مهر نوشت:
مرگ مشکوک یک نفر بر اثر ویروس تب کریمه کنگو باعث شد تا علاوه بر ایجاد فضای روانی در استان لرستان بر اثر این بیماری برخی شایعات نیز در زمینه مرگ چهار نفر بر اثر این بیماری در استان شکل بگیرد. این موضوع تا جایی پیش رفت که در طول یک ماه اخیر عمده قصابی های استان لرستان به حالت نیمه تعطیل و خلوت درآمد تا مردم استان لرستان که در زمینه مصرف گوشت یکی از استانهای پیش رو هستند قید استفاده از این کالا را بزنند.
وی با تاکید بر اینکه برای اطلاع رسانی شفاف باید با متخصصان صحبت شود، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 50 درصد بیماریهای موجود که بالغ بر 800 مورد می شوند بین دام و انسان مشترک است. مدیر کل دامپزشکی استان لرستان ادامه داد: ما به عنوان متولی حوزه دامپزشکی استان فقط اجازه اظهار نظر در زمینه دام و بیماریهای آن را داریم و بیماری هایی نیز که به انسان بازمی گردد در حوزه دیگر دستگاهها از جمله علوم پزشکی است و ما نباید اظهار نظر کنیم.
گودرزی در مورد بیماری تب کریمه کنگو و عدم مصرف گوشت از سوی مردم این استان نیز عنوان کرد: یکی از نکاتی که ما روی آن تاکید داریم این است که پس از ذبح دام با توجه به فعل و انفعالاتی موسوم به "جمود نعشی" که در گوشت صورت می گیرد و باعث ترشع اسید سیتریک دو درصد می شود هیچ ویروسی تاب مقاومت در برابر این اسید را نخواهد داشت. وی تصریح کرد: از سوی دیگر ویروس تب کریمه گنگو با حرارت و نگهداری در یخچال از بین می رود و در نهایت حتی در احتمال مبتلا شدن به تب کریمه کنگو از طریق گوشت یک در صد هزار هم نیست.
مدیر کل دامپزشکی استان لرستان با تاکید بر اینکه احتمال ابتلا به این بیماری از طریق گوشت یک احتمال یک در صد هزار هم نمی شود، خاطر نشان کرد: هنوز به جز یک مورد هیچ آزمایشگاهی ویروس تب کریمه کنگو را در برخی افراد مشکوک تایید نکرده است. گودرزی با تاکید بر اینکه تنها راه انتقال این بیماری از طریق گوشت نیست، یادآور شد: این بیماری راههای انتقال مختلفی دارد که یکی از آنها گزش کنه است. وی استفاده از خون آلوده را یکی دیگر از راههای انتقال بیماری دانست و بیان داشت: یکی از مهم ترین مواردی که باید مورد توجه قرار گیرد انتقال بیمارستانی ویروس تب کریمه کنگو است.
مدیر کل دامپزشکی استان لرستان در زمینه برخی شایعات در مورد ورود دام زنده آلوده به استان نیز به خبرنگار مهر گفت: تحت هیچ عنوانی در طول سه ماه اخیر هیچ گونه واردات دام زنده از استانهای دیگر به لرستان صورت نگرفته است. گودرزی با تاکید بر ممنوعیت واردات دام زنده، گفت: به منظور تامین سلامت جامعه با ابلاغ به همه استانها تاکید شده است که هیچ استانی حق ندارد دام زنده را وارد لرستان کند. وی با تاکید بر اینکه این ویروس در دام ها علائم خاصی ندارد، عنوان کرد: از سوی دیگر این بیماری اصلا قابلیت تبدیل شدن به یک اپیدمی را ندارد.
مدیر کل دامپزشکی استان لرستان در پایان در زمینه استفاده از گوشت در میان مردم نسبت به سالم بودن آن اطمینان داد و گفت: هر کسی که نسبت به یک گوشت مجوز دار موجود در قصابی ها مشکوک است من به عنوان مدیر کل دامپزشکی استان لرستان داوطلبانه آن را امتحان خواهم کرد.
نظر شما