۰ نفر
۱۸ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۶:۲۳

حسین کمالی، وزیر کار دولت سازندگی هم به خیل منتقدان طرح بنگاه های زود بازده وزارت کار دولت نهم پیوست.

گروه اقتصاد: بحران افزایش قیمت مسکن در دو سال گذشته که به وجود آمد برخی از کارشناسان اقتصادی را بر آن داشت تا در اظهار نظرات خود اعلام کنند که تسهیلات پرداختی از سوی بانک ها به بنگاه های زودبازده سبب افزایش قیمت مسکن شده است.در تحلیلی که این کارشناسان آنرا انحراف منابع بنگاه های زودبازده می نامیدند،اینگونه بود که در سه سال گذشته 18 تریلیون تومان تسهیلات به این بنگاه ها اختصاص پیدا کرده است که فقط 60 درصد آن به بنگاه های رودبازده اختصاص پیدا کرده است و 40 درصد باقی مانده در بخش سوداگری مسکن سرمایه گذاری شده است.

همان زمان سید محمد جهرمی،وزیر کار اعلام کرد که روی منابع بنگاه های زودبازده نظارت وجود دارد،اما رئیس کل سابق بانک مرکزی این موضوع را رد کرد و اعلام کرد که منابع انحراف داشته است.

در حالی که جهرمی میزان انحراف بنگاه‌های اقتصادی زودبازده را تنها 3/4 درصد اعلام کرده هنوز این آمار نتوانسته نظر منتقدان بازدهی بنگاه‌های اقتصادی زودبازده را جلب کند. به همین خاطر رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده است گزارشی درباره عملکرد این بنگاه‌ها به‌زودی منتشر خواهد شد.

مصطفی پورمحمدی در پاسخ به این سوال که نتیجه بررسی‌‏های سازمان بازرسی کل کشور درباره طرح بنگاه‌‏های زودبازده به کجا رسید، اظهار داشت:"بررسی‌‏ها در این رابطه انجام شده و به زودی گزارش آن اعلام خواهد شد.وی توضیحات بیشتر درباره جزئیات این طرح را به آینده موکول کرد. اما بررسی درخصوص عملکرد بنگاه‌های زودبازده بدون اتکا به آمار اعلامی از سوی محمد جهرمی در نهادهای اقتصادی دیگری نیز آغاز شده است. در همین راستا دبیرکل حزب اسلامی کار نیز با انتقاد از شیوه اجرای عدالت در کشور به ویژه در اعطای وام‌های بانکی خواستار بررسی موضوع اشتغالزایی با اعطای وام به بنگاه‌های زودبازده در حزب متبوعش شد.

حسین کمالی در چهارمین کنگره حزب اسلامی کار با تاکید بر اینکه شعار عدالت زمانی خوب خواهد بود که به واقعیت نزدیک شود، اظهار داشت:"از بسیاری از اقدامات بوی عدالت احساس نمی‌شود و تنها ما حرف عدالت را می‌شنویم.

وی با اشاره به پرداخت وام‌های میلیاردی به برخی افراد خاطرنشان کرد: کسانی که توانسته‌اند از بانک‌ها وام‌های میلیاردی به عناوین مختلف بگیرند ثروتمندان آینده جامعه ما هستند و سوال این است که چه کسی تصمیم می‌گیرد که در جامعه عده‌ای ثروتمند شوند و عده‌ای نشوند. دبیر کل حزب اسلامی کار همچنین با بیان اینکه دولت 123 میلیارد اضافه بر برنامه هزینه کرده است، یادآور شد:"مشخص نیست که دولت پول نفت را که متعلق به ملت است به چه صورت خرج کرده و می‌کند، اما قطعا بخش عمده‌ای از این مقدار در طرح‌های زودبازده هزینه شده و نظر ما این است که اگر ادعای ایجاد شغل مطرح می‌شود چرا به خانه کارگر این اجازه را نمی‌دهند که این ادعا را بررسی کند. "

اما سید محمد جهرمی در تازه ترین اظهار نظر خود به "خبرآنلاین" می گوید:" هم بانک مرکزی و هم مرکز پژوهش ها میزان انحراف منابع مالی بنگاه های زودبازده را اعلام کرده اند،مجموعه مراکز غیر دولتی هم بررسی کرده اند که انحرافات حدود 4 درصد بیشتر نیست.

وی می افزاید:" هرچند این رقم در مقایسه با سایر طرح هایی که تاکنون در کشور اجرا شده، بسیار مناسب و قابل قبول است، اما همین میزان انحراف نیز به دلیل گستردگی طرح و جدید بودن آن رخ داده که به مرور زمان کاهش خواهد یافت."       

جهرمی تاکید می کند که همین میزان انحراف هم وجود نداشته باشد و تاکید کنیم بر نظارت و پایداری بیشتر این بنگاه ها.

طرح بنگاه  های زودبازده از جمله طرح هایی بد که قرار بود با اجرای آن معضل بیکاری در کشور حل شود،اما انحراف در منابع مالی اند این طرح را چالش کشاند به صورتی که نرخ بیکاری نه تنها کاهش پیدا نکرد بلکه موسسه بین المللی اکونومیست و کارشناسان اقتصادی سال 88 را سال بحران بیکاری برای ایران نامیده اند.

کد خبر 5050

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =