به گزارش خبرآنلاین، از آنجا که جلسات علنی مجلس به منظور تعطیلات دو هفتگی تابستانه برگزار نمیشد، فرصت پاسخگویی به احمدینژاد که از تریبون ارگان رسمی دولت یعنی روزنامه ایران به ایراد این سخنان پرداخته بود؛ برای اهالی خانه ملت فراهم نشد. به همین منظور انتظار میرفت که در جلسه امروز مجلس، واکنش درخوری به اظهارات رئیس جمهور داده شود.
علی رغم بیان یکی دو تذکر و نطق و مصاحبه، رئیس مجلس جبههگیری خاصی دال بر دفاع از جایگاه مجلس در این جلسه نداشت. به این ترتیب نمایندگان مجلس که به گفته شهاب الدین صدر به دلیل حضور رئیس جمهور در سفر خارج از کشور و لزوم حمایت از مواضع وی در راستای توصیههای رهبری دال بر وحدت میان مسئولان، سکوت اختیار کرده بودند؛ دیروز هم به گفته محمدحسن ابوترابیفرد دیگر نایب رئیس مجلس، در احترام به عظمت هفته دفاع مقدس، بار دیگر متانت به خرج دادند و واکنش تندی به اهانت دولت نشان ندادند.
البته رئیس مجلس دو روز بعد از سخنان احمدینژاد که گفته بود «گفته معروف امام دال بر در راس امور بودن مجلس، مربوط به زمانی بود که هنوز سیستم نخستوزیری وجود داشت و رئیس جمهور اختیارات زیادی نداشت» واکنش نشان داد. او در سفر به اصفهان، یادآور شد که اگر امام (ره) بر قوه مقننه تکیه میکرد و میگفت که مجلس در رأس امور است برای این بود که دیکتاتوری در ایران تکرار نشود. به گفته لاریجانی اینکه امام گفته مجلس در راس امور است برای این است که مردم وکلایی را انتخاب میکنند که نگهبانی کنند مبادا دولت از مسیر درست منحرف شود و به حقوق مردم تجاوز شود. اتفاقا در آن موقع اختیار رییسجمهور بیشتر از الان بود؛ اما امام به درستی مجلس را در راس امور خواندند چرا که مجلس نگهبانی میکند.
این در حالی است که همتای وی در قوه مجریه معتقد بود که در زمان حیات امام و دوران نخست وزیری، مجلس بالاترین بود اما اکنون مطابق قانون اساسی جدید، قوه مجریه بار اصلی اداره کشور را بر دوش دارد و قوای دیگر باید کمکش کنند.
محمدرضا باهنر، غلامعلی حدادعادل و علی مطهری نیز در مقابل سخنان احمدینژاد واکنش نشان داده و با تاکید بر اینکه مجلس همچنان در راس امور است به وی یاداور شده بودند که قانون اساسی تغییر نیافته که دیگر مجلس در راس امور نباشد.
امروز نیز عبدالله کعبی در نطق میان دستورش با تاکید بر اینکه مجلس در راس امور و عصاره فضایل ملت است، یادآور شد: امام راحل زمانی این جمله تاریخی را فرمودند که نظارت و قانون گذاری به عنوان دو وظیفه مجلس در قانون اساسی ذکر شده بود. با عنایت بر اینکه هیچ تغییری در قانون اساسی ایجاد نشده و تغییری در امر قانونگذاری و نظارت پیش نیامده، پس سخنان احمدی نژاد فاقد وجاهت قانونی و نوعی بحران آفرینی و تفرقهافکنی در داخل کشور است. وی یادآور شد که تضعیف مجلس به منزله حذف ملت و به خطر افتادن شرف این مرز و بوم خواهد بود.
مصطفی کواکبیان نماینده سمنان در تذکری با بیان اینکه جا داشت رئیس مجلس از حیثیت و جایگاه خانه ملت در جلسه امروز دفاع میکرد، گفت: وقتی رئیس جمهور نظری برخلاف منویات امام و رهبری مطرح میکند؛ رئیس مجلس نیز باید از حیثیت مجلس دفاع میکرد.وی با یادآوری اینکه موضوع تذکر، سوال و اعلام عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور در قانون اساسی آمده است، ادامه داد: رئیس جمهور که گویا در آستانه سفر به نیویورک متوجه سخنان خود نبودند باید از صحبت خود برگردد و مجلس نیز از کیان خود دفاع کند. بنده شخصا حاضرم با رئیس جمهور مناظره کنم و ثابت کنم که مجلس در راس امور هست یا نه!
همزمان علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیتملی و سیاستخارجی نیز در راهروهای مجلس در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه مجلس در راس امور است، ادامه داد: این سخن امام هیچ گاه تغییر نخواهد کرد زیرا یک فراز در تاریخ انقلاب و برای همیشه است. به گفته وی، بحث این نیست که با این جمله چالشی را بین دولت و مجلس آغاز کنیم موضوع آن است که فرمایشات حضرت امام (ره) به عنوان بالاترین فرمایشات همیشه در تاریخ مورد احترام و عمل بوده است.
نظر شما