رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با گذشت سه روز به نامه سایمون گس سفیر انگلیس پاسخ داد.

 به گزارش خبرآنلاین، وی در این نامه خواستار اصلاح اشتباهات گذشته دولت انگلیس نسبت به ملت ایران و اتخاذ رویکردی منطقی توام با درک واقعیات از سوی این کشور در قبال جمهوری اسلامی ایران شد.

 بروجردی هم چنین فعالیت‌های سفارت انگلیس در تهران را خارج از عرف دیپلماتیک و مخالف کنوانسیون‌های بین‌املللی به ویژه کنوانسیون وین دانست.

 مهمترین محورهای این نامه از این قرار است:

 * ظاهرا مخاطب اصلی نامه سفیر انگلیس افکار عمومی بوده است و نه نمایندگان مجلس. با این وجود به دلیل مواضع خصمانه انگلیس علیه ایران، اکثریت نمایندگان بر لزوم کاهش سطح روابط دو کشور و حتی قطع رابطه تاکید دارند.

 *با کمال تاسف پس از پیروزی انقلاب اسلامی طرف بریتانیایی نه تنها از فرصت‌های پیش آمده بهره برداری لازم را ننموده، بلکه هر چه بیشتر از واقعیت موجود فاصله گرفته است.

 * به جای آنکه دولت بریتانیا به دلیل سابقه دخالت‌های مکرر خود در امور داخلی ایران از پیشگاه ملت ایران عذرخواهی نماید. شاهد استمرار سیاست‌های گذشته هستیم. حمایت گسترده و غیرمنطقی بریتانیا از رژیم بعث عراق در جریان هشت سال جنگ تحمیلی، جلوگیری از محکومیت عراق در شورای امنیت سازمان ملل متحد بخاطر استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه ایران، مشارکت فعال در طراحی و تصویب قطعنامه‌های به اصطلاح حقوق بشر علیه ایران، ایفای نقش محوری در رابطه با تدوین و تصویب قطعنامه‌های ضدایرانی در شورای امنیت سازمان ملل متحد، دستگیری و نگهداری غیرقانونی آقای تاجیک و ایجاد جنگ روانی در خصوص تحویل وی به آمریکا، اظهارات مکرر مداخله‌جویانه مقامات بریتانیایی و تلاش برای نقض حاکمیت ملی ایران، دخالت‌های آشکار بریتانیا در تحولات انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران که چند ماه پیش از برگزاری انتخابات از طریق راه‌اندازی شبکه‌ بی بی سی فارسی که بودجه‌ آن از سوی دولت بریتانیا تامین می‌شود، صورت پذیرفته و بعد از انتخابات نمونه‎هایی از این دخالت هاست.

 *روح کلی کنوانسیون وین ناظر بر انجام فعالیت‌های عادی دیپلماتیک است و هر گونه اقدامات خارج از این چارچوب مردود شناخته شده و حتی در ماده 9 کنوانسیون مذکور راهکارهای لازم برای برخورد با فعالیت‌های غیرمتعارف و غیردیپلماتیک کارمندان سفارتخانه‌های خارجی پیش‌بینی شده است.

 * توصیه من به جنابعالی این است که اگر احساس مسوولیت می‌نمایید به دولت‌تان پیشنهاد تغییر سیاست‌هایش را در قبال ایران بنمائید تا با اتخاذ رویکردی منطقی که توام با درک واقعیات باشد نسبت به تغییر سیاست دولت بریتانیا اقدام و به اصلاح اشتباهات گذشته بپردازد.

* سیاست ایران توسعه هر چه بیشتر رابطه با کشورهایی است که سیاست‌های خود را بر اساس اصول شناخته شده بین‌المللی، احترام و منافع متقابل و عدم دخالت در امور داخلی کشورها تنظیم می‌نمایند.

 

 

 

کد خبر 44041

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین