دولت موظف به مبارزه با انواع مونوپولی و احقاق حقوق اقلیت‌ها است نه این که خود رسما ایجادکننده‌ی مونوپولی باشد.

مدارس فرهنگ در تهران و بعضی شهرهای دیگر سابقه‌ای روشن و درخشان دارند. مدرسه‌هایی که بنا به دغدغه‌ی فرهنگی پایه‌گذارشان با هزینه‌ی بخش خصوصی و برای اعتلای علوم انسانی پایه گذارده شده‌اند. در این بحثی ندارم. آنچه وحشتناک است نه به موسس محترم و گردانندگان و دانش‌آموزان این مدرسه‌ها که به تصمیم عجولانه، خودسرانه و خلاف روح قانون یک مسئول مربوط است که به زعم من باید سریع و شدید از آن جلوگیری به عمل بیاید. مدیر کل محترم آموزش و پرورش استان تهران ثبت نام در رشته‌های علوم انسانی را در مدرسه‌های دولتی ممنوع اعلام کرده و گفته است هر کس می‌خواهد در رشته‌های علوم انسانی تحصیل کند باید به مدرسه‌های فرهنگ برود. این خبر فاجعه است. این یعنی یک مسئول دولتی - احتمالا حتی بدون تقاضایی از سوی بخش خصوصی - یک مونوپولی فرهنگی-آموزشی برای یک گروه در بخش خصوصی پدید آورده است. کدام قانون و حدود اختیارات به آقای چهاربند چنین اجازه‌ای می‌دهد؟ اگر واقعا چنین قانونی باشد - که ظاهرا و با خواندن گفته های ایشان می‌توان مطمئن بود که چنین قانونی وجود ندارد - باید از مجلس محترم شورای اسلامی خواست با قید چندین فوریت و آنا این قانون مخرب را اصلاح کند.

فلسفه‌ی وجود دولت و تشکیلات دولتی این است که یک دموکراسی متعهد ایجاد کند. تعهد این دموکراسی در جمهوری اسلامی به قوانین اسلام و به ولایت فقیه است و این تعهد از جمله کارکردهایی که دارد دفاع از حقوق اقلیت‌ها و جلوگیری از تشکیل مونوپولی است. چه طور می‌توان یک گروه قدرتمند در بخش خصوصی را با تعطیل کردن رقیبان دولتیش در میدان تها و بی رقیب باقی گذاشت؟ در حالی که اگر مدعای آقای چهاربند در اعتنا به کیفیت صحیح باشد آنگاه باید نگران رعایت تنوع و رقابت در فراهم آوردن این کیفیت باشند و به جای تعطیل کردن مدارس دولتی در پی ساز و کارهایی برای حمایت ازگروه‌های مفید آموزشی دیگر در رقابت با فرهنگ و ایجاد تنوع باشند.

پایان کلام؛ گمان می‌کنم چنین بدعت خطرناکی بسیار بیش از اعزام تیم ملی فوتسال بانوان اهمیت دارد و باید دید جناب آقای وزیر محترم آموزش و پرورش یا ریاست محترم جمهور این بار هم برای خودشان با تنبیه متجاوزان به حقوق مردم احسنت می‌خرند یا نه.

کد خبر 486202

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شمس تبریزی1 A1 ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
    5 2
    سلام.مطلب درستی را فرمودید. اما در جایی از یادداشت فرموده اید:«مدرسه‌هایی که بنا به دغدغه‌ی فرهنگی پایه‌گذارشان با هزینه‌ی بخش خصوصی و برای اعتلای علوم انسانی پایه گذارده شده‌اند.» ببخشید بنده می دانم که مدرسه فرهنگ دخترانه واقعا در خیابان الهیه، زمینش اهدایی بنیاد مستضعفان بوده. یکی از بستگان نزدیکم در زمان تاسیس مدرسه در آنجا درس می خواند. بنابراین همچین هم نیست که تماما با هزینه بخش خصوصی تاسیس شده باشد. این را هم عرض کنم که سیستم مدرسه فرهنگ یا فرد را دگم بار می آورد و یا پس از خروج از مدرسه تسمه پاره می کند. کم نبودند کسانی که در آن مدرسه چادر سر می کردند و پس از ورود به دانشگاه چادر از سر بر می داشتند و ..بماند...ادامه..
  • شمس تبریزی 2 A1 ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
    2 3
    نمونه آن را هم در مدرسه علوی قبل انقلاب شاهد بودیم. معمولا فارغ التحصیل آنجا یا دو آتشه می شد و یا سر از گروه های التقاطی همچون سازمان مجاهدین در می آورد. مهدی ابریشمی، علیرضا تشید و ... همه فارغ التحصیلان علوی آن زمان بودند. لذا این خطر هم وجود دارد. می خواهید منتشر کنید و می خواهید منتشر نکنید اما تذکر دهید. ضمنا به جای کلمه مونوپلی بهتر است واژه « انحصار» را استفاده کنید یا اصلا تحت اللفظی آن یعنی تک قطبی را به کار ببرید. عزت زیاد

آخرین اخبار