سومین آزمایش موفق نیوشپارد/گردشگری فضایی می‌تواند تا ۲ سال دیگر عادی شود؟

شرکت خصوصی پرواز فضایی بلو اوریجین متعلق به جف بزوس،بنیانگذار آمازون سومین آزمایش موفق راکت قابل استفاده مجدد زیر مداری خود را انجام داده است. این آزمایش موفق نیوشپارد قدم مهم دیگری برای عادی شدن گردشگری فضایی به حساب می‌آید.

بلو اوریجین در قدم جدید خود کپسول و راکت قابل استفاده مجدد نیوشپارد را در تگزاس غربی به مسیر زیرمداری پرتاب کرد. کپسول فضایی در فضا از راکت جدا شد و با چتر نجات به زمین بازگشت و نیوشپارد هم به اتمسفر رفت  تا سومین موفقیت این شرکت ثبت شود. این راکت در واقع می‌تواند ۶ مسافر را تا لبه فضا برساند؛جایی که می‌تواند نظر بسیاری از گردشگران فضایی را جلب کند. 

همین چند وقت قبل بود که برای اولین بار در اتفاقي تاريخي اين شركت توانست موشك عمودپرواز خود را با موفقيت تا ارتفاع 101 كيلومتري از سطح زمين به پرواز درآورد و در اقدام مهمي ديگري فرود موفقيت‌آميزي هم داشته باشد.

در گذشته راكت‌ها پس از پرتاب شدن به فضا بي‌استفاده مي‌شدند و تقريبا از بين مي‌رفتند. از اين رو دراختيار داشتن راكت‌هاي قابل استفاده مجدد مي‌تواند از هزينه‌هاي ماموريت‌هاي فضايي تاحدي قابل توجه بكاهد.

جف بزوس بنيانگذار شركت آمازون شركت فضايي‌اش،‌را با اين اميد تاسيس كرد كه روزي بتواند از راكت نيو شپارد اين شركت براي حمل توريست‌هاي فضايي و رونق بخشيدن به توريسم فضايي استفاده كند.

بزوس چندی پیش اعلام کرد که شرکت بلو اوریجین قصد دارد پروازهای آزمایشی سرنشین‌دار موشک خود را از سال آینده آغاز کند و پروازهای مسافران دارای بلیط را نیز از سال 2018 انجام دهد.

این موشک به افتخار «آلن شپارد»،  نام «نيوشپارد» را به خود گرفته است. او نخستین آمریکایی بود که در سال ۱۹۶۱ توانست به فضا برود، البته او صرفا به یک ارتفاع زیرمداری صعود کرد.

این موشک پس از رسیدن به این ارتفاع 101 كيلومتري به زمین بازگشت و در همان محلی که به اتمسفر زمین پرتاب شده بود، به زمین نشست. این موشک توانایی باقی ماندن در فضا را ندارد و به گفتۀ مسئولان بلواوریجین، به منظور استفاده در توریسم فضایی ساخته شده است. این موشک می تواند پس از عبور از اتمسفر زمین به مدت چند دقیقه در ورای این مرز بماند و امکان معلق ماندن را به سرنشینان بدهد.

ساخت موشک هایی که از آنها به عنوان بالابرندۀ سفینه ها از آنها استفاده شود و قادر باشند پس از قراردادن سفینه های فضایی در مدار زمین مجددا به زمین بازگردند، از اهداف بسیاری از شرکت های هوافضاست. امكان فرود عمودي اين موشك به معناي آن است كه بر خلاف گذشته مي‌توان از آن بارها براي پرتاب به فضا استفاده كرد.

موشک نیو شپارد، یک کپسول در انتهای خود دارد که می‌توند مسافران را به ارتفاع بيشتر از 100 کیلومتری از زمین برساند. کپسول موشک بعد از رسیدن به فضا، جدا می‌شود و با چتر نجات به زمین بازمی‌گردد.

۵۴۵۴

کد خبر 524000

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حسین A1 ۱۷:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    1 0
    با تلاش شرکت اسپیس ایکس سال 2025 سفر انسان به مریخ تحقق می یابد.