به گزارش خبرآنلاین ، علی اصغر قندی امروز در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت : بیش از نیمی از پرونده های وارده به دادسرای نظامی استان مربوط به نیروی انتظامی است که این فراوانی به دلیل گستردگی نیروها و ارتباط مستقیم آنان با مردم است .
وی با اشاره به کاهش 7 و 2دهم درصدی ورودی پرونده ها ی قضایی در سال گذشته برگزاری کارگاه های پیشگیری ازوقوع جرم برای ضابطین قضا و کارکنان نیروی انتظامی همچنین بازرسی های سرزده را در کاهش میزان وقوع جرم و تعداد پرونده های وارده تاثیر گذار دانست و افزود : در سال گذشته بیش از 120 کارگاه آموزشی برای نیروهای مسلح برگزار شد که در این خصوص با بالاترین میزان فعالیت استان مرکزی رتبه اول کشوری را به دست آورد .
دادستان نظامی استان آموزش ضابطین قضایی را با اجرایی شدن آئین دادرسی کیفری جدید ازاول تیر ماه از جمله الزامات تاکید شده در این قانون عنوان و تصریح کرد : براساس این قانون ازاین پس همه افراد ضابط محسوب نمی شوند بلکه فقط کسانی که در مجموعه ضابطین بودند و نیروهای مسلحی که در این دوره های آموزشی حضور دارند و از آزمون آن موفق بیرون می آیند می توانند کارت ضابط قضایی را دریافت کنند و گذراندن این دوره ها تنها شرط صدور کارت برای کارکنان نیروهای مسلح و زیر مجموعه های نظامی می باشد و چنانچه پرونده ای توسط افرادی که فاقد کارت ضابط هستند تشکیل شود از نظر قانونی باطل می باشد .
قندی در ادامه از کاهش 40در صدی محکومین به حبس در سال 93 خبر داد و علت آن را تاثیر کارگاه های آموزشی و تعیین جایگزین حبس در اجرای احکام محکومین دانست .
وی در رابطه با کمبودهای موجود در چارت قضایی نیروهای مسلح در استان با بیان این که در اجرای قانون دادرسی جدید از نظر چارت قضا 4نفر کمبود قاضی وجود دارد افزود : با اجرای این قانون علاوه بر پست های قبل ، دادگاه تجدید نظر نظامی با 3 قاضی پیش بینی شده که در استان در این خصوص مشکل داریم و دادگاه تجدید نظر تشکیل نشده است . برای دادگاه های نظامی یک نیز دو قاضی پیش بینی شده که در این مورد نیز در استان یک شعبه و فقط یک قاضی داریم .
دادستان نظامی استان مرکزی در خصوص نظارت بر عملکرد نیروهای مسلح با اشاره به بازرسی های مکرر خاطرنشان کرد : هردوماه یکبار دادستان قضایی وظیفه دارد از ضابطین قضایی بازدید به عمل آورده و گزارشات را در دفتر مخصوص درج نماید علاوه بر این با هماهنگی بازرسی و حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی نیز بازدید های سرزده چند نوبت در طول سال انجام می شود .
او در خصوص چگونگی رسیدگی به جرائم نیروهای مسلح گفت : دردادسرای نظامی تنها به آن دسته از جرائم نیروهای مسلح رسیدگی می شود که جرم در هنگام ماموریت عمومی رخ داده و شکایتی از سوی مردم یا سازمان نیروهای مسلح مطرح باشد در غیر این صورت به جرم ضابط قضا در دادگستری رسیدگی می شود .
دادستان نظامی استان مرکزی در بین دسته جرائم ارتکابی در نیروهای مسلح ، فرار از جرم را در بین کادر وظیفه عمده ترین جرم در این استان برشمرد .
کد خبر 429526
نظر شما