۰ نفر
۲۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰

متن توافق هسته ای ایران و 1+5 که در روزهای گذشته در کمیسیون های تخصصی مجلس بررسی می شد، با تشکیل کمیسیون ویژه "برجام" به این کمیسیون خواهد رفت تا مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

عبدالله احمدی: کمیسیون ویژه "برجام" که پس از کش و قوس های فراوان در مجلس،اعضای خود را شناخت از این پس با حضور سيدحسين نقوي حسيني، کوثري، ابوترابي فرد، کارخانه، حسين نجابت، محمدمهدي زاهدي، زاکاني، مهرداد بذرپاش، علاء الدين بروجردي، محمود نبويان، مسعود پزشکيان، منصور حقيقت پور، غلامرضا تاج گردون، عباسعلي منصوري آراني و وحيد احمدي تشکیل جلسه خواهد داد. (اینجا)

اما ماجرا از آن جا آغاز شد که پس از توافق ايران و گروه 1+5 در هتل كوبورگ وين، هنوز پاي تيم مذاكراه كننده به كشور نرسيده بود كه بحث ورود مجلس به موضوع بررسي متن اين توافق بالا گرفت و هر روز با اظهار نظرهاي مختلف نمايندگان داغ تر مي شد.

مجلسي ها كه چند روز پيش از اعلام اين توافق، طرح الزام دولت به حفظ حقوق و دستاوردهاي هسته اي را در به تصويب رسانده بودند، تيم مذاكرات را ملزم كردند كه هر نوع توافق صورت گرفته با 1+5 را به نظر مجلس برسانند. (اینجا)

با اين حال با پيشنهاد تعدادي از نمايندگان و با مخالفت برخي ديگر از آن ها قرار شد براي بررسي "برجام" در مجلس، كميسيون ويژه تشكيل شود و روزي كه محمد جواد ظريف، وزير خارجه گزارش خود از روند مذاكرات را در بهارستان قرائت مي كرد نمايندگان به تشكيل اين كميسيون راي مثبت دادند.(اینجا)

اگر چه برای بررسی برجام علاوه بر کمیسیون ویژه، کمیسیون های تخصصی دیگر نیز خواهان بررسی  متن توافق هسته ای ایران و 1+5 یا برنامه جامع اقدام مشترک بودند(اینجا) و (اینجا) اما نهایتا اعضای ارشد تیم مذاکره کننده از جمله عباس عراقچی، مجید تخت روانچی و علی اکبر صالحی پیش از تشکیل کمیسیون ویژه در چند جلسه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حاضر شده و به سئوالات نمایندگان پاسخ دادند.(اینجا)

حال و پس از گذشت يك ماه از راي نمايندگان به تشكيل اين كميسيون، پس از ساعت ها رايزني و جلسات مختلف فراکسیون های مجلس، (اینجا) و (اینجا) روز گذشته اعضاي اين كميسيون انتخاب شدند تا گام بعدي اجراي توافق هسته اي ايران و غرب كه بررسي در پارلمان و ارائه گزارش به صحن علني است است، برداشته شود.

اما نكته حائز اهميت این است كه با وجود توافق هر دو فراكسيون اصولگرايان و رهروان ولايت براي ارائه فهرست مشترك 15 نفره اين تصميم در عمل اتفاق نيفتاد (اینجا) و اكثريت اعضاي كميسيون ويژه را كساني تشكيل مي دهند كه جز منتقدان توافق هسته اي و تيم مذاكره كننده هسته اي بوده اند.(اینجا)

در این میان اظهار نظرهای مختلف پس از تشکیل این کمیسیون نیز جال توجه بود، به گونه ای که مسعود پزشکیان نماینده اصلاح طلب مجلس که از سوی نمایندگان به عنوان یکی از اعضای کمیسیون ویژه برجام انتخاب شده است، می گوید نامزد حضور در این کمیسیون نشده و نمایندگان از سر لطف او را انتخاب کرده اند.(اینجا)

 این در حالی است که نقوی حسینی  که دیروز با انتخاب نمایندگان نام خود را در این کمیسیون ثبت کرد، یک روز پیش از انتخاب اعضای کمیسیون برجام، از انتخاب احتمالی نمایندگان اصلاح طلب و حامی دولت از سوی فراکسیون ها برای قرار گرفتن در لیست 15 نفره  مشترک انتقاد کرده بود. (اینجا)

اما علی لاریجانی رئیس مجلس، امروز دوباره از برجام حمایت کرده و گفته است ک نظام تصمیم درستی در مورد مسئله هسته‌ای گرفته بنابراین بزرگنمایی حاصلی ندارد. (اینجا)

هرچند که کمیسیون ویژه مجلس برای بررسی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هنوز تشکیل جلسه نداده است اما از همین حالا گمانه زنی ها درباره ریاست و هیئت رئیسه این کمیسیون آغاز شده است. (اینجا) که نامزدهای مطرح برای ریاست محمدحسن ابوترابی فرد، علاءالدین بروجردی و اسماعیل کوثری هستند که انتخاب هرکدام از آن ها می تواند جهت کمیسیون را مشخص کند اینکه آیا برجام با نظر موافقان بررسی می شود یا نظر منتقدان برآن تاثیر خواهد گذاشت؟

پیش از این عباسعلی منصوری آرانی که او نیز به عضویت در کمیسیون برجام نیز درآمده است در کافه خبر به خبرآنلاین گفته بود که اگر برجام  رد شود چه اتفاقی می افتد و چه تبعاتی می تواند داشته باشد. (اینجا)

بدین ترتیب باید منتظر ماند و دید که نمایندگان با تشکیل کمیسیون ویژه چه تصمیمی برای توافق هسته ای ایران با گروه 1+5 خواهند گرفت و سرانجام برجام در خانه ملت چگونه رقم می خورد؟

29220

کد خبر 448550

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر تبریز اوغلی IR ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۹
    2 8
    برجام ترکمنچای

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین