ظریف از دو راهبرد جدید ایران در صنعت پتروشیمی بعد از رفع تحریم‌ها، تنوع تولید محصولات پتروشیمی و مقاصد جدید صادراتی خبرداد.

به گزارش خبرآنلاین، وزیر امور خارجه صبح امروز در همایش بین المللی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی از جمله صنایعی بود که مستقیما هدف تحریم‌ها قرار گرفت، گفت: به همین دلیل هم یکی از  محورهای عمده مذاکرات هسته‌ای توجه به رفع تحریم و برطرف کردن مشکلات صنعت پتروشیمی بود. ما از ابتدای مذاکرات این موضوع را دنبال کردیم و در برنامه اقدام مشترک قرار شد که محدودیت‌های این صنعت به طور کامل برداشته شود.

محمدجواد ظریف با بیان اینکه در حال حاضر برجام مراحل قانونی خود را طی می‌کند و ما در آستانه پساتحریم قرار داردیم،گفت: در پساتحریم ضریب ریسک پایین و فرصت کم‌نظیر موجود فرصتی را برای فعال‌تر شدن شرکت‌های تولید‌کننده از جمله پتروشیمی به ارمغان می‌آورد.

او با اینکه این همایش فرصت خوبی برای آشنایی شرکت‌ها و موسسات مالی جهانی با بخش انرژی ایران و توانمندی‌های ایران است، عنوان کرد: این  همایش فرصتی است که امکان تعامل شرکت‌های ایرانی و خارجی را در تبادل تکنولوژی و تجربه‌های اجرایی ممکن می‌کند.

ظریف می گوید: بزرگان صنعت پتروشیمی معتقدند موفقیت‌ صنعت پتروشیمی یک آرزو نیست بلکه حقیقت است و ما با داشتن مزیت‌های بالقوه و توان بومی کشور می‌توانیم در میان بزرگان صنعت پتروشیمی جهان قرار بگیریم.

دستاوردهای ارزشمند پتروشیمی به تعبیر وزیر خارجه

ظریف معتقد است صنعت پتروشیمی ایران توانسته دستاوردهای ارزشمندی در طول 50 سال گذشته از عمر خود به دست آورد  به طوری که نیمی از این دستاوردها حاصل تلاش‌های متخصصان داخلی است و این دستاوردها توانسته ایران را به دومین تولیدکننده محصولات پتروشیمی در خاورمیانه تبدیل کند.

او تداوم ثبات سیاسی کشور، وجود نیروی انسانی متخصص و ارزان و زیرساخت‌های مناسب را از جمله مواردی دانست که موجب شکوفایی صنعت پتروشیمی می‌شود.

وزیر امور  خارجه  کشور مان  جذب سرمایه‌های خارجی در صنعت پتروشیمی را موجب انتقال تکنولوژی و اشتغال عنوان کرد و گفت: باید با ایجاد شبکه‌ای از تولیدکننده‌های داخلی موجب بقای ایران در سطح بین‌المللی در صنعت پتروشیمی شویم؛ این امر با افزایش کیفیت و رعایت استانداردهای جهانی میسر می‌شود؛ برای دستیابی به چنین سطحی نیازمند برنامه‌ریزی در یان بخش هستیم هر جا که کمبودی هم وجود داشته باشد می‌توان از توانمندی‌های بین‌المللی استفاده کرد.

به گفته وی حضور سرمایه‌گذاران خارجی و استفاده از منابع مالی آنها در طرح‌های توسعه‌ای کشور علاوه بر حل مشکلات مالی طرح‌ها، کاهش‌دهنده ریسک بین‌المللی سرمایه‌گذاری از دید موسسات بین‌المللی خواهد بود و در این زمینه  برجام می‌تواند رفع‌کننده بسیاری از موانع و ایجادکننده بستری مناسب برای تعامل با شرکت‌های بین‌المللی باشد.

ظریف قول داد که وزارت امور خارجه در این حوزه از صنعتگران ایرانی در خارج از مرزها حمایت خواهد کرد.او تاکید کرد: هنر سیاست خارجی ایران تلاش برای فراهم کردن بسترهای بین‌المللی برای شرکت‌های داخلی است به گونه‌ای که بتوانند به سهولت به بازارهای جهانی دسترسی پیدا کنند.

3535

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 487951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =