۰ نفر
۱ تیر ۱۳۸۸ - ۰۱:۱۱

مجموعه تلویزیونی«در چشم باد» پس از پنج سال فیلمبرداری، جمعه این هفته روی‌آنتن می‌رود.

علی اناری: بالاخره انتظارها به سر رسید و مخاطبان سیما از این هفته روزهای جمعه می‌توانند شاهد پخش یکی از سریال‌های پر‌خرج تلویزیون موسوم به «الف ویژه» باشند.

بر این اساس مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» به کارگردانی مسعود جعفری‌جوزانی با پایان یافتن مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر»، از جمعه 5 تیر ماه ساعت 22 روی آنتن شبکه یک سیما خواهد رفت. این مجموعه به تهیه‌کنندگی مسعود جعفری‌‌جوزانی و عباس اکبری در50 قسمت 50 دقیقه‌ای برای پخش از شبکه اول سیما تهیه و تولید شده است. نوشتن فیلمنامه این سریال توسط مسعود جعفری‌جوزانی دوسال زمان برده است.

فیلمبرداری مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» از مهرماه سال 1382 در لوکیشنی واقع در شمال کشور آغاز شد، به مدت 5 سال به طول انجامید و در نهایت در اواخر سال 1387 به پایان رسید. برای ساخت این سریال از 480 لوکیشن استفاده شده و به بیش از 10 شهرستان و استان دیگر سفر شده است. در این پروژه بازیگران مطرحی چون پارسا پیروزفر، اکبر عبدی، کامبیز دیرباز، سعید نیک‌پور، سحر جعفری‌جوزانی، لاله اسکندری، جهانگیر الماسی، محمود پاک نیت، محمد رضا هدایتی، هومن سیدی و. . . ایفای نقش کرده‌اند و حسین علیزاده موسیقی متن آن را ساخته است.

یاران نیمه راه «در چشم باد»
مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» با توجه به گستردگی و زمانی طولانی که صرف ساخت آن شد در طول راه تولید با ریزش تعدادی از عوامل اصلی خود مواجه شد. این مجموعه در ابتدا با تهیه‌کنندگی رضا انصاریان آغاز به کار کرد و بعد از چند ماه حبیب‌الله کاسه‌ساز جایگزین او شد و پس از 2 سال تهیه‌کنندگی به مسعود جعفری‌جوزانی و عباس اکبری واگذار شد.

فیلمبرداری سریال را علیرضا زرین‌دست آغاز کرد اما او نیز اواخر سال 82 از گروه رفت و حسن پویا به مدت یک ماه، جای زرین‌دست را به عنوان مدیر فیلمبرداری گرفت و بعد از آن فیلمبرداری به امیر کریمی سپرده شد که او کار را به پایان رساند. کل این اثر حدود 2500 دقیقه زمان دارد که حدود نیمی از آن در زمان تهیه‌کنندگی انصاریان و کاسه‌ساز فیلمبرداری شده و50‌ درصد بقیه زمان تهیه‌کنندگی جوزانی و اکبری به تصویر کشیده شده است. از دیگر عوامل اصلی این سریال که تغییر کردند می‌توان به مدیر هنری و طراح گریم اشاره کرد که ابتدا بهزاد کزازی و مهین نویدی کار را بر عهده داشتند و در ادامه مسئولیت آن، به مجید میرفخرایی و سعید ملکان سپرده شد.

از میرزا کوچک تا جهان‌آرا
سریال تاریخی «در چشم باد»، وقایع سیاسی و اجتماعی سه دوره از تاریخ در سال‌های 1300، 1320 و 1360 را بررسی می‌کند که دوره اول پایان دوره قاجار و دوره پهلوی و دوره دوم جنگ جهانی دوم و دوره سوم یک دوره زمانی خاص بعد از انقلاب را که دوره فتح خرمشهر است، در بر می‌گیرد.

«در چشم باد» قصه زندگی خانواده‌ای است که رویدادها و لحظات تلخ و شیرین زندگی‌شان از دوره قیام میرزاکوچک‌خان‌جنگلی تا فتح خرمشهر در آن به تصویر کشیده می‌شود، قصه از زمانی آغاز می‌شود که میرزا کوچک‌خان جنگلی، در گیلان اعلام جمهوری می‌کند و با این اقدام دوران پر حادثه تاریخ معاصر ایران آغاز می‌شود. پدر خانواده معروف به «ایرانی» از یاران میرزا کوچک خان جنگلی است و پس از کشته شدن میرزا، ایرانی همراه خانواده‌اش به تهران کوچ می‌کند و با دایر کردن یک چاپخانه فعالیت‌های سیاسی‌اش را پی می‌گیرد.

