به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، به نقل از واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت، در این دیدار دکتر مختار جباری مشاور عالی شهردار رشت، فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت و دیگر مسئولان شهری حضور داشتند.
دکتر سید محمد علی ثابت قدم در دیدار با رایزن فرهنگی ایران در تفلیس با اشاره به اهمیت فرهنگ در روابط بین الملل اظهار داشت: فرهنگ زیرساخت مهم توسعه پایدار است.
شهردار رشت با تاکید بر مشترکات فرهنگی ایران و گرجستان ،گفت: در کلانشهر رشت با توجه به پیشینه فرهنگی رشت، آمادگی برقراری ارتباط با گرجستان وجود دارد و برای بهره مندی از فرصت های فرهنگی و تبادل اندیشه و فرهنگ بین دو کشور برنامه ریزی می شود.
وی تشابهات فرهنگی بین دو کشور را زمینه ساز برقراری ارتباط مفیدتر و موثر تر دانست و تاکید کرد: در شهر رشت توانمندی های بسیاری نهفته که می تواند در حوزه گردشگری فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
دکترثابت قدم با اشاره به نگاه اصولی و مطالعه شده مشترکات فرهنگی بین دو کشور تصریح کرد: این تشابهات جمع آوری شده و می شود در قالب تفاهمنامه هایی مکتوب و اجرایی شود.
شهردار رشت تصریح کرد: با ارتباط قوی بین این دو کشور میتوان بستر خوبی برای فعالیت دو طرف ایجاد کرد، و به این تر تیب باعث نزدیگی بیشتر ملت ها به هم شد.
مجتبی کامران فرد رایزن فرهنگی ایران در تفلیس با اشاره به ثبت بیش از دو هزار و ۵۰۰ رابطه بین ایران و گرجستان اظهار داشت: از شهرداری رشت برای برقراری ارتباط با گرجستان دعوت می شود تا ابتدا همراه با هیاتی صاحب نظر، فضا و امکانات اقتصادی و فرهنگی این کشور را از نزدیک مشاهده کند.
کامران فردعمده روابط بین ایران و گرجستان را مربوط به دوران صفویه و قاجار عنوان کرد و گفت: توانمندی های خوبی در گرجستان از لحاظ سرمایه گذاری و فعالیتهای اقتصادی وجود دارد.
وی با اشاره به تدریس زبان فارسی در چهار مدرسه و هفت دانشکده در گرجستان تاکید کرد: یکی از قدیمی ترین نسخه های شاهنامه، به زبان گرجی است و اسامی سهراب، رستم و جمشید در این کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
وی به توانمندی های گیلان به ویژه رشت در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: برای خواهر خوانندگی کلانشهر رشت با کوتایسی یکی از شهرهای پرجمعیت گرجستان برنامه ریزی می شود و از مزایای خواهر خوانندگی بین شهرها این است که می توانند به راحتی باهم در ارتباط باشند.
دکتر مختار جباری مشاور عالی شهردار رشت نیز در این مراسم ایجاد توسعه با نگاه به مزیتهای فرا سرزمینی را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای بهره مندی از این مزیتها می توان در بخشهای مختلف فرهنگی و گردشگری و هنری و... برنامه ریزی کرد.
وی با تاکید بر اینکه مزیتهای فراسرزمینی در هر جغرافیایی مورد توجه همه کشورها قرار می گیرد، اظهار داشت: در زمینه گردشگری ایران و گرجستان می توانند ارتباط خوبی باهم داشته باشند.
وی برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری در توسعه روابط کشورها را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: جشنواره ها فرهنگی می توانند به راحتی فرهنگهای دو کشور را صادر کنند .
فاطمه قدیمی حرفه مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت نیز در ادامه با بیان اینکه فرهنگ، امروزه عامل مهمی در روابط کشورهاست افزود: با در نظر گرفتن تجربیات گذشته و پیشینه روابط بین ایران و گرجستان، راهکارهای جدید و کاربست های جدیدی برای همکاری های فرهنگی بین دو کشور اندیشیده می شود.
قدیمی با تصریح بر اینکه هدف اصلی ما برقراری ارتباط های فرامرزی ، معرفی صحیح کلانشهر رشت به سایر کشورها است گفت: با این معرفی می توان از پتانسیل های رشت در حوزه های صنعت خلاق فرهنگ و خوراک ، موسیقی و ... در مسیر توسعه بهر ه گرفت.
مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهر داری رشت افزود: رویکرد اصلی شهرداری رشت مبتنی بر سه رویکرد اعتماد سازی، برندسازی و جذب سرمایه گذار است.
وی اظهار داشت: در رابطه با اعتمادسازی با ایجاد سراهای محله، این باورپذیری در مردم ایجاد شده که کلانشهر رشت در مسیر توسعه در حرکت است.
قدیمی با بیان اینکه با برگزاری جشنواره ها به دنبال سرمایه گذار و جلب اعتماد هستیم گفت: در کنار تبادل نمایشی بین جشنوارهها، تبادل فرهنگی میان اقوام مدنظر است.
مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت تعریف فصل جدید همکاری کلانشهر رشت با گرجستان را مورد تاکید قرار دارد و گفت: با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های متفاوت رشت می توان نگاه تازه ای را در این مسیر باز کرد.
46
نظر شما