۰ نفر
۳۰ مرداد ۱۳۹۱ - ۲۲:۱۵

تحقیقات نشان می‌دهد شته‌هایی که قادر به تولید کاروتنوئید در بدن خود هستند، در معرض نور می‌توانند حجم بیشتری از مولکول ATP را تولید کنند. آیا این حشرات کوچک اولین جانوران روی زمین با قابلیت فتوسنتز هستند؟

محبوبه عمیدی: تعداد انگشت‌شماری از حیوانات را می‌شناسیم که با میکروارگانیسم‌ها یا گیاهان فتوسنتزکننده همزیستی دارند؛ اما این اولین‌بار است که با نمونه‌ای برخورد می‌کنیم که مستقیما نور را دریافت می‌کند.

به گزارش نیوساینتیست، تحقیقات نشان می‌دهد شته‌ها اگر در معرض نور قرار بگیرند، می‌توانند حجم تولید ATP (منبع زیستی انرژی) خود را افزایش دهند. البته این پژوهش توانایی این حشرات را در انجام فرایند فتوسنتز در برابر نور به اثبات نمی‌رساند؛ اما می‌تواند در طول زمان محققان را به چنین نتیجه‌ای سوق دهد.

کاروتنوئیدها رنگدانه متداول در جلبک‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌هایی هستند که می‌توانند نور را دریافت کرده و برای فرایند فتوسنتز از آن استفاده کنند. در میان حشرات نیز تنها شته‌ها دارای ژنی هستند که می‌تواند به آنها توانایی تولید رنگدانه‌های کاروتنوئیدی را بدهد که رنگ سبز خاص این حشرات را ایجاد می‌کنند.

ماریا کاپوویلا و همکارانش در دانشگاه نیس فرانسه، با بررسی شته‌های دارای رنگدانه‌های کاروتنوئیدی و همنوعان آنها که فاقد این رنگدانه‌ها بودند، متوجه شدند تنها تولید ATP در معرض نور در گروهی افزایش پیدا می‌کند که دارای این رنگدانه‌ها هستند.

کاپوویلا می‌گوید: «این تحقیق نشان می‌دهد شته‌ها می‌توانند ابزارهای فرایندی شبیه به فتوسنتز را در اختیار داشته باشند». کریستوفر هاو از دانشگاه کمبریج اضافه می‌کند: «این آزمون نمی‌تواند وجود فرایند فتوسنتز را در شته‌ها اثبات کند، شاید نور در این حشرات به جای اینکه در این فرایند به کار گرفته شود، نقشی غیرمستقیم را در تولید مولکول‌های ATP بازی می‌کند که هنوز شناخته نشده است».  

53273

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 237306

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایمان US ۲۲:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۳۰
    4 6
    کارتنوئیدها انواع مختلف دارند مثلاگزانتوفیل که باعث رنگ زردمیشود یا کاوتن موجود در گوجه که باعث سرخی می شود.کلاروپلاست ها تنها اندامک سلولی هستندکه باعث غذاسازی از نور وتولیدATPمی شوند.
  • معين IR ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۳۱
    2 8
    شته حيوان نيست.
    • بدون نام GB ۰۶:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۱
      4 1
      شته هم حیوان هست همه جانوران رو حیوان میگن البته شاید شما منظورت مهره دار بودن باشه و این که شته از حشرات هست .
    • بدون نام IN ۰۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۳
      1 0
      شته انسانه؟!
  • ساشا IR ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۲
    1 0
    خیلی ممنونم!!! با اینکه فقط یه دانش آموز دبیرستانی ام خیلی بهم کمک کرد!!!!!!!!!!!!!!!!!