خانواده «ایرانی»
در این سریال 150 بازیگر در نقش‌های اصلی ایفای نقش کرده‌اند. سعید نیک‌پور نقش «ایرانی» پدر خانواده را بازی می‌کند. او از ابتدای سریال در قصه حضور دارد و در فاز دوم از قصه خارج می‌شود. ایرانی 2 پسر دارد که نام یکی از آنها «بیژن» است و نقش او را پارسا پیروزفر بازی می‌کند. بیژن خلبان است و در جنگ جهانی دوم با متفقین می‌جنگد. او پس از جنگ دستگیر و به خارج از کشور تبعید می‌شود. بیژن زمان جنگ تحمیلی به ایران می‌آید و برای پیدا کردن پسرش مجبور می‌شود به جبهه برود.

نقش پسر دیگر ایرانی به نام «نادر» را کامبیز دیرباز بر عهده دارد. نادر تاجر است و تمایل زیادی به دخالت در ماجراهای سیاسی ندارد. نقش همکار و دوست او را رضا شفیعی‌جم بازی می‌کند. اکبر عبدی هم نقش یکی از همسایگان خانواده ایرانی را بازی می‌کند. سحر جعفری‌جوزانی در این سریال نقش «ایران نخجوان» را بازی می‌کند. او دختر تیمسار نخجوان و دختری روشنفکر است که طی اتفاقاتی با بیژن آشنا می‌شود اما آشنایی آنها طولی نمی‌کشد و بعد از این جدایی، بیژن به خارج از کشور می‌رود. نقش همسر بیژن را که لیلی نام دارد، یک بازیگر تاجیک ایفا می‌کند. از دیگر بازیگران این مجموعه می‌توان به جهانگیر الماسی اشاره کرد که نقش یک سرهنگ ارتش در سال 1320 را بر عهده دارد.

فرصت 50 هفته‌ای
«در چشم باد» مجموعه‌ای پرخرج و بسیار پر زحمت از لحاظ تولید است. بر اساس شنیده‌ها گروه تولید این سریال و در رأس همه مسعود جعفری‌جوزانی تا جایی که امکان داشته سعی کرده‌اند کیفیت را فدای سرعت و کمبود امکانات نکنند. خیابان‌های طالقانی، لاله‌زار و پامنار برای گرفتن سکانس‌های مربوط به سال‌های 60 و 61 در محل خود خیابان‌ها بازسازی شده‌اند و بازسازی مسجد خرمشهر حدود 8 ماه طول کشیده که این بازسازی هم در خود مسجد اصلی انجام گرفته است.

همین نشان می‌دهد که جوزانی باورپذیر بودن کار را یکی از اولویت‌های اصلی خود قرار داده است. تا جمعه چند روزی بیشتر باقی نمانده و البته این تازه اول ماجراست. به اندازه 50 هفته فرصت داریم درباره نتیجه کار گروه «در چشم باد» قضاوت کنیم.

کد خبر 11179

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۱:۰۹ - ۱۳۸۸/۰۸/۰۹
    0 1
    ميرزاكوچك خان هميشه ميگفت تدين يك امرباطنيست احدي حق سوال ندارد اما آقاي ايراني باخوانواده تحكم ميكنند هوا پيماهاي دهه20 بونانزا آموزشيست واف 86 واف84 عملياتي حداقل يونكرس و خودرورضاشاه يك اوستين 1916 بوده است فيزيك كلي سعيدراد هيچ شباهتي با رضاشاه ندارددرآن دوره شوروي 100 برابرمدعي بوده وعملكردش درشمال ميهن من بدترو كارجناب عليزاده و استفاده از آن دستگاه موسيقي عاليست و دكوپاژ وميزانسنهادرخور............ با تشكر جانبازومهندس عمران - رامين مولايي طهران 0937 8980635
  • sahar IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۰
    1 0
    اين سريال عاليه - بازيا فوق العاده س من شخصا هميشه از ديدن سريالاي تاريخي خسته ميشدم ولي اين سريال خيلي جالبه و تاريخ رو در پوششي از داستاني گرم و زيبا ارائه ميده كه باعث ميشه بيننده هم با تاريخ آشنا بشه و هم لذت ببره.
  • مظفر IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۸۹/۰۱/۱۶
    1 0
    این سریال فوق العاده است خواهش می کنم راهی برای دانلودش از طریق اینترنت به من نشان دهید

آخرین اخبار