وزیر امور خارجه عراق در سالروز جنگ عراق علیه کویت این جنگ را اشتباهی فاجعه آمیز خواند که هم چنان بر روابط دو کشور سایه انداخته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حالی که امروز (دوشنبه) دوم اوت برابر است با بیستمین سالگرد حمله عراق به کویت، هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق این جنگ را یکی از بزرگترین اشتباهاتی دانست که صدام و حکومتش مرتکب شدند.
وی گفت: عراق از این تصمیم رنج برده و همچنان از پیامدهای آن از جمله تحریمهای سازمان ملل و شورای امنیت رنج میبرد.
وی همچنین تصریح کردند: از زمانی که پست وزیر امور خارجه عراق را بر عهده گرفته در جهت بازگرداندن کشورش به شرایط پیش از این جنگ تلاش و مبارزه میکند.
زیباری درباره مرزهای عراق و کویت و مشکلات موجود در این خصوص گفت: امیدوارم این مساله تا پایان سال جاری حل و فصل شود.
وی همچنین خاطر نشان کرد که با توجه به شرایط موجود عدم تصمیمگیری دولت کنونی در این خصوص به این دلیل صورت گرفت که ممکن بود نتایجی معکوس داشته باشد و به همین دلیل ما این مساله را به دولت آتی واگذار کردیم تا در این باره تصمیمگیری کنند.
این در حالی است که صدام با مرزهای تعیین شده در قطعنامه 833 شورای امنیت موافقت کرده بود اما دولت فعلی عراق با آن مخالفت نموده است.
از سوی دیگر علی دباغ، سخنگوی دولت عراق نیز به مناسبت سالروز جنگ عراق علیه کویت این جنگ را جنگی بربری توصیف کرده و بر تلاش دولت عراق جهت ایجاد روابط محکم و قوی با کویت تاکید کرد.
وی گفت: جنگی که صدام آن را رهبری کرده بر اساس یک تصمیم فردی و بدور از عزم و اراده مردم عراق انجام شد و این جنگ بربری منعکس کننده روح سیطره جوی و دیکتاتوری در حکومت سابق عراق بود.
سخنگوی دولت عراق صدام را شیطانی توصیف کرد که عراق و کل منطقه را متضرر ساخته است.
وی گفت کشورش تلاش میکند تا از پیامدهای این جنگ رهایی یافته و به تمامی پروندههای باقی مانده با دولت کویت پایان دهد.
وی درباره آینده روابط دو کشور ابراز خوشبینی کرد که آیندهای خوب در رابطه دو ملت و دو کشور ایجاد شود و این امر پس از تشکیل دولت آینده عراق فعالتر گردد.
علی الدباغ خاطر نشان کرد: با توجه به تمایل مثبت مسئولان دو کشور ما میتوانیم به روابطی برجسته دست یابیم.
وی گفت: کویت برای عراق کشوری مهم بویژه در زمینه اقتصادی محسوب میشود.
بغداد اواسط سال جاری میلادی اولین سفیر خود را در راستای تحکیم روابط استراتژیک بین دو کشور به کویت فرستاد و کویت نیز اقدام مشابهی را از سال 2008 انجام داده است.
این در حالی است که صدام در دوم اوت سال 1990 به کویت همسایه جنوبیاش حمله کرد و این حمله موجب مداخله نیروهای بینالمللی و نهایتا خروج نیروهای عراقی از کویت شد.
این جنگ همچنین به یکی دیگر از بهانههای آمریکا برای حمله به عراق در سال 2003 و براندازی حکومت صدام منجر شد.
به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، جنگ عراق علیه کویت علاوه بر تحریمهای بینالمللی، بدهیها و خسارتهای زیادی برای عراق به جای گذاشته و با وجود پرداخت برخی از این بدهیها مشکلات و پیامدهای این جنگ از جمله اختلافات در خصوص مرزهای مشترک همچنان گریبانگیر عراق است
نظر شما