پرسش: يك راى چگونه ممكن است به حرام بيافتد؟
پاسخ: در اطراف هر راى گناهان در حال وسوسه كردن هستند و اگر راى حواسش نباشد ممكن است به آغوش گناه بيافتد. لازم است راى ها چشم هايشان را به سوى وسوسه ها ببندند و فقط گوش بدهند به حرف و يك راست بروند داخل صندوق!
پرسش: چرا راى بايد چشم هايش را ببندد؟
پاسخ: اغلب گناهانِ راى با چشم شروع مى شوند كمااينكه شاعر مى فرمايد "زَنُم بر ديده تا دل گردد آزاد!"راى بايد گوشش باز باشد نه چشمش! اگر راى شروع به نگاه كردن به اين ور و آنور بكند با وجود اين همه جراحى هاى زيبايى و بينى هاى فريبنده و چشم هاى شهلا گول مى خورد، دچار وسوسه مى شود و به ناچار به حرام مى افتد.
پرسش: آيا راى حرام را مى توان حلال كرد يا برعكس؟
پاسخ: بستگى به تعداد آراى حلال دارد. اگر راى هاى حلال از بقيه ى راى ها بيشتر باشند همه ى راى ها خود به خود حلال مى شوند. حالت برعكس امكان ندارد.
پرسش: نامزدهاى انتخابات چطور ممكن است راى ها را به حرام بياندازند؟
پاسخ: كلمه ى نامزد بسيار با مسمّىٰ است. نامزدها بايد رعايت دوران نامزدى را بكنند. در دوران نامزدى فقط برخى كارها حلال است. زياده روى در دوران نامزدى ممكن است راى ها را به حرام بياندازد. اما اگر كارى در دوران نامزدى باعث حلال شدن آراى حرام شود آن كار حلال است.
پرسش: تكليف راى سفيد چيست؟
پاسخ: راى سفيد حكم ازدواج سفيد را دارد. نامزدهاى انتخابات بايد تكليفشان هر چه زودتر بعد از انتخابات روشن شود تا از حالت نامزدى خارج شده و بروند پى زندگى شان. راى سفيد كمكى به روشن شدن تكليف نامزدها نمى كند.
پرسش: راى خود نامزدها مى تواند حلال يا حرام باشد؟
پاسخ: هر نامزد بايد بداند كه راى دادن به خودش چه حكمى دارد؟ اگر گفته شد كه راى به نامزدى حرام است، آن نامزد هم لازم است گوش كند و به خودش راى ندهد.
پرسش: راى بايد در صندوق چه كار كند تا به حرام نيافتد؟
پاسخ: داخل هر صندوقِ راى احتمال دارد پر از چيزهاى حرام باشد. هر صندوق ممكن است آلوده به نامزدى كه حلال نيست باشد يا خواننده هاى لس آنجلسى، هنرپيشه هاى فيلمفارسى، خواننده هاى استيج و غيره. پس راى بايد مراقب خود باشد تا در صندوقِ راى با نامحرمان ننشيند و به آغوش گناه نيافتد.
پرسش: با رايى كه به حرام افتاده چه كار بايد كرد؟
پاسخ: رايى كه در صندوق يا قبل از افتادن به آن به حرام افتاده باشد بهتر است از صندوق خارج شده و به كنارى نهاده شود تا بقيه ى راى ها به حرام نيافتند.
پرسش: آيا تكان دادن شديد همراه با لرزشِ صندوق هاى راى عمل درستى است؟
پاسخ: اختلاط راى موجب به حرام افتادن همه ى راى ها خواهد شد. مخصوصا اگر صندوق تكان بخورد و راى ها روى هم ريخته شوند و غلت بخورند امكان ابتلا به حرام شدن راى ها بيشتر مى شود. بايد در داخل هر صندوق نظارت بيشتر شود و زمينه ى به حرام افتادن آرا از بين برود.
پرسش: راه حل نهايى شما براى حل اين معضل چيست؟
پاسخ: بايد صندوق هاى جداگانه در هر حوزه ايجاد شود و روى هر صندوق نوع رايى را كه مى شود انداخت نوشته شود تا راى هاى حلال و حرام با هم مخلوط نشوند. ما نياز به دو نوع صندوق داريم يكى صندوق راى و ديگرى صندوق راى حلال. اينطورى زحمت شمارش آرا هم كم مى شود چون لازم نيست همه ى صندوق ها شمارش شوند!
نتيجه:
راى بايد مواظب خودش باشد و بداند كه به كجا مى افتد؟ با چه راى ديگرى در صندوق مخلوط مى شود؟ و در داخل صندوق چه كار مى كند؟ نكند به حرام بيافتد؟!
نظر شما