مصطفی رحماندوست کم شدن مبلغ جایزه ادبی جلال آل احمد را ناشی از مشکلات مالی و کمبود بودجه وزارت ارشاد دانست و نسبت به نقدهای وارد شده به این جایزه، واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین، مصطفی رحماندوست قصه‌نویس و شاعر و مترجم کتاب‌های کودکان و نوجوانان کم شدن مبلغ جایزه جلال را ناشی از مشکلات مالی وزارت ارشاد برای تامین مبلغ جایزه عنوان کرد و گفت: من در جلسه‌ای که به این منظور ترتیب داده شده بود شرکت کردم و صحبت ها و استدلال‌ها را شنیدم.واقیعت این است که وزارت ارشاد بودجه جایزه را ندارد و از جایی هم نمی‌تواند کمک بگیرد، این بود که مبلغ جایزه را کم کردند.

او برخی جوایز ادبی معتبر در در دنیا را بدون جایزه مادی توصیف کرد و گفت: جایزه‌هایی هست که من نمونه‌هایش را دیده‌ام و گرفتم مثلا کتاب من در ایتالیا کتاب سال شد اما هیچ جایزه نقدی ندادند و تنها جایزه‌اش، یک گواهی‌نامه برنده شدن بود.

او در ادامه گفت: در دنیا وقتی کتابی برنده جایزه ادبی می‌شود اعتبار جایزه بعد از برنده شدنش است. کتاب معرفی می‌شود و فروش می‌رود و خوانده ‌می‌شود اما تا به حال دیده‌اید که در ایران نشان یک جایزه ادبی یا کتاب سال روی یک کتاب باشد و به فروش آن کمک کند؟

خالق مجموعه شعر«دوستی شیرین است» گفت: وقتی جایزه نمی‌تواند تبلیغ کند و اعتباری ایجاد کند، صرفا به جایزه نقدی بسنده می‌کند.

او افزود: من دوست داشتم میزان جایزه به جای ۱۱۰ سکه ۲۲۰ سکه باشد ولی وقتی ندارند و نمی‌خواهند بدهند باید کاری کرد که ارزش و اعتبار اجتماعی جایزه را بالا برد.

خالق شعر «صد دانه یاقوت» در مورد نحوه بالا بردن اعتبار اجتماعی جایزه ادبی جلال آل احمد گفت: با این کار حداقل این تفکر که این جایزه، یک جایزه مادی است برداشته می‌شود. آن‌وقت است که اعتباربخشی شروع خواهد شد.

او افزود: چقدر تا الان تلاش شده که مردم بفهمند کتابی که جایزه ادبی جلال را برنده شده،‌ کتاب مهمی است و توسط چند کارشناس و خبره انتخاب شده است و خیلی راحت برود کتاب را بخرد؟ وقتی جایزه جلال بتواند این اعتبار را ایجاد کند که مردم یک کتاب را بخرند و به فروش کتاب کمک کند، دیگر چه اهمیتی دارد که مبلغ جایزه ۲۰ سکه باشد یا ۳۰ سکه.

۵۸۲۴۸

 

کد خبر 480173

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =