طنز و کاریکاتورماجرای هجوم پروانهها به تهران که طی روزهای اخیر به یکی از پربحثترین موضوعات شبکههای اجتماعی تبدیل شده است، سوژه کارتونی از نازنین جمشیدی در «شهرونگ» شد.
محیط زیستایسنا نوشت: مدیر کل حفظ نباتات جهادکشاورزی استان یزد با تاکید بر اینکه آنچه برخی شهروندان یزدی به صورت جمعیتی از حشرات در حال پرواز مشاهده میکنند از گونهی پروانههای مرتعی هستند، گفت: جمعیت مشاهده شده ملخهای مهاجر نیستند.
البرزایرنا نوشت: رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با وجود جمعیت فراوان پروانه موسوم به خانم قشنگ یا خانم رنگی در مزارع و مراتع استان گفت: این حشره خسارت زا نبوده و کشاورزان نگران نباشند.
عکسبه دنبال تغییرات اقلیمی و همچنین بارشهای بسیار طی ماههای گذشته در کشور، برخی شهرها با افزایش جمعیت گونهای از پروانهها نسبت به سالهای قبل مواجه شدهاند؛ برخی از شهرستانهای پایتخت از جمله تهران، ورامین و قرچک این روزها میزبان پروانهها هستند.
اینترنتایسنا نوشت: محققان پردیس فنی دانشگاه تهران در مطالعات اخیر خود در فضای آزمایشگاهی، سیستمی را طراحی کردند تا با آن حرکات سوسک را مورد بررسی قرار دهند؛ به گفته آنها این ارزیابیها با استفاده از سیستم تصویربرداری از بدن و حرکات این حشره بوده است و به یافتههای قابل توجهی دست یافتند و قرار است از این یافتهها در طراحی سیستمهای رباتیکی بهره ببرند.
دانشهای بنیادیایسنا نوشت: محققان دانشگاه میشیگان در یک آزمایش دریافتند زنبورهای "کاغذی"(paper wasp) اولین بیمهرگان شناخته شدهای هستند که توانایی استفاده از منطق را از خود نشان دادند.
طبیعتایرنا نوشت: چندی است که موجی از پروانههای رنگارنگ در مناطق مختلف تهران دیده میشود که نگرانیهایی برای کشاورزان ایجاد کرده در حالیکه این (بانوهای رنگآمیزی) / Painted lady شده نه خطری برای کشاورزی دارند و نه برای سلامت انسان و فقط چند روزی مهمان ما هستند.
محیط زیستایرنا نوشت: هجوم میلیون ها قطعه پروانه به مناطق شهری و روستایی شهرستانهای جنوب شرق استان تهران، صحنههای زیبایی از حضور این حشره را در اکثر مناطق این شهرستانها به وجود آورده است.
عکسبا توجه به هشدار سازمان خواربار جهانی (فائو) بارندگیهایی که در هفتههای اخیر در کشور داشتهایم، به عنوان یک جاذبه برای ورود و حمله حجم عظیمی از گلههای ملخ شده که از شبه جزیره عربستان به ایران میآیند.
عکسمبارزه با ملخهای صحرایی با هواپیمای سمپاش در شهرستانهای سیریک و جاسک در حال انجام است. تا کنون در بیش از ۳۰۰۰۰ هکتار از مراتع و عرصههای منابع طبیعی استان هرمزگان علیه این آفت مبارزه شده است.
آسیبهاباشگاه خبرنگاران جوان نوشت: سابقه وجود ملخها به قبل از دایناسورها برمی گردد و بر اساس فسیلهای کشف شده این حشرات از ۳۰۰ میلیون سال قبل وجود داشته اند.
عکس هجوم ملخهای صحرایی به مراتع و طبیعت چابهار در استان سیستان و بلوچستان از زمستان سال گذشته آغاز شده و مبارزه با آنها از نیمه دوم اسفندماه تاکنون در مساحتی بیش از چهار هزار هکتار ادامه دارد.
طنز و کاریکاتوررخ دادن بلایای طبیعی اخیر مانند زلزله، سیل و هجوم ملخ که مردم بسیاری از مناطق کشور را با مشکلات و چالشهایی جدی روبهرو کرده، سوژه کارتونی از مهدی احمدیان در «نیشخط» شد.
عکسملخ های صحرایی که از بهمن ماه97 از سمت عربستان وارد ایران شده بودند، حالا با نزدیکی به اردیبهشت ماه، سفر خود را در گروه های پرتعدادتر از سر گرفته اند. در این تصاویر، حمله ملخ ها به منطقه هشتبندی هرمزگان و مقابله مردم و کارشناسان با این ملخ های خطرناک را می بینید.
عکسملخهایی که از شبهجزیره عربستان به کشور وارد شده اند، به ۶ استان جنوبی کشور حمله کرده و پیش بینی می شود که در اردیبهشت ماه امسال تعداد آنها ۵ تا ۱۰ برابر شود. این ملخها از نوع صحرایی یا دریایی هستند که خطرناکترین نوع ملخ به حساب میآیند و در مسیر خود هر نوع گیاهی را کامل میخورند و از بین میبرند.
محیط زیستمهر نوشت: مدیرکل مبارزه با آفات عمومی ضمن اعلام اینکه در اردیبهشت ماه جمعیت بیشتری از ملخها وارد کشور میشود، شیطنت عربستان و عدم مبارزه تعمدی با ملخها را محتمل دانست.
فیلمملخهایی که از شبهجزیره عربستان به کشور وارد شده اند، به ۶ استان جنوبی کشور حمله کرده و آن طور که مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات خبر داده، موج گسترده هجوم جدید ملخ ها در راه است و در اردیبهشت ماه امسال تعداد آنها ۵ تا ۱۰ برابر میشود.
طبیعتایرنا نوشت: مطالعات جدید نشان میدهد ابریشم عنکبوت دارای یک ویژگی غیر معمول است که میتواند برای ساخت عضلات مصنوعی و رباتیک مورد استفاده قرار گیرد.
پزشکیایسنا نوشت: دانشمندان در تحقیقات جدید اثبات کردند که خواب به اندازهای که قبلاً تصور میشد، برای زنده ماندن ضروری نیست. یافتههای این مطالعه نشان میدهد که خواب برای انجام وظایف اساسی بیولوژیکی به اندازه غذا مهم نیست.
فیلماگرچه مغز زنبور عسل بسیار کوچک است اما این حشرات تواناییهای ویژهای مانند قدرت درک اعداد دارند. در این ویدئو با پنج توانایی زنبورهای عسل آشنا میشویم؛ تواناییهایی که شاید کمتر درباره آنها خوانده یا شنیده باشید.
فیلمبزرگترین زنبور جهان که در شمال منطقه مولوکاس در اندونزی پیدا شده، ۴ برابر بزرگترین زنبور اروپایی است که می تواند ۴ سانتیمتر طول داشته و وقتی پرواز میکند طول بالهایش به ۶ سانتیمتر برسد.