یک فوق تخصص نوزادان گفت: مرگ ومیر، معلولیت ذهنی و ناتوانیهای جسمی از مهمترین عوارض عدم احیای به موقع در نوزادان هنگام تولد است.
دکتر الهه امینی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اهمیت احیاء در نوزادان اظهار داشت: نوزادان، نیازمند تطبیق با محیط خارج رحمی و تغییرات فیزیولوژیک اساسی هستند؛ به گونهای که حدود 10 درصد نوزادان در برقراری این ارتباط و ایجاد مطابقت با فضای خارج رحمی به کمک نیاز دارند.
دکتر امینی ادامه داد: برخی نوزادان در هنگام زایمان به علت کمبود اکسیژن، دچار مشکل مغزی، معلولیت ذهنی و ناتوانیهای جسمی خواهند شد.
این فوق تخصص نوزادان تصریح کرد: طبق آمار موجود یک میلیون نوزاد جان خود را به علت عدم احیای به موقع در اتاق زایمان از دست میدهند. از آنجایی که اجرای صحیح و دقیق احیاء در نوزادان کار پیچیدهای نبوده و نسبت به احیاء در بالغین موفقیت آمیزتر است، تنها به افراد آموزش دیده نیاز دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اهمیت احیاء در نوزادان گفت: اثرات مثبت یا منفی احیاء در نوزادان در تمام عمر فرد تاثیر خود را به جای می گذارد. از این رو احیاء اهمیت زیادی در ایجاد حیات و یک زندگی سالم و طبیعی برای نوزادان نسبت به بالغین دارد.
دکتر امینی خاطرنشان کرد: حضور افراد متبحر و با مهارت و با سرعت زیاد برای پیشگیری از مرگ و عوارض آسفیکسی بسیار ضروری است.
این فوق تخصص نوزادان به همراه همکارانش که از برگزار کنندگان کارگاههای آموزشی احیاء در نوزادان بیمارستان ولی عصر است با بیان ویژگیهای این کارگاه گفت: این کارگاه آموزشی در دو بخش هفتگی و رسمی ویژه ماماها، پرستاران اتاق زایمان، متخصص زنان، بیهوشی و نوزادان برگزار میشود که اثرات مثبتی نیز به جای گذاشته است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: اگر این طرح در سطح کشوری برگزار شود درصد مرگ و میر نوزادان حین تولد کاهش چشمگیری خواهد داشت. همچنین اجرای منطقهای آن با توجه به عملکرد مناسبی که داشته دور از انتظار نیست.
نظر شما