رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: نخوردن صبحانه اثرات منفی بر یادگیری دانش‌آموزان دارد و باعث اختلال در یادگیری و تمرکز حواس کودکان می شود.

به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر پریسا ترابی افزود: صبحانه کافی و مناسب در قدرت یادگیری کودکان موثر است و افزایش نسبی قندخون به دنبال صرف صبحانه موجب بهبود عملکرد مغز و تامین انرژی لازم برای فعالیت روزانه می‌شود.

وی گفت: نخوردن صبحانه اثرات منفی بر یادگیری دانش‌آموزان برجای می‌گذارد و فعالیت طبیعی مغز مختل شده و یادگیری و تمرکز حواس کاهش می‌یابد و کودکانی که از خوردن صبحانه امتناع می‌ورزند، در انجام تکالیف ریاضی کارایی کمتری دارند و قدرت خلاقیت و ابتکار آن‌ها کاهش می‌یابد.

ترابی تصریح کرد: نخوردن صبحانه در صورتی که تداوم یابد و تبدیل به عادت شود خود علاوه بر عوارض فوق موجب کمبود دریافت سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن می‌شود و با حذف صبحانه از وعده‌های غذایی مواد مغذی که در این وعده دریافت می‌شود، در وعده‌های دیگر جایگزین نخواهد شد و در نتیجه کمبود کالری، ویتامینها و املاح ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در وعده صبحانه دانش‌آموزان، نان به عنوان منبع تامین انرژی، پنیر یا تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئین و شیر برای تامین پروتئین و کلسیم باید گنجانیده شود.

ترابی افزود: کره همراه با مربا و یا عسل و یا خرما بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند، علاوه بر آن کره منبع خوبی از ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین A و D است.

رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت شیر در رژیم غذایی دانش‌آموزان خاطرنشان کرد: شیر حاوی مواد مغذی مهم از جمله پروتئین، کلسیم، فسفر، بعضی از انواع ویتامین‌های گروه B و ویتامین A است و البته به خانواده‌ها توصیه می‌شود حتی‌الامکان از شیرهای پاستوریزه کم چربی استفاده شود.

ترابی به والدین توصیه کرد: صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی مهم تلقی کنند و همگی به دور یک سفره به صرف صبحانه بپردازند تا تشویقی برای کودکان باشد.

وی با اشاره به نقش اشتهای کافی برای صرف صبحانه یادآور شد، حتی‌الامکان شام در ساعات ابتدای شب صرف شود و کودکان ترجیحاً زودتر بخوابند تا صبح برای صرف صبحانه اشتها لازم را پیدا کنند.

رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تنوع در مواد صبحانه سبب جلب کودکان و نوجوانان به مصرف صبحانه می‌شود و این روش در سنین بالاتر هم رغبت افراد را به صرف صبحانه افزایش می‌دهد.

ترابی خاطرنشان کرد: استفاده از انواع آب میوه طبیعی در کنار صبحانه می‌تواند به تغییر ذائقه در زمان صرف غذا و افزایش تمایل به صرف صبحانه کمک کند.

کد خبر 61361

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =