نسرین وزیری: صدای فریادهای دو- دو نمایندگان به اظهارات رسایی از درب اصلی صحن علنی به بیرون از آن و راهروهای مجلس کشیده شده بود که ستار هدایت خواه دیگر نماینده حامی دولت، با سخنانی عتاب آلود رئیس مجلس را به باد انتقاد گرفت. اگرچه نمایندگان با فریادهایشان به نشانه مخالفت نگذاشتند که رسایی، در انتقاد از سخنان لاریجانی در برنامه گفت وگوی ویژه خبری حرفی بزند اما همپیمانان وی در راهروها برایش سنگ تمام گذاشتند.
هدایتخواه نماینده بویراحمد و دنا، به بهانه سخنان لاریجانی در این برنامه تلویزیونی و همچنین هیأت ویژه بررسیکننده تحولات اخیر که از سوی وی تشکیل شده و به «کمیته حقیقتیاب» شهرت یافته است، رئیس مجلس را «فریبخورده» خواند و گفت: به نظر من او از هماکنون برای چهارسال بعد خود، زمینهسازی میکند و خودش را نیروی مصلحتطلبی با نگاه لیبرالی معرفی میکند.
سخنان وی که مرز انتقاد را درنوردیده و به اتهامزنی رسیده بود، سپس موضعگیریهای لاریجانی را ناسازگار با مواضع رهبری دانست. او در واکنش به اینکه لاریجانی گفته بود، باید صدای معترضین نیز شنیده شود، گفت: صدای اعتراض اینها را BBC و العربیه پخش میکند و خودشان هم از طریق بیانیه هایشان این موارد را مطرح میکنند. دیگر چه نیازی است که رسانه ملی که باید در خدمت اهداف و منافع ملی باشد این موارد را منتشر کند و تریبونی برای آنها باشد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان، با اعتقاد بر اینکه مسائل باید از مجاری خودشان دنبال شوند، تشکیل کمیته حقیقتیاب را خارج از چارچوب اختیارات رئیس مجلس و غیرقانونی خواند و گفت: این کمیته حداکثر یک نقش نظارتی دارد و برای پادرمیانی و تلطیف فضا میتواند عمل کند. این گروه منتخب مجلس نیست و فقط مختص رئیس مجلس است از این رو تصمیمات آن نیز تصمیم مجلس محسوب نمیشود و فقط تصمیم رئیس مجلس است.
محمود احمدی بیغش دیگر نماینده حامی دولت نیز با بیان اینکه لاریجانی انتظارات نمایندگان را برآورده نکرده است، نقش وی را منصفانه و بر اساس پادرمیانی ندانست و گفت: او به گونهای سخن گفته است که همه اتفاقات اخیر را به دوش دولت انداخته و زمینههای خوشحالی منتقدان دولت را فراهم کرده است. وی در واکنش به انتقاد لاریجانی به شورای نگهبان مبنی بر اینکه بهتر بود اعضای این شورا، موضعگیری انتخاباتی نمیکردند، ادامه داد: برای اولین بار است که کسی به عنوان رئیس مجلس در مقابل شورای نگهبان موضعگیری میکند. این در حالی است که انتظار میرفت ایشان پا جای پای رهبری بگذارند نه اینکه به انحاء مختلف دولت را متهم کند.
بیژن نوباوه نماینده تهرانی حامی دولت نیز لاریجانی را نه به عنوان رئیس مجلس که «سخنگوی مجلس» خواند که باید نقطه نظرات نمایندگان را رعایت کند و هرجا که بیقانونی رخ داد، وارد عمل شده و عکسالعمل نشان دهد. اما اینکار را نکرد. او کمیته تشکیل شده از سوی لاریجانی که کمیته «تحقیق» خواند و نه حقیقتیاب و در انتقاد به آنچه که سخنان دو پهلوی لاریجانی میخواند، گفت: آقای لاریجانی بداند که سخنگوی مجلس است و باید نقطه نظراتش بیانگر نظر اکثریت مجلس باشد که نیست.
تلاش برای تغییر رئیس فراکسیون اصولگرایان
در همین حال جلال یحییزاده از نمایندگان اصولگرای مجلس، با بیان اینکه استفاده از الفاظ دو پهلو، خاص چهرههای سیاسی است، لاریجانی را نیز یک چهره سیاسی دانست و گفت: به همین دلیل است که برخی اظهارات اخیر وی را در راستای مواضع رهبری و برخی در تناقض با آن میدانند.
او انتقادات اخیر حامیان دولت را متوجه ریاست لاریجانی بر فراکسیون اصولگرایان دانست و گفت: به نظر میرسد که اوجگیری مخالفتهای آنان با لاریجانی در انتخابات هیأت رئیسه فراکسیون اصولگرایان که در اواخر تیرماه یا در مرداد ماه برگزار خواهد شد به اوج خود برسد. وی با بیان اینکه حامیان دولت در انتخابات رئیس مجلس در دومین سال از عمر مجلس هشتم تنها 20 رأی داشتند، اظهار داشت: به نظر میرسد که آنها تاکنون دامنه نفوذ خود را تا 50 نماینده افزایش داده باشند و تا روز برگزاری انتخابات فراکسیون اصولگرایان نیز بیشتر تلاش خواهند کرد.
این اظهارات وی با اغتشاشاتی که اخیراً نمایندگان حامی دولت در اداره مجلس ایجاد میکنند، همخوانی دارد کما اینکه یک روز حسینیان و رسایی و دیگر نمایندگان حامی دولت با مشت به میزها میکوبیدند تا نطق علیخانی شنیده نشود و روز دیگر کوچکزاده را به تریبون رساندند تا میکروفن را از حسن ابوترابی فرد در جلسهای غیر علنی پس بگیرد و اجازه ادامه قرائت گزارش کمیته حقیقتیاب مجلس را نمیدهند.
رد نظرات حامیان دولت
حمیدرضا کاتوزیان عضو کمیته حقیقتیاب مجلس برای بررسی اغتشاشات اخیر در واکنش به انتقادات حامیان دولت به رئیس مجلس، تشکیل این کمیته را در حیطه اختیارات رئیس مجلس دانست و با بیان اینکه اینگونه انتقادات، نظرات شخصی افراد است، گفت: آقای لاریجانی از افراد نخبه و ارزشمند اسلامی هستند که مجلس شورای اسلامی را به خوبی اداره میکند.
علی عباسپور دیگر عضو این کمیته نیز با بیان اینکه کمیته تشکیل شده از سوی رئیس مجلس جهت بررسی اغتشاشات اخیر همچنان در حال بررسی مسایل پیشآمده اخیر است، از تداوم کار آن در چارچوب اختیارات و وظایف نمایندگان و رئیس مجلس تا حصول نتیجه نهایی آن خبر داد.
علیرضا محجوب نیز اگرچه عضو این کمیته نیست اما از تأیید فعالیت آن توسط همه نمایندگان مجلس خبر داد و یادآور شد که در جلسه غیرعلنی هفته گذشته برای ادامه کار این کمیته رأیگیری شده است و از میان 208 نماینده حاضر در جلسه 196 نفر به آن رأی مثبت دادهاند. از این رو قاطبه نمایندگان مجلس عملکرد لاریجانی در تشکیل کمیته حقیقتیاب را پسندیده و آن را در راستای اقتدار مجلس و نقش حقیقی آن ارزیابی میکنند. غلامرضا مصباحی مقدم نیز اظهارات و عملکرد لاریجانی را حکیمانه و در راستای حل مناقشات موجود ارزیابی کرد.
نطق ناتمام رسایی
رسایی که زمان قانونی نطق میان دستورش به پایان رسیده بود، اعلام کرد که قصد داشته نکاتی را در واکنش به سخنان اخیر رئیس مجلس مطرح کند. اما هم تریبونش خاموش شد و هم فریادهای دو - دو نمایندگان به نشانه اعترض با موضع وی امکان ادامه سخنرانیاش را نداد. فریادهایی که مهدی کوچکزاده آن را به منزله «شبکه دو» یعنی شبکهای که برنامه گفتوگوی ویژه خبری را پخش کرد، تعبیر نمود. تمامی این اتفاقات در حالی رخ داد که علی لاریجانی در صحن علنی حضور نداشت و محمدرضا باهنر به جای وی جلسه را اداره میکرد.
رسایی با اقدامی بدیع پس از پایین آمدن از تریبون در واکنش به فریادهای دو-دویی که هنوز ادامه داشت باز پشت تریبون جای گرفت و گفت که ادامه نطقش را در سایتش منتشر خواهد کرد. اقدامی که با واکنش باهنر مواجه شد و خطاب به رسایی گفت: این کار شما معنی ندارد!
با این حال این روحانی حامی دولت که خود را وکیلالدوله نیز خوانده بود در وب سایت خود، نطقش را «مهم» خواند و در پایان آن، چنین نوشت: «سخنی با جناب آقای دکتر لاریجانی! مواضع اخیر شما به ویژه در گفتوگوی ویژه خبری چند شب قبل در خصوص دفاع از استقلال کشور و تودهنی به دشمنان دیرینه واقعاً افتخار آمیز بود و برای همین تشکر. اما مواضع دو پهلو و جانبدارانه از متخلفین که بعضاً بر خلاف مواضع رهبری در روز جمعه و همراه با زیر سؤال بردن اقتدار و سلامت شورای نگهبان بود، جای تأسف بسیار دارد.
این بخش از مواضع شما آنقدر ناپسند بود که مورد استقبال شبکههای خارجی و سایت و روزنامههای نفاق جدید در داخل قرار گرفت، همانها که روزی شعار میدادند سیمای لاریجانی تعطیل باید گردد. ان شاءالله در فرصتی دیگر درباره مواضع حضرتعالی و به ویژه مقابله شما برای جلوگیری از صدور بیانیه فراکسیون اصولگرایان و همچنین مساعدتهای پیدا و پنهان شما به جریانی که گل سر سبدش شد آقای مهندس موسوی آشوبگر، سخن خواهیم گفت و نوشت.»
این حسن ختام نطقی بود که سراسر آن خطاب به میرحسین موسوی بود و اغتشاشات اخیر را به «حامیان نماهای موسوی» نسبت میداد و این نامزد انتخابات را فریبکار میخواند. البته او در انتقاداتش هاشمی رفسنجانی را نیز بینصیب نگذاشت و خطاب به وی نیز گفت: شما با ارسال نامهای تهدید آمیز به رهبری معظم، قلب همه را به درد آوردید. آیا نامه نامناسبتان و اکنون سکوت بیمعنی شما پشتیبانی از ولایت فقیه و زنده نگه داشتن نهضت است؟!
موضع هماهنگ رسانههای دولتی
پس از پخش سخنان علی لاریجانی در برنامه گفت وگوی ویژه خبری، رسانههای منتسب به دولت در اقدامی هماهنگ، به انتقاد از موضع رئیس مجلس پرداختند. خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، با انتشار گزارشی با عنوان «دردسرهای موضعگیری چند پهلو» در نخستین روز از تیرماه نوشت: موضعگیری چند پهلو رئیس مجلس درباره تحولات بعد از انتخابات پایتخت با استقبال رسانههای افراطیون مدعی اصلاحات روبهرو شد.
در این گزارش به تیترها و گزارشات روزنامههایی همچون اعتمادملی و آفتاب یزد اشاره شده و آمده بود: علی لاریجانی که با آغاز ابهام آفرینی انتخابات و اغتشاشات خیابانی از سوی عناصر ساختار شکن، مسئولیت حوادث را متوجه وزارت کشور (دولت) دانسته بود، شنبه شب در گفت وگوی زنده تلویزیونی نیز شورای نگهبان را به مسلخ ساختار شکنان کشاند.
فردای همان روز یعنی روز گذشته، روزنامه «وطن امروز»، تیتر نخست خود را به گزارشی با عنوان «کارگردان و نقشهای انتخاباتی» اختصاص داد که تصویری از همنشینی لاریجانی و هاشمی رفسنجانی آن را مزین کرده بود.
در این گزارش پس از آنکه بار دیگر محسن رضایی به عنوان «ضلع سوم انتخاباتی هاشمی» برای شکست آرای احمدینژاد معرفی شده است، لاریجانی را طراح اصلی ماجرای تضعیف جایگاه انتخاباتی احمدینژاد معرفی میکند و مینویسد: لاریجانی سال گذشته در دو نوبت با برگزاری همایش ۳۰سال قانونگذاری و نیز حذف بند هدفمند شدن یارانهها شائبه تضعیف جایگاه انتخاباتی احمدینژاد و همراهی خود با هاشمی رفسنجانی و حضور در اردوگاهی دیگر را در اذهان ایجاد کرد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: لاریجانی در گفتوگوی ویژه خبری سیما، تمامی ادعاهای موسوی، کروبی، رضایی، باراک اوباما، دیوید میلیبند، آنگلا مرکل، ایهود باراک، شیمون پرز، بنیامین نتانیاهو، سیانان، بیبیسی فارسی، VOA و. . . را از تلویزیون جمهوری اسلامی ایران و از جایگاه ریاست مجلس شورای اسلامی علیه دولت، شورای نگهبان، سپاه و بسیج تکرار کرد!
به مجموعه این اعتراضات رسانههای منتسب به دولت میتوان دهها گزارش انتقادی دیگر در روزنامه ایران، رجانیوز، ثانیه نیوز و. . . را نیز افزود.
نظر شما