بهنوش خرمروز: موشها، جوندههای کوچکی هستند که شاید بتوان گفت بیش از هر موجود زنده دیگری در خدمت پیشرفت دانش بشری، خصوصا در زمینه علوم پزشکی و زیستشناختی بودهاند. آنچه در همه این مطالعات پیشفرض بوده، این است که موشهای همه جا یکسان هستند و بر این اساس،مطالعات مختلف سراسر دنیا بر روی موشها با هم مقایسه میشود. اما ظاهرا این پیشفرض کاملا غلط است.
بر اساس گزارش ساینسدیلی، محققین به تازگی متوجه شدهاند که موشهایی که در قفسهای متفاوت زندگی میکنند، مغزهای متفاوتی هم دارند. ظاهرا مغز موشها خیلی به محیط و شرایط محیطی مانند گردش هوا حساس است و با تغییر شرایط محیطی، از نظر فیزیولوژیک تغییر میکند. همچنین موشها با تغییر قفس خود، سطوح مختلفی از پرخاشگری نشان میدهند.
شاید به همین دلیل برخی از مطالعات هرگز با نتیجه یکسان تکرار نمیشوند و هیچ کس هم نمیفهمد چرا، خصوصا وقتی در مطالعات مورد مقایسه، از موشهایی استفاده شده باشد که از نظر ژنتیکی دقیقا مشابه یکدیگر هستند. بنابراین پیشنهاد محققین این است که از این به بعد در گزارش مطالعات انجام شده، به طور دقیق شرایط نگهداری موشها و جزییات محیط زندگی و قفسان هم شرح داده شود.
نظر شما