حل نهایی باز هم مطلوب نیست و عوارضی در پی دارد.

اصولا گفته می‌شود که انسان یک حیوان اجتماعی است  اینکه در فیلم می بینیم و می‌شنویم که مردها همیشه شکارچی هستند و زن‌ها صید این مساله توضیح خودش را دارد. ما بعد از تبادل نظر با متخصصین و کارشناسان تلاش کردیم که این فیلم را به شکل بازتابی از واقعیت جامعه نمایش دهیم واقعیتی که به مراتب پر‌رنگتر از آن چیزی است که در فیلم می‌بینیم.

علیرضا زرین دست: تابع کارگردان بودم
در تمام مراحل کار تابع تصمیم خانم میلانی به عنوان کارگردان بودم. در بعضی مواقع نظر می‌دادم که ایشان گاهی می‌پذیرفتند و گاهی نه. ویژگی خانم میلانی این است که  در طول کار یک تعامل مثبت با عوامل برقرار می‌کنند که این مساله نه تنها در «تسویه حساب» بلکه پیش از این در فیلم‌های «سوپراستار» و «واکنش پنجم» هم برای من وجود داشت.

مهناز افشار: دلهره داشتم
تا به حال چنین نقشی را تجربه نکرده بودم  و دلهره داشتم. خیلی خوشحالم که خانم میلانی به من اعتماد کرد. یک نکته را هم بگویم که دلم گرفته است به  این خاطر که یکی از سکانس‌هایی که آن را بسیار دوست داشتم و برایش زحمت کشیده بودم (سکانسی که سارا با مریم درد دل می‌کند و از ناپدری اش می‌گوید) از فیلم حذف شده است.

لادن مستوفی: شخصیت‌پردازی میلانی کمک کرد
من این نقش را یک بار به تنهایی و بار دیگر در جمع آن گروه چهار نفره دختران می‌دیدم. این چهار دختر یعنی تیم تسویه حساب به نظرم در فیلم یک پیکره بودند. در مجموع توانایی بازیگران و هدایت خوب خانم میلانی باعث شد نتیجه خوب از کار در بیاید. همه این آدم‌ها ما به ازای واقعی داشتند که شخصیت پرازی خوب خانم میلانی باعث شد که بازیگران بتوانند با تمام توانایی در اختیار کار باشند .

بهاره افشار: متفاوت‌ترین نقش‌ام بود
شاید اگر خانم میلانی به من اعتماد نمی‌کرد من بعد از این فیلم دیگر شش فیلم سینمایی که بازی کردم را در کارنامه‌ام نداشتم. این نقش  تا به امروز یکی از متفاوت ترین نقش‌های سینمایی‌ام است. من استرس داشتم که آیا حاصل کار خوب می‌شود یا نه اما تمام تلاشم را کردم.

حاشیه
میلانی در پایان نشست به یکی از افراد حاضر در جلسه که از نگاه میلانی به مردها انتقاد کرده و «تسویه حساب» را تنها حاوی فحش و ناسزا به مردها توصیف می‌کرد گفت: حالا شما خودتان را شبیه کدامیک از مردهای داستان من دیدید که این قدر ناراحت شده‌اید؟! 

کد خبر 39539

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